2014 SAG Ödülleri Kazananları Belli Oldu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,854
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Oscar'a doğru gidilirken önemli ödül organizasyonlarından bir diğeri daha sahiplerini buldu. SAG (Screen Actors Guild - Ekran Oyuncuları Birliği) Ödülleri bugün yapılacak törenle sahiplerini bulacak.bugün sabaha karşı yapılan törenle sahiplerini buldu.

Oscar açısından genellikle oldukça belirleyici bir role sahip olan SAG ödüllerinde bu yıl pek fazla sürpriz yaşanmadı.

Oscar'ın sahiplerinin artık neredeyse kesinleştiği "en iyi kadın oyuncu" ve "en iyi yardımcı erkek oyuncu" kategorilerinde Cate Blanchett ve Jared Leto bir kez daha ödülle kucaklaştılar ve böylece Oscarlarına bir adım daha yaklaştılar.

Yukarıda sayılan iki kategoriye göre biraz daha "az kesin" gözüyle bakılan "en iyi erkek oyuncu" kategorisinde zafer bir kez daha Matthew McConaughey'in oldu. Özellikle Chiwetel Ejiofor ile yarışacağı tahmin edilen McConaughey üst üste kazandığı ödüllerle rakibiyle arasındaki farkı açtı. Artık McConaughey'in tek rakibi Leonardo DiCaprio olacak gibi gözüküyor. DiCaprio'nun SAG için adaylar arasında olmadığını hatırlatalım.

Oscar'ın kime gideceğini kestirmenin belki de en zor olduğu kategoride ise kazanan Jennifer Lawrence'ı geride bırakan Lupita Nyong'o oldu. Böylece Lupita Nyong'o yarışta bir kez daha öne geçmiş oldu.

Çoğu kez en iyi film Oscar'ı ile aynı adrese giden en iyi toplu performans ödülünü kazanan film ise American Hustle oldu. Fakat bu galibiyet filmi 12 Years a Slave'in önüne geçirmeye yetmeyebilir. Çünkü bu konuda pek çok SAG istisnası mevcut.

Televizyon kategorilerinde ise ödüllere Breaking Bad ve Modern Family damgasını vurdu.

Bu yıl uzun yıllar unutulmayacak bir finalle ekranlara veda eden Breaking Bad en iyi toplu performans ödülünü kazanırken Bryan Cranston da en iyi erkek oyuncu ödülü koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi.

Dramada en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan ise Downton Abbey'den Maggie Smith oldu.

Komedide en iyi toplu performans ödülünü Modern Family kazanırken dizinin oyuncularından Ty Burrell en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. Böylece ilk bireysel SAG ödülünü kazanmış oldu.

Komedi en iyi kadın oyuncu ödülünü ise kazanan Veep'ten Julia Louis-Dreyfus oldu.

Kazananların tam listesi şu şekilde:

En İyi Film Cast: American Hustle
En İyi Erkek Oyuncu: Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club)
En İyi Kadın Oyuncu: Cate Blanchett (Blue Jasmine)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Jared Leto (Dallas Buyers Club)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Lupita Nyong'o (12 Years a Slave)
En İyi Drama Dizisi Cast: Breaking Bad
En İyi Drama Dizisi Erkek Oyuncu: Bryan Cranston (Breaking Bad)
En İyi Drama Dizisi Kadın Oyuncu: Maggie Smith (Downton Abbey)
En İyi Komedi Dizisi Cast: Modern Family
En İyi Komedi Dizisi Erkek Oyuncu: Ty Burrell (Modern Family)
En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu: Julia Louis-Dreyfus (Veep)
En İyi Mini Dizi / TV Filmi Erkek Oyuncu: Michael Douglas (Behind the Candelabra)
En İyi Mini Dizi / TV Filmi Kadın Oyuncu: Helen Mirren (Phil Spector)

Adayları hatırlamak isteyenleri buradan alalım...

mgFRURC3rrEvVDPIFMvSHk3s.jpg

(Bryan Cranston ödülünü alırken)

Geceden resimler paylaşayım biraz...

[slider]
{slide=Lupita Nyong'o ödülünü alırken|center}
hbnFcUdtyFFktOS6iK81b01G.jpg

{/slide}
{slide=Bu yılın ezeli rakipleri yan yana|center}
Lupita-Nyongo-SAG-Awards-2014.jpg

{/slide}
{slide=Modern Family ekibi ödül için sahnede|center}
140118_ab_20th_Annual_SAG_Awards___Show___30.jpg

{/slide}
{slide=Ödül sonrası Breaking Bad ekibi|center}
11754ebaccc332adfdc48c0181b5e241.jpg
{/slide}

{slide=Jared Leto ödülü kutlarken|center}
dc25483fbb6f0b3364894d3233316665.jpg
{/slide}

{slide=Tom Hanks eşiyle fotoğraflarını kendi çekerken|center}

Saving-Tom-Hanks.jpg

{/slide}

{slide=Kazanan American Hustle ekibinden Bradley Cooper konuşmasını yaparken|center}
919beb0f3a3c561c6c858f2fbd89869c.jpg

{/slide}

{slide=McConaughey ödüllerine bir yenisini ekler|center}

matthew_mcconaughey.jpg

{/slide}

{slide=Julia Louis-Dreyfus ödülünü alırken|center}
8b247eb1a5384d0ed228b3c6d29382bc.png

{/slide}
{slide=12 Years a Slave yapımcılarından Brad Pitt ve yönetmen Steve McQueen|center}
e3b9823d2f097b080a452cd78f2e1329.jpg
{/slide}
{slide=Ödül sonrası Breaking Bad erkekleri|center}

chi-sag-awards-2014-20140118

{/slide}
{slide=

Ödül konuşması sırasında Ty Burrell|center}
2c1fbc72f418fb79f8b455c3b448e1a7.jpg

{/slide}
[/slider]

Son düzenleme:
Ameican Hustle hiç boş geçmiyor, iyice merak etmeye başladım filmi. :D

McConaughey, Ejiofor karşısında ezici üstünlük kurmuş durumda. Ejiofor gerilerken Leonardo DiCaprio'nun ön plana çıkmasına sevindim. :D

Jared Leto ve Cate Blanchett'ın ödülü kesin zaten sürpriz olmamış.

Lupita Nyong'o son zamanlarda çıkışa geçti. Jennifer'ın işi epey zor olacak gibi.

'Blue Jasmine'le ödüllerine bir yenisini daha ekleyen kraliçe Cate Blanchett.

rs_634x1024-140118191734-634.Cate-Blanchett-SAG-011814_copy.jpg

Ameican Hustle hiç boş geçmiyor, iyice merak etmeye başladım filmi. :D

McConaughey, Ejiofor karşısında ezici üstünlük kurmuş durumda. Ejiofor gerilerken Leonardo DiCaprio'nun ön plana çıkmasına sevindim. :D

Jared Leto ve Cate Blanchett'ın ödülü kesin zaten sürpriz olmamış.

Lupita Nyong'o son zamanlarda çıkışa geçti. Jennifer'ın işi epey zor olacak gibi.
12 Years a Slave'e bu kadar karşı çıkabilecek bir film olacağını sanmıyordum ama American Hustle gitgide güçleniyor. :)

Ejiofor'un da bu kadar net olarak gerilmesini hiç tahmin etmiyordum. Ama bence çok da üstün bir performansı yoktu. McConaughey'i izledikten sonra anlayacağız nedenini. :):)

12 Years a Slave'e bu kadar karşı çıkabilecek bir film olacağını sanmıyordum ama American Hustle gitgide güçleniyor. :)

Ejiofor'un da bu kadar net olarak gerilmesini hiç tahmin etmiyordum. Ama bence çok da üstün bir performansı yoktu. McConaughey'i izledikten sonra anlayacağız nedenini. :):)
American Hustle'ın komedi olmasına rağmen bu kadar ödül almasını kimse beklemiyordur herhalde. Tuhaf olan, IMDb'de kötü gidiyor. İlginç gerçekten. :D

Ben Oscar'a yakıştırıyordum şahsen Ejiofor'u. Film içinde de birçok zor sahnesi vardı. Ama ondan daha iyi McConaughey var anlaşılan. :)

American Hustle'ın komedi olmasına rağmen bu kadar ödül almasını kimse beklemiyordur herhalde. Tuhaf olan, IMDB'de kötü gidiyor. İlginç gerçekten. :D

Ben Oscar'a yakıştırıyordum şahsen Ejiofor'u. Film içinde de birçok zor sahnesi vardı. Ama ondan daha iyi McConaughey var anlaşılan. :)
American Hustle'ın komedi yönünün güçlü olduğunu sanmıyorum. Mesela IMDb'e türleri arasında komedi geçmiyor. İsteseler dramada da yarışırlardı ama işlerine geldi herhalde komedi. :):)

IMDb'sinin kötü olması ilginç gerçekten. İzleyince göreceğiz artık. Ben şaheser olmasa da çok iyi bir film bekliyorum. Bu oyuncu kadrosuyla ne kadar kötü olabilir ki? :):)

American Hustle'ın komedi yönünün güçlü olduğunu sanmıyorum. Mesela IMDb'e türleri arasında komedi geçmiyor. İsteseler dramada da yarışırlardı ama işlerine geldi herhalde komedi. :):)

IMDb'sinin kötü olması ilginç gerçekten. İzleyince göreceğiz artık. Ben şaheser olmasa da çok iyi bir film bekliyorum. Bu oyuncu kadrosuyla ne kadar kötü olabilir ki? :):)
Esasen ben de şaheser beklemiyorum ve nasıl bir film bizi bekliyor merak ediyorum. Sürpriz olsun diye de konusunu bile okumadım. Zaten çevirisi %80 olmuş. Haftaya film elimizde inşallah. :D

american hustlenin öyle bir kadrosu varki yani sırf kadrodan bile ödül alırlar şimdiden favori filmim :love1::love1:

American Hustle burada En İyi Film'i almamış ki. En İyi Cast'ı (Toplu Performans'ı) almış. Zaten açık ve net bu yılın en güçlü oyuncu kadrosunu ellerinde barındırıyorlar. Normal alması. :D

Lawrence - Nyong'o rekabeti gerçekten de heyecanlı. Ancak 12 YAS oyunculukta sıfır çekmesin diye ödül Nyong'o'ya gidebilir.

American Hustle burada En İyi Film'i almamış ki. En İyi Cast'ı (Toplu Performans'ı) almış. Zaten açık ve net bu yılın en güçlü oyuncu kadrosunu ellerinde barındırıyorlar. Normal alması. :D

Lawrence - Nyong'o rekabeti gerçekten de heyecanlı. Ancak 12 YAS oyunculukta sıfır çekmesin diye ödül Nyong'o'ya gidebilir.
Bence 12 Years a Slave kadrosu isim olarak olmasa da oyunculuk olarak müthişti. Yani pek ala kazanabilirdi de ödülü.

Bence 12 Years a Slave kadrosu isim olarak olmasa da oyunculuk olarak müthişti. Yani pek ala kazanabilirdi de ödülü.

Yaaani. Belki. :d American Hustle'ın 4 oyuncusunun 4'ünün de Oscar'a aday olduğunu düşünürsek, ve aday olmayan Robert DeNiro gibi bir yardımcının yardımcısı rol varken, çok zor olurdu kazanması. :)

Yaaani. Belki. :D American Hustle'ın 4 oyuncusunun 4'ünün de Oscar'a aday olduğunu düşünürsek, ve aday olmayan Robert DeNiro gibi bir yardımcının yardımcısı rol varken, çok zor olurdu kazanması. :)
Geçen sene Les Miserables, Silver Linings Playbook gibi çok zengin kadrolar varken Argo kazandı? :):)

Geçen sene Les Miserables, Silver Linings Playbook gibi çok zengin kadrolar varken Argo kazandı? :):)
Haksızlık olmuş o zaman. Pek iyi performans gösterildiğini hatırlamıyorum Argo'da. :)

12 YAS kazansaydı haksızlık olmazdı ancak American Hustle'ın daha çok hak ettiğini düşünüyorum ben. :) -İzlemeden düşünüyorum evet. :D-

Haksızlık olmuş o zaman. Pek iyi performans gösterildiğini hatırlamıyorum Argo'da. :)

12 YAS kazansaydı haksızlık olmazdı ancak American Hustle'ın daha çok hak ettiğini düşünüyorum ben. :) -İzlemeden düşünüyorum evet. :D-
Ben izleyince kararımı vereceğim. :)

Argo'dakiler iyilerdi çok abartılı performanslar yoktu ama herkes üzerine düşeni iyi yapıyordu. Ama evet bence de çok doğru bir ödül değildi fakat en iyi filmi kazanma ihtimali yüksek filmler bazen öyle öne çıkıyor. :)