Sizce vBulletin'den XenForo'ya Geçmeli miyiz?

Sizce Hangi Forum Sistemi Daha İyi? (Lütfen detaylı incelemeden sonra oy kullanın)

• vBulletin 4

Oy: 0 0.0%
  • vBulletin 5

Oy: 5 25.0%
  • XenForo

Oy: 15 75.0%

• Kullanılan toplam oy
    20
Ne kadar değişik, ne kadar yenilik ben o kadar mutlu olurum eğer ellerine yüzlerine bulaştırmamışlarsa. vB5'e ısındım ben fazlasıyla.

Statü belirleme var. Elle yazılıyor direk.
am7y.png

O özelliği nasıl yaptın?

XenForo'daki twitter tarzı 140 harflik şu an ne düşünüyorsun mesajı yazma özelliği daha güzel sanırım. :)

- - - Ekleme - - -

İmzalar sayfayı kaplamasın diye yine buradakine benzer bir yöntem yapman gerek. :) @OzaN

Onlar en son düşünülecek basit şeyler. :)

O özelliği nasıl yaptın?

XenForo'daki twitter tarzı 140 harflik şu an ne düşünüyorsun mesajı yazma özelliği daha güzel sanırım. :)

Profilde About bölümünden. vB5'i övmek için çalışıyorum şu anda :D

vB5'tekiyle aynı. İkisi de 140 karakter hatta.

You have entered an invalid username or password. Please enter the correct details and try again. Don't forget that the password is case sensitive. Forgotten your password? Click here!

You have used 1 out of 5 login attempts. After all 5 have been used, you will be unable to login for 15 minutes.
An error occured: Error API Error
Error: badlogin_strikes_passthru
Args:
array (
0 => '/lostpw',
1 => 1,
)
occurred in file /var/www/e026a7e0-a91b-4c89-b695-6ca2e58e6a73.sitebuilder.vbulletin.com/htdocs/core/vb/api/user.php on line 4456

Şöyle bir şey çıkıyor :(

XenForo'da reytingleri ekleyemedim. Mesaj gösterilemeyecek kadar uzun diyor @OzaN :(

Eklesen de tablo eklentisi olmadığı için kötü gözükürdü. Mesaj sınırı falan değişebiliyor onlar küçük şeyler.

Tablo özelliğinin default olarak olmaması en büyük sıkıntı gibi her ne kadar sonradan eklense de vBulletin'deki kadar kullanışlı olması zor. :(

Profilde About bölümünden. vB5'i övmek için çalışıyorum şu anda :D

vB5'tekiyle aynı. İkisi de 140 karakter hatta.

About kısmına gidip bir şey yazmak pek mantıklı değil gibi. Bir de ziyaretçi mesajlarını görmüşsündür gerçekten çok kötü. :(

Bir de ikisinde de özel mesaj yazmayı dene. Özel mesajlarda da XenForo çok güzel. :)

XenForo özelliklerine göre vBulletin'den daha güzel bence. Takıldığınız noktaların neredeyse hepsi eklentilerle eklenebiliyor zaten.

Büyük forumlar da geçmiş, daha ne? :D

Ayrıca @OzaN sen vBulletin yükseltme için de para alıyor demiştin ama XenForo'ya bir kez geçsek ondan sonra yükselme için para isteyecek mi?

About kısmına gidip bir şey yazmak pek mantıklı değil gibi. Bir de ziyaretçi mesajlarını görmüşsündür gerçekten çok kötü. :(

Bir de ikisinde de özel mesaj yazmayı dene. Özel mesajlarda da XenForo çok güzel. :)
Ziyaretçi mesajları hiç güzel değilmiş dediğin gibi :(:(
XenForo'da özel mesaj atamadım da ben :D

Bi de konuşma başlat diye bir şey var, MSN gibi bi şey mi o? İStediğin üyeler eklenebiliyor galiba konuşmaya.

Yönetim odalarinda 'emin degilim' olarak verdigim oyumu hayir, xenforo'ya gecmeyelim olarak degistiriyorum.

Ayrica herkes görünüse aldanip XenForo demis. Özellikleride inceleyin. Vbulletin görünüsü iyi degil diye sans vermemek, burada XenForo'ya oy vermeyide yanlis buluyorum.

Bu degisim ciddi bir degisim. Avantajlari oldugu kadar dezantajlarida mevcut. "Hadi gecelim artik OzaN" yazmakla olmuyor.

Mesela beni en rahatsiz eden nokta tablo olmamasi. Görünüs olarak iyi olabilir, tema'ya bakar. Smiley'ler tasinacak zaten.

Ayrica batuhan'in yazdigi hackerlar icin kolay is konusuna önem verilmeli.

Cok az forumda varsa Türkiyede bunun arkasinda bir sebep aranmali. İlk'ler arasinda olmak güzel olsada ters tepebilir. Ters tepip dezavantajlar gercek olursa foruma ziyaretcilere sogutabiliriz.

Ayrica bu Google bu degisimi kabul edecek mi?

Tabloyu Ozan ekleyebilirim demişti o konuda sıkıntı olmayacak dolayısıyla tek sıkıntı güvenlik sıkıntısı kalıyor o da vBulletin 4'te de bu sıkıntı var. Türkiye'de az kullanılmasının nedeni yavaş yavaş yaygın olmaya başlamasıdır eskiden hiç yokken her geçen gün sayısı artıyor.

Bi de konuşma başlat diye bir şey var, MSN gibi bi şey mi o? İStediğin üyeler eklenebiliyor galiba konuşmaya.

Özel mesaj işte o konuşmalar. İsterseniz birden fazla kişiyle yapabiliyorsunuz. Tüm mesajlaşma tıpkı bir forum konusu gibi düzenli olarak gözüküyor. :)

Sanırım Konuşmayı Başlat özel mesaj oluyor. :) Ben yolladım. :D

- - - Ekleme - - -

Sanırım Konuşmayı Başlat özel mesaj oluyor. :) Ben yolladım. :D

XenForo özelliklerine göre vBulletin'den daha güzel bence. Takıldığınız noktaların neredeyse hepsi eklentilerle eklenebiliyor zaten.

Büyük forumlar da geçmiş, daha ne? :D

Ayrıca @OzaN sen vBulletin yükseltme için de para alıyor demiştin ama XenForo'ya bir kez geçsek ondan sonra yükselme için para isteyecek mi?

Sürüme özel yükseltme parası istemiyorlar ama yıllık 40$ gibi bir ücret alıyorlar.

XenForo'da Top 15'in olmaması, yeni mesajlar ve avatarların küçük olması pek güzel değil bence. Ben şahsen aynı düzene devam etmemiz gerektiğine kanaatindeyim ama geçsek de sevinirim. Ortasındayım yani, çünkü yenilikler iyiydir..

Top15 yok ama XenForo'da sağda olan alana eklenebilecek bi şey sorun değil yani halledilir o. :)

Tabloyu Ozan ekleyebilirim demişti o konuda sıkıntı olmayacak dolayısıyla tek sıkıntı güvenlik sıkıntısı kalıyor o da vBulletin 4'te de bu sıkıntı var. Türkiye'de az kullanılmasının nedeni yavaş yavaş yaygın olmaya başlamasıdır eskiden hiç yokken her geçen gün sayısı artıyor.

Güvenlik sıkıntısı yokmuş. :)

Güvenlik konusunu batuhankaralar anlattı önemli bir açık söz konusu değil. Admin panel şifresinin öğrenilmesi halinde devreye giren bir açık ki admin şifresini öğrenen her tür sistemde istediğini yapabilir zaten. :smile:

OzaN post: 1398039' Alıntı:

Özel mesaj işte o konuşmalar. İsterseniz birden fazla kişiyle yapabiliyorsunuz. Tüm mesajlaşma tıpkı bir forum konusu gibi düzenli olarak gözüküyor. :)
Oo çok iyiymiş.
Eğer paraya kıyıp şöyle güzeeel bi tema alırsan XenForo olur :D