Bugünün Saraylısı Dizisinde Panik Havası

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
149,091
Puanı
1,061
Bugünün Saraylısı dizisinde 2.bölümde haddinden fazla aksiyon yer alması Medyabey sitesinin dikkatini çekmiş.

Ayrıca dizinin oyuncu kadrosunda göze batan isimler de mevcutmuş.Özellikle başroldeki Ayşen ve Ata karakterlerinin tam oturmadığını dile getirilmiş.

“Bugünün Saraylısı”nın ikinci bölümünde diziyi hareketlendirmek için senaryoya konan olayları görünce senarist yapım ekibi ve yönetmenin panik havasında olduğunu hissettim…
Aynı bölümün içinde öyle olarlar vardı ki hikaye sanki istanbul’da değil Teksas’ta geçiyormuş gibi geldi bana…
Örneğin, bir gece başroldeki “Ayşen” karakterindeki kızın peşine alkolik iki tacizci takıldı ve kız kaçarak kendini zor kurtardı…
Daha sonra dizideki “Ata” karakteri bir arkadaşıyla yediği yemekten sonra bıçaklı saldırıya uğradı ve kolundan yaralandı…
Son olarak da yine Ayşen bir arkadaşıyla cadde kenarında sohbet ederken motosikletli bir kapkaççı arkadaşının çantasını çalıp kaçtı…
Yapım ekibi sanırım aksiyon sahneleri katarak diziye olan ilgiyi arttırmaya çalışıyor. Ancak her ne kadar bu olayların tümü İstanbul’da gerçekten olabilen olaylar olsa da hepsinin belli bir gruptaki insanların başına gelmesi çok inandırıcı durmuyor…
Bakalım senaristler gelecek haftalarda dizinin çekirdek kadrosunun başına daha ne gibi olaylar getirecekler?
“BUGÜNÜN SARAYLISI”NIN KADROSUNDAKİ SORU İŞARETLERİ…
Diziden bahsetmişken daha önce çok kısa değindiğim oyuncu kadrosu konusunda da bir değerlendirme yapmak istiyorum…
Selçuk Yöntem’i tamamen ayrı tutarsak diğer oyuncu kadrosu bu kadar iddialı bir yapım için bence fazla iddiasız…
Örneğin, başrol oynayan ve dizinin iki bölümünde de senaryoda ağırlıkta olan Ayşen karakteri çok tutuk ve silik bir oyunculuk sergiliyor…
Bu tutukluk özellikle Selçuk Yöntem’le oynadıkları sahnelerde çok öne çıkıyor…
Ata karakteri de zayıf oyunculuğuyla sırıtan isimlerden…
Kısacası daha önce de yazdığım gibi bu diziyi bu oyuncu kadrosuyla toparlayıp yoluna sokmak konusunda Kudret Sabancı’nın işi oldukça zor…
EKRAN AJANI/MEDYABEY

ben diziyi çok beğeniyorum ama bazı kısımlarda haklı evet :( dizi zamanla yerine oturur umarım 🙄

yeni başlayan bir diziye yapıcı destek olacaklarına,hemen yıpratıcı kampanya başlatanlara sinir oluyorum.amaçları dizi tutmasın yayından kaldırılsın.peki bu diziler olmasa siz ne yazacksınız?

ilk bolum çok hata vardi , ama ikinci bolum toparladi fakat hala iki sorun var: selçuk yontem hala isinamadi ve kiraçin her dizide kullandigi muzik tarzi + her sahne, her konuşmada muzik var.
umarim cumartesi iyi reyting alir ama israrla bi çok kişi yazdi bu dizi çarşambanin mali.
ben diziden umutluyum.

yeni başlayan bir diziye yapıcı destek olacaklarına,hemen yıpratıcı kampanya başlatanlara sinir oluyorum.amaçları dizi tutmasın yayından kaldırılsın.peki bu diziler olmasa siz ne yazacksınız?
dizi yeni başladı diye hataları görmezden mi gelecekler panpa :) eğer adamın dediği ka oaly varsa gerçekten bir saçmalık var demektir

Daha heyecanlı olması lazım senaryonun

ama fazla atmamaları kaydıyla:)

eleştirilerden teksasa benzetilmiş istanbul demesine hak veriyorum. onca olayın aynı kesimin başına gelmesi, sayısalda 6 tutturmaktan daha zor.

dizi yeni başladı diye hataları görmezden mi gelecekler panpa :) eğer adamın dediği ka oaly varsa gerçekten bir saçmalık var demektir

bazı yerlerinde sallamış vatandaş:) oyuncular iyi, senaryo düzelse sorun kalmaz:)

ama fazla atmamaları kaydıyla:)

eleştirilerden teksasa benzetilmiş istanbul demesine hak veriyorum. onca olayın aynı kesimin başına gelmesi, sayısalda 6 tutturmaktan daha zor.

bazı yerlerinde sallamış vatandaş:) oyuncular iyi, senaryo düzelse sorun kalmaz:)
oyuncular iyi midir bilmem ama 2.bölümden böyle olaylar olduysa iş izor :)

Hepsinin açıklaması var:X

Örneğin, bir gece başroldeki “Ayşen” karakterindeki kızın peşine alkolik iki tacizci takıldı ve kız kaçarak kendini zor kurtardı…
Kız köyden gelmiş, koskoca şehirde tek başina yalnız yaşiyor. Kendi köyündeki "yanı başindaki" bakkala giderken koca şehir merkezinde ekmek almak için bakkal arıyor. Şehir varoşlarinin magandalarının krolarinin, iitin kopugun oldunu gösterdiler.
Daha sonra dizideki “Ata” karakteri bir arkadaşıyla yediği yemekten sonra bıçaklı saldırıya uğradı ve kolundan yaralandı…
2 arkadaşin bir kavgada birbirlerini bile kolladiklarini, sonradan o kıza aşik olacaklarinin alt yapısı hazırlandı.
Son olarak da yine Ayşen bir arkadaşıyla cadde kenarında sohbet ederken motosikletli bir kapkaççı arkadaşının çantasını çalıp kaçtı…
Ayşenin cadde kenarinda konuştugu kız Ata'nin kızı ve paraya önem verdiği için çalınan çantası için ağlarken Ayşen ona çanta alıyor. Çanta aldiği için kız ona yılışıyor.

Hayır bu adamlar yazı yazmak bişeyleri değerlendirmek için mi yazıyor yoksa izlemediği bir şeyi bi anlık göz atıp aklındaki kalan sorulari köşe yazısı yazarak mı soruyorlar???

Yazının 2.kısmına katılabilirim:X

Dizi daha fazla yükselemez bence bu zorlu günde. Özellikle reklam vermeye başladığı zaman düşüş yaşayacaktır. :)

Hepsinin açıklaması var:X

Kız köyden gelmiş, koskoca şehirde tek başina yalnız yaşiyor. Kendi köyündeki "yanı başindaki" bakkala giderken koca şehir merkezinde ekmek almak için bakkal arıyor. Şehir varoşlarinin magandalarının krolarinin, iitin kopugun oldunu gösterdiler.
2 arkadaşin bir kavgada birbirlerini bile kolladiklarini, sonradan o kıza aşik olacaklarinin alt yapısı hazırlandı.
Ayşenin cadde kenarinda konuştugu kız Ata'nin kızı ve paraya önem verdiği için çalınan çantası için ağlarken Ayşen ona çanta alıyor. Çanta aldiği için kız ona yılışıyor.

Hayır bu adamlar yazı yazmak bişeyleri değerlendirmek için mi yazıyor yoksa izlemediği bir şeyi bi anlık göz atıp aklındaki kalan sorulari köşe yazısı yazarak mı soruyorlar???

Yazının 2.kısmına katılabilirim:X

yukardaki yazı kime ait forumdash:)

izlediği sahneleri aktarmış değerlendirme nanay:)

övüyormu dövüyormu naptığı belli değil:)