American Hustle Drama mı? Komedi mi?

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,853
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
David O. Russell'in yönetmenliğini yaptığı yılın merakla beklenen filmlerinden olan American Hustle ile ilgili olarak merak edilen konulardan biri de dizinin başta Golden Globes (Altın Küre) olmak üzere ödüllerde hangi kategoride yarışacağı idi.

Büyük çoğunluk filmin drama kategorisinde yarışacak olmasına kesin gözüyle bakıyordu fakat yapılan resmi açıklamayla filmin komedi dalında yarışmasına karar verildi.

Bu kararla birlikte 12 Years a Slave, Gravity gibi filmlerle yarışmaktan vazgeçmiş olan film, The Wolf of Wall Street, Her, Nebraska, Inside Llewyn Davis gibi filmlerle yarışacak.

Filmin komedi dalında yarışması, dramadaki yarıştan çekindiği anlamına da gelebilir. Öyle ki kendine güvenen komedi filmleri drama kategorisini seçebiliyorlar. (Blue Jasmine örneğinde olduğu gibi.)

Altın Küre için drama kategorisi daha rekabetçi bir kategori olarak değerlendirilirken son yıllarda komedi dalında yarışan sadece üç film Oscar'da mutlu sona ulaşabildi

Bu üç film ve tarihleri ise şöyle:

Shakespeare in Love (1998)
Chicago (2002)
The Artist (2011)

Lf3ZEfZ81uet1aaTjs42n4Dd.jpg

Fotoğraflara filan bakınca komedi daha uygunmuş gibi gözüküyor. Ben Oscar'ı kazanacak bir film olduğunu düşünmüyorum. Ancak Altın Küre'de komedi dalındaki en iddialı aday olmuş. :)

Fotoğraflara filan bakınca komedi daha uygunmuş gibi gözüküyor. Ben Oscar'ı kazanacak bir film olduğunu düşünmüyorum. Ancak Altın Küre'de komedi dalındaki en iddialı aday olmuş. :)
Tam ortada bir yerde gibi film. İki kategoride de olsa yadırganmazdı. :)

Bu taktik stratejik gibi gözüküyor. Altın Küre'de oyuncular daha önplana çıkabilecek. Oscar'da en iyi film umudu zaten az. :)

Jennifer Lawrence %80 alır Altın Küreyi. Bradley Cooper, Amy Adams ve Cristian Bale'den birinin de ödül alma en azından adaylık alma şansı yüksek.

Wolf of Wall Street ile yarışacaklar bakalım ne olacak. Nebraska ve Inside Llewyn Davis de güçlüler. Adaylar iki hafta sonra açıklanacak heyecan dorukta. :D

Tam ortada bir yerde gibi film. İki kategoride de olsa yadırganmazdı. :)

Bu taktik stratejik gibi gözüküyor. Altın Küre'de oyuncular daha önplana çıkabilecek. Oscar'da en iyi film umudu zaten az. :)

Jennifer Lawrence %80 alır Altın Küreyi. Bradley Cooper, Amy Adams ve Cristian Bale'den birinin de ödül alma en azından adaylık alma şansı yüksek.

Wolf of Wall Street ile yarışacaklar bakalım ne olacak. Nebraska ve Inside Llewyn Davis de güçlüler. Adaylar iki hafta sonra açıklanacak heyecan dorukta. :D

Altın Küre ne zaman? :D
Inside Llewyn Davis, umduğunu bulamayacak bence. Nebraska ise düşünülenden daha iyi olacaktır. :)
Oyuncular da komedi-drama diye ayrılıyor değil mi? Eğer öyleyse Bradley Cooper ödülü alır bence. :)

Altın Küre ne zaman? :D
Inside Llewyn Davis, umduğunu bulamayacak bence. Nebraska ise düşünülenden daha iyi olacaktır. :)
Oyuncular da komedi-drama diye ayrılıyor değil mi? Eğer öyleyse Bradley Cooper ödülü alır bence. :)
Evet oyuncular da ayrılıyor ama yardımcı oyuncular ayrılmıyormuş. Ben onlar da ayrılıyor diye hatırlıyordum. :)

Adaylar 12 Aralık, ödül töreni 12 Ocak :)

Evet oyuncular da ayrılıyor ama yardımcı oyuncular ayrılmıyormuş. Ben onlar da ayrılıyor diye hatırlıyordum. :)

Adaylar 12 Aralık, ödül töreni 12 Ocak :)

Yardımcı oyuncuların ayrılmaması iyi olmuş. Daha çekişmeli olur yarış. :)