Efsane Karakterin Dönüşü de Efsane Oldu

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
161,188
Puanı
1,060
Muhteşem Yüzyıl'da 114.bölümde hareme veda eden Sümbül Ağa 2 bölüm aradan sonra 117.bölümde diziye döndü.

Artık kendi hayatını kurmaya çalışan Sümbül Ağa, ticaret yapmak için arayışlara girmişken çarşıda ''kahve''ye rastladı.
Akşam kendisini ziyarete gelen Hürrem Sultan'a kahve ikram etmek isteyen Sümbül'ün yaptığı kahve acı olunca ikili kahvenin yanına su ve lokumu ekleyerek kahve geleneğinin nasıl başladığını gösterdi.

1517'de Yemen'den Özdemir Paşa sayesinde getirilen kahve Sümbül Ağa ile meşhur olacak gibi.
Dizide gösterilen bu durum sosyal medyada oldukça konuşuldu.
İşte birkaç tweet:

- Hürrem ilk defa kahve içiyor. Tadini begenmedi lokumla tatlandirdi. Vi de ustune su istedi. Birazdan ters de cevirir fincani ve finalll

- osmanlıda kahve bulundu hürrem sultan buldu yakında turk kahvesı hurrem kahvesı diye anılmaya baslar

- Ayıp ayıp sümbüle kalsa çöpe giderdi, hürrem Sultan lokumu bulmasa kahve mi olurdu🙂)))

- Hürrem vesümbül ikilisinin kahve-lokum u kesfettiler.. latte vardi da onlar mi içmedi? kapuçino nun suçu ne? adini frappaçino koydum.

- Kahve ile lokum ikilisini ilk bulan Hürrem Sultanmış:) Muhteşem Yüzyıl sayesinde bunu da öğrenmiş olduk:)

- Oldu oldu kahve ile lokumu hürrem buldu🙂))

- Hahay lokumla kahve ikilisini Hürrem Sultan bulmuş meğer üstüne su içmeyi de sümbül ağa :))))))))

- Muhteşem yüzyıla göre bu coğrafyada ki kahve kültürünü sümbül ağa ve hürrem sultan tesadüfen bulmuş!.

- Ben de su lokum kahve üçlüsü nasıl bir araya gelmiş diyordum meğer Hürrem bulmuş :/

İçerik.jpg

1517 değil o Allah'ın cahili :) wikipedia'den kopyala yapıştır yapma!
Bütün kitaplarda 1540'lara dayanıyor yemen valisinin kahveyi İstanbul'a getirişi. @xemrexxx

Bu arada sümbül ağa hoş gelmiş sefa gelmiş.

1517 değil o Allah'ın cahili :) wikipedia'den kopyala yapıştır yapma!
Bütün kitaplarda 1540'lara dayanıyor yemen valisinin kahveyi İstanbul'a getirişi. @xemrexxx

Bu arada sümbül ağa hoş gelmiş sefa gelmiş.
bnm haber kaynağım 1517 diyor vikiye bakıp da haber açmam zaten :F

Resmen Kahveyi keşfettiler.:FÇok saçma sapan bir sahneydi bence.Böyle tesadüf olmaz.:F

Benim evde İlber ortaylı'ların Halil İnancık'ların kitapları var onlardan dahamı iyi bilicen zair..

herkes yanılır panpa bak 1 sene öncesine ka pargalı-hatçe evli diye yutturuyorlardı millete kıymetli tarhiçilerimiz:)

Resmen Kahveyi keşfettiler.:FÇok saçma sapan bir sahneydi bence.Böyle tesadüf olmaz.:F
sümbül ü dizide tutmak için yapılmış bence yerinde bir hareket diziden çıkmasından iyidir :F

herkes yanılır panpa bak 1 sene öncesine ka pargalı-hatçe evli diye yutturuyorlardı millete kıymetli tarhiçilerimiz:)

sümbül ü dizide tutmak için yapılmış bence yerinde bir hareket diziden çıkmasından iyidir :F

Dizinin gelmiş geçmiş en saçma sahnesi açık ve net.:DAma Sümbül yaparda dedirtti o sahne.

Biri kahve yapıyor birinin ağzına lokum düşüyor diğeride su içmek istiyor.:FHay Allah.Yılmaz Şahin yaptı yapacağını.:F

Dizinin gelmiş geçmiş en saçma sahnesi açık ve net.:DAma Sümbül yaparda dedirtti o sahne.

Biri kahve yapıyor birinin ağzına lokum düşüyor diğeride su içmek istiyor.:FHay Allah.Yılmaz Şahin yaptı yapacağını.:F
hürrem dururken sülümanın isabellaya bakması ka saçma olamaz :)

Sümbüle bak kahveyide buldu dönerayak :) ama güzel yazılmıştı.kahve bölümü beğenerek izledim... :)

Video olarak araştirayım derken haber sitelerinde dalga geçildi -twitterda geyik geçildi - espiri konusu oldu- diye lanse edilmiş ama bu haber de ise;
Dizide gösterilen bu durum sosyal medyada oldukça konuşuldu.

Neyse video varsa bizde izleyelim :X @xemrexxx

gerçekten gereksiz diyebileceğimiz bir sahneydi ama sümbülün dönüşü basit olamazdı :F

Sümbül ağanı yeniden görünce çok sevinmiştim.Dizinin en çok beğendiğim karakterlerindendi ve 2 bölüm görmüyünce tamamen diziden çıktı sanmıştım :) Kahve sahnesi güzeldi