Ağzı Olan Konuşmaya Devam Ediyor

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
140,929
Puanı
1,061
Muhteşem Yüzyıl 4.yılına girmesine rağmen hala dizide olmayan hatalar aranmaya devam ediyor.
Son günlerde televizyongazetesi.com yazarları dizide olmayan hataları bulmakta çok çaba sarfediyorlar.

• En son Beyazıt ve Fatma Sultan aşkını yazmışlar.Buradaki Fatma,Beyazıt'ın cariyesi olan Fatma aman karışmasın.Fatma Sultan karakterinin gerçekte var olup olmadığı bilinmemesine rağmen dizide gösterilmemesini hata olarak yorumlamışlar.​
  • Ayrıca Şehzade Beyazıt'ın 4-5 oğlu varken sadece ikisinin olmamasına da hata denmiş.Oysa ki dizi şu an 1550 yılında .Şehzade Beyazıt 1561'de ölecek yani 11 yıl var.Bu süreçte çocuklar ortaya çıkmazsa hata olur.Şimdilik daha doğmamış çocukları göstermemeleri normal.​
  • Bir de Fatma için haseki sultan denmiş bir şehzadenin cariyesi nasıl haseki oluyorsa artık.Bundan yola çıkarak Huricihan illegal eş ilan edilmiş, o devirde yasal eş mi vardı...​
  • Başka bir yazıda dizide Sultan Süleyman'ın hasta olması eleştirilmiş.Tarihi kayıtlarda böyle bir şeye rastlanmıyor denmiş.Ancak yine dizi izlemeden yazılmış bir şey bu çünkü dizide Sultan Süleyman'ın hastalığı başta yeniçeriler olmak üzere herkesten gizleniyor, kurgu gereği herkesten gizlenene bir olaya tarihi kayıtlarda rastlamak saçma olurdu zaten.
  • Son olarak bu hastalığın Kanuni'yi aciz gösterdiği söylenmiş. Kanuni de bir insan yani hastalanıp yatağa düşmesi gayet insani bir durum, bu durum onu insan gibi gösterir.Bağzı kafalardaki gibi putlaştırmaz.

Uzun lafın sopası Muhteşem Yüzyıl dizisi devam ettiği sürece araştırmadan yazan,konuşan; halka aydın gözükenlerin maskelerini düşürmeye devam edecek gibi...

@destere @Bully @sokak sanati @Fks14 @HachiKo @mrt-06

Son düzenleme:
Hepsinde haklısın.Hiç rastlamıyordum uzun zamandır böyle saçmalıkları kabullendiler sanıyordum ama kökleri kurumadı.

Hepsinde haklısın.Hiç rastlamıyordum uzun zamandır böyle saçmalıkları kabullendiler sanıyordum ama kökleri kurumadı.
hepsini geçtim beyzıtın 5 çocuğunu arıyorlar bir de altına çocukların doğum tarihini yazıyorlar 2 tanesi diziye göre doğmuş zaten gösterdiler:) biri 1548 diyor yani beyzıt seferdeyken doğmuş olmalı beyzıt daha kütabhya yam ı döndü ki göstersinler :F diğerleri zaten en erken 1552 yazıyor nasıl göstersinler dizi 1549-50 de :F

hepsini geçtim beyzıtın 5 çocuğunu arıyorlar bir de altına çocukların doğum tarihini yazıyorlar 2 tanesi diziye göre doğmuş zaten gösterdiler:) biri 1548 diyor yani beyzıt seferdeyken doğmuş olmalı beyzıt daha kütabhya yam ı döndü ki göstersinler :F diğerleri zaten en erken 1552 yazıyor nasıl göstersinler dizi 1549-50 de :F

Ne yapacaklarını şaşırttı başarı.:kiki:Haberleri hazırla sen yine.:FDünyadaki başarısından bahset belki bu sefer susarlar.

bundan sonraki bölümlerde çocuk mocuk göstermezler sülümandan artık yeni çocuk üretimi beklemek yanlış olur? dünkü bölümde tipine bakmadınızmı sülümanın? totosuna havuç kaçmış ihtiyar aslan misali kuyruğu titretip duruyordu :))

bundan sonraki bölümlerde çocuk mocuk göstermezler sülümandan artık yeni çocuk üretimi beklemek yanlış olur? dünkü bölümde tipine bakmadınızmı sülümanın? totosuna havuç kaçmış ihtiyar aslan misali kuyruğu titretip duruyordu :))
yok lo zaten beyazıt seri üetime geçiyor 5 erkek 2 kız :A işte ağzı olan konuşuyora bir örnek daha :A @Yakamoz-Asi ibretlik :A

ya kim derdi ki koskoca abazan sülo emekliye ayrılacak hastalıkalrla mücadele edip duracak:(

zaman insanı ne hale getiriyor? zamanında karşı dağda dişi sinek görse koşturarak fethediyordu? şimdi süloya arkadan çöp soksalar dönüp kim ooo diyecek hali kalmamış :))

insanlar ne oldum dememeli ne olacağım demeli yaa yaa:))