Güneşi Beklerken'e Ne Oldu ? | OYA DOĞAN

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrt-06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
59,970
Puanı
1,061
Vatan Gazetesi TV eleştirmeni başarılı yazar Oya Doğan yeni yazısında Kanal D'nin en çok izlenen dizilerinden Güneşi Beklerken'i kaleme aldı.

Yazısında Güneşi Beklerken'i överken birçok yerde de eleştirdi ve dizinin tekrara düştüğü eleştirisini yaptı ayrıca birçok dizi ile ilgili eleştirisini de yaptı.

İşte o yazı.

Bu senenin tartışmasız sürpriz işi Güneşi Beklerken. Yazın başladığında hiç kimse bu kadar sevileceğini ve sezonun iddialı projelerinden bile daha fazla reyting alacağını tahmin edemezdi. Zeynep’le Kerem’in düşmanlığı, Barış’ın naifliği, Kerem’in düşmanlıktan aşka dönüşen duygusunu izlemek şimdiye kadar keyifliydi. Yine altını çizerek söylüyorum, yönetmeni Altan Dönmez bu dizide harikalar yaratıyor. Kerem Bürsin, Ege Şaşmaz, Hande Doğandemir genç oyuncular olmasına rağmen ciddi anlamda projeyi sırtlıyorlar. Emre Kınay’a kocaman tebrikler. Ama işte kocaman bir AMA diyeceğim, zaten dizinin klişe bir hikâyesi vardı. 16 bölüm biz bu hikâyeye inandık. Şimdi tekrar filmi başa sarmak olmadı. Zeynep’in aşkından kaçan Kerem’in, tam da bizi iyi bir adam olduğuna inandırmışken yeniden kötüleşmesi olmadı. Çünkü aşk insanı iyileştirir, aşığın dünyanın bütün iyiliklerini yapmak istemesini sağlar. Kerem’in Zeynep’e duyduğu aşk bize bunu hissettirmişti. O hırçın çocuğun içinden nasıl bir iyi insan çıktığını gördük. Ve unutmayın, biz bu hikâyeyi 16 bölüm izledik. 17’inci bölümde yeniden birinci bölümü izliyormuş gibi hissettim. O nedenle, artık Zeynep’in baba krizi, Kerem ve Zeynep’in de aşkı başka bir çatışmaya bağlanmalı. Yoksa başarının zor bulunduğu bir dönemde Güneşi Beklerken’e yazık olacak.
@denizz19 , @xemrexxx , @Forumdash , @Bully , @beyazsoy , @Fks14 .

Oya Doğan yazdığına göre yazıda ne varsa tam tersini okuyun. Doğrusu o olacaktır. :D

ama eleştirisinde haklı tekrardan başa döndüler ilk başta kerem kötü çocuk ortalarda iyi tekrardan kötü

bu kadın güneşi beklerken içn bu övdüğü şeylerin tam tersini yazmıştı dizinin başlarında..hatta dizi için yönetmen harikası demişti ))) dizinin başa sarmasının nedeni orjinal hikaye bitti türk senaristlerin huyu döndür döndür yazdır ))) ama kerem kötü olduysa bence dogru iş yapmışlar kereme kötülük yakışıyor. diziye heyecanı kaybolmuştu oyanın aksine dogru bir hamle olarak görüyorum. diziyi sadece gençlik çatışması üzerine kurarlarsa dizi devam eder. ama kesinlikle baba mevzunu uzun süre kapamalılar mümkünse üstüne yatsınlar

Yazkı bölümleri çok daha güzeldi. Şimdi de güzel gerçi ama Oya Doğan'a katılıyorum. Bir senaryo sıkıntısı var gibi. Başa dönmenin anlamı yoktu bence. Kerem başka şekillerde de uzaklaşabilirdi Zeynep'ten. Zaten yorumlara baktım geçen bölümün en kötü bölüm olduğunu söylüyor herkes. Ama Bu hafta bomba olacak gibi Yağmur Kerem'i bıçaklamaya kalkıyor. 😱 Biraz totalden reyting kapma zamanı gelmişti. :A

Son düzenleme:
Yorumuna katılmıyorum ben Oya Doğan'ın. Bence Kerem'in kötü karaktere bürünmesi daha güzel oldu. :)