Oluklu Kertenkele'lerin Nesli Tehlikede!

xBUGRAx

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
20,577
Puanı
1,060
Halk arasında ayaksız kertenkele de denen 'Oluklu Kertenkele'lerin nesli yok olma tehlikesi altında!

Görünüm olarak yılana benzeyen kertenkeleler yılan sanılarak öldürülüyor. İnsanlara zarar vermeyen oluklu kertenkelelerin yararı bile var. Çiftçi dostu olan kertenkeleler karınca, kermit ve küçük böcekler gibi tarım zararlılarını yiyor.

Hızlı hareket edemeyen oluklu kertenkelelerin korunması için çalışmalara başlandı. Hazırlanan afişlerle halk bilinçlendirilecek.

bAkJbNra0hOfD6s6LZi3gV5N.jpg

cYKGlPHbHmz053aYSbEte41y.jpg

Yahu bizim bahçede görsem "oha yılana bak" derim.Sonra kafadan kopartırdım heralde😕 Ne canisin gibi düşenenlere söyeleyeyim bunu yapıyorum çünkü "yılan sandiğim heycan/psikolojisi içinde yapıyorum" ve böyle yapan insan çok olacaği için neslinin tükenmesinin gayet doğal. Neden yavaş hareket ediyormuş? Yada hızı yılana orana ne kadar yavaş?

Bugün eve kertenkele girdi :bağır: Evde mi bilmiyoz nasıl yatacam ben balkonda 😱
Konuyu fazla saptırmayalım yılana gerçekten çok benziyor.Allah yardımcıları olsun yakında kene gibi hayvanlar türeyebilir

Forum İstatistikleri

Konular
176,283
Üyeler
8,559
Son Üye
kingofcs