Ay Yapım Bir Gün Tamamı Orjinal Bir İş Yapacak Mı?

Ay Yapım Tamamı Kendine Ait Bir Dizi Yapabilecek Mı?

• Kullanılan toplam oy
    4

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
140,936
Puanı
1,061
Yaprak Dökümü ile başladığı zirve yolunda Aşk-ı Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne? ve Dudaktan Kalbe gibi roman uyarlamaları ile ilerleyen Ay Yapım arada başarısız roman uyarlamaları da yaptı.

Şirket son 2 yıldır yurtdışı uyarlamaları üzerinde duruyor. 20 Dakika ve Medcezir ile yurtdışı uyarlamaları konusunda atılım yapan Ay Yapım, bundan önce de uyarlamalar yapmış. Ancak Ezel dizisi dışında alıntıladıkları senaryo ve diğer şeyleri kabul etmemişlerdi.Bu konuda şirketin izinsiz ya da bilmeyerek uyarlama koleksiyonuna kattıklarını anlatacağız:

İlk olarak jenerikler. Şirketin en başta bakıldığında en orjinal işi gibi gözüken Son dizisinin jeneriği de ''esinlenilmiş'' çıkmıştı.

Ayrıca dizilerin logosunun gösterildiği başlangıç introsunun da The Pacıfıc'ten alıntılanmakla suçlanmıştı.

Ezel dizisinin senaryosu da Monte Cristo Kontu'ndan alıntı çıkmıştı.
Dizi ile romanı eşleştirirsek ana karakterlerin hepsinin bir karşılığı çıkıyordu romanda.

Ezel: Monte Kristo Kontu
Ömer: Edmond Dantes
Eyşan: Mercedes
Eyşan'ın babası: Danglar
Cengiz: Albert Fernan Morsef
Ali: Vilfor
Ömer'e hapiste yardım eden adam: Farya
Ezel dizisinin de jeneriği ''esinlenilmiş'' çıkmıştı.
Dizinin jenereik müziği ise Prince of Persia'dan alıntı çıkmıştı.

Ay Yapım'ın diğer dizisi Kuzey Güney de Rich Man Poor Man isimli Amerikan dizisinden alıntı çıkmıştı.
Dizi Nurten ve Sami karakterlerinin tipleri ve mesleklerine kadar pek çok yerde orjinalinden birebir alıntı yapmıştı.
https://fav10.net/forum/threads/kuzey-güney-Çalıntı-dizi-mi.173846/
dafefe.jpg

Ayrıca dizinin müziklerinden biri de Enigma'dan alıntı çıkmıştı.
Ve son bomba Karadayı. Dizinin ünlü Amerikan dizisi Prison Break'a benzer yanlarından yola çıkarak onun da bir yerlerden alıntı çıkması sürpriz olamyacak gibi bu gidişle.
sgdgrd.png

Ekli dosyalar

• 71486E69DFC91E1E87E380E9BDFCCBBAE50E.png
    71486E69DFC91E1E87E380E9BDFCCBBAE50E.png
    5 KB · Hit: 355
Son düzenleme:
ağlanacak halimize gülüyon mu en büyük yapım şirketlerimizden biri her işinde araklama dediğimiz fiili işlemiş :(
Ayyapım öyle "araklama" dediğin işlerle çıtayı yukseltti. Tims naptı? Muhteşem Yuzyıl'ı Tudors diye dünyaya kakaladı:F Ben böyle bir yazı görmüştüm daha dün akşam birazdan tekrar araştirirm bulurum konusu açarim üşenirsem linkini veririrm :F

Ayyapım öyle "araklama" dediğin işlerle çıtayı yukseltti. Tims naptı? Muhteşem Yuzyıl'ı Tudors diye dünyaya kakaladı:F Ben böyle bir yazı görmüştüm daha dün akşam birazdan tekrar araştirirm bulurum konusu açarim üşenirsem linkini veririrm :F

istersen aç da kilitleteyim :) hangi mantıksız yazdıysa ikisi de 1500 lü yıllarda,sarayda geçen hikayeler arasında fark dünyalar ka fark arayan birinin konusunu dikkate alman ağır totalliğini doğruluyor :)

Yaprak Dökümü ile başladığı zirve yolunda Aşk-ı Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne? ve Dudaktan Kalbe gibi roman uyarlamaları ile ilerleyen Ay Yapım arada başarısız roman uyarlamaları da yaptı.

Şirket son 2 yıldır yurtdışı uyarlamaları üzerinde duruyor. 20 Dakika ve Medcezir ile yurtdışı uyarlamaları konusunda atılım yapan Ay Yapım, bundan önce de uyarlamalar yapmış. Ancak Ezel dizisi dışında alıntıladıkları senaryo ve diğer şeyleri kabul etmemişlerdi.Bu konuda şirketin izinsiz ya da bilmeyerek uyarlama koleksiyonuna kattıklarını anlatacağız:

İlk olarak jenerikler. Şirketin en başta bakıldığında en orjinal işi gibi gözüken Son dizisinin jeneriği de ''esinlenilmiş'' çıkmıştı.

Ayrıca dizilerin logosunun gösterildiği başlangıç introsunun da The Pacıfıc'ten alıntılanmakla suçlanmıştı.

Ezel dizisinin senaryosu da Monte Cristo Kontu'ndan alıntı çıkmıştı.
Dizi ile romanı eşleştirirsek ana karakterlerin hepsinin bir karşılığı çıkıyordu romanda.

Ezel: Monte Kristo Kontu
Ömer: Edmond Dantes
Eyşan: Mercedes
Eyşan'ın babası: Danglar
Cengiz: Albert Fernan Morsef
Ali: Vilfor
Ömer'e hapiste yardım eden adam: Farya
Ezel dizisinin de jeneriği ''esinlenilmiş'' çıkmıştı.
Dizinin jenereik müziği ise Prince of Persia'dan alıntı çıkmıştı.

Ay Yapım'ın diğer dizisi Kuzey Güney de Rich Man Poor Man isimli Amerikan dizisinden alıntı çıkmıştı.
Dizi Nurten ve Sami karakterlerinin tipleri ve mesleklerine kadar pek çok yerde orjinalinden birebir alıntı yapmıştı.
https://fav10.net/forum/threads/kuzey-güney-Çalıntı-dizi-mi.173846/
Ekli dosyayı görüntüle 26902
Ayrıca dizinin müziklerinden biri de Enigma'dan alıntı çıkmıştı.

Ve son bomba Karadayı. Dizinin ünlü Amerikan dizisi Prison Break'a benzer yanlarından yola çıkarak onun da bir yerlerden alıntı çıkması sürpriz olamyacak gibi bu gidişle.
Ekli dosyayı görüntüle 26903

evet i işaretledim:)

Evet doğru çok dizisi roman ve ya uyarlama :T: ama çok güzel iş çıkartıyorlar bunu da unutmayalım 😉

işlerin orjinallerini düşününce bir fgsn -aşkımemnu iyiydi bir de son :) ezel bile o ka övgüye rağmen orjinalinden kötüydü
Aşk-ı Memnu tam..FGSN 1. sezon ve Yaprak dökümü`nün 1. ve 2. sezonunu izledim evet çok güzeldiler. :) Aşk-ı Memnu benim için efsane zaten

istersen aç da kilitleteyim :) hangi mantıksız yazdıysa ikisi de 1500 lü yıllarda,sarayda geçen hikayeler arasında fark dünyalar ka fark arayan birinin konusunu dikkate alman ağır totalliğini doğruluyor :)
Kırmızı yerde "ay çok korktum" dedim, mavi yerde ne zırvaladiğini anlamadım 😕

Deminki konuya mesaj yazamadım şimdi yazayım iki kelam. :)

TİMS ile Ay Yapım karşılaştırılmış bana kalırsa ikisinin karşılaştırılması büyük yanlış, Ay Yapım her anlamda TİMS'den daha önde. TİMS şuana kadar elle tutulur 3 Dizi tutturdu. Kavak Yelleri, Melekler Korusun ve Muhteşem Yüzyıl şu 3 dizi sonrası birçok dizi yaptı işte Çalıkuşu, Mazi Kalbimde Yaradır vb. ve Muhteşem Yüzyıl yayınlandığı süreçte hiçbir dizisi tutmadı. :)

Ay Yapım ise Ezel, Karadayı, Aşk-ı Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne? , Acı Hayat en son da Med Cezir vb. birçok dizi ile her yıla damga vurdu hatta istatistike dökersek Ay Yapım'ın şuana kadar tutmayan dizisi bir elin parmağını geçmez. :)

Düşünün yıllardır birkaç dizisi tutmayan Ay Yapım ile sadece ve sadece 2 sezonda 4 dizi harcayan TİMS var karşılaştırma yapılıyor. :)

Nedenlerini belirttim Ay Yapım gibi ekranlara efsane yapımlar sunun bir şirket TİMS ile karşılaştırılamaz. :)

Deminki konuya mesaj yazamadım şimdi yazayım iki kelam. :)

TİMS ile Ay Yapım karşılaştırılmış bana kalırsa ikisinin karşılaştırılması büyük yanlış, Ay Yapım her anlamda TİMS'den daha önde. TİMS şuana kadar elle tutulur 3 Dizi tutturdu. Kavak Yelleri, Melekler Korusun ve Muhteşem Yüzyıl su 3 dizi sonrası birçok dizi yaptı işte Çalıkuşu, Mazi Kalbimde Yaradır vb. ve Muhteşem Yüzyıl yayınlandığı süreçte hiçbir dizisi tutmadı. :)

Ay Yapım ise Ezel, Karadayı, Aşk-ı Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne? , Acı Hayat en son da Med Cezir vb. birçok ile her yıla damga vurdu hatta istatistike dökersek Ay Yapım'ın şuana kadar tutmayan dizisi bir elin parmağını geçmez. :)

Düşünün yıllardır birkaç dizisi tutmayan Ay Yapım ile sadece ve sadece 2 sezonda 4 dizi harcayan TİMS var karşılaştırma yapılıyor. :)

Nedenlerini belirttim Ay Yapım gibi ekranlara efsane yapımlar sunun bir şirket TİMS ile karşılaştırılamaz. :)
ay yapım ile tims karşılaştırılmıyor forumumuzun ağır total yapısı gereği bir konuda istemediği bir bilgiyi gören total vatandaşlar konuyu açan kişinin izlediği diziye saldırıyor:)

totalliğinden bahsediyorum hani total dizileri izleyen total olur ya sen de medczeir+karadayı izliyon geçen haftaki haftalık sıralamaya baktığımda ikisi de totaldi :)
Valla senle ugraşa ugraşa beni seviyene çektin :X Daha Pis Yedili izleyip Alemin Kralini tarişıcaz :bağır: