Sizce vBulletin'den XenForo'ya Geçmeli miyiz?

Sizce Hangi Forum Sistemi Daha İyi? (Lütfen detaylı incelemeden sonra oy kullanın)

• vBulletin 4

Oy: 0 0.0%
  • vBulletin 5

Oy: 5 25.0%
  • XenForo

Oy: 15 75.0%

• Kullanılan toplam oy
    20

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,401
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Merhaba arkadaşlar,

İlk önce yönetimde daha sonra da editör odasında günlerdir tartıştığımız çok önemli bir konu var. Kendi aramızda net bir sonuca ulaşamadığımızdan dolayı konuyu genel oylamaya taşıma kararı aldık.

İnternet üzerinde forumlarla uzun süredir haşır neşir olan arkadaşlar biliyorlardır internet üzerinde çeşitli forum sistemleri var. vBulletin, XenForo, SMF, MyBB, IPB bunların en popüler olanları olarak sayılabilir. Biz de bir çoğunuzun bildiği gibi vBulletin kullanıyoruz.

Forum ilk kurulduğunda o zamanın sürümüyle vBulletin 3 kullanıyorduk, 2010 yılında yeni ihtiyaçları karşılama doğrultusunda vBulletin 4 sürümüne geçmiştik. Şimdi ise takvimler 2013'ü gösterirken vBulletin yeni sürümü olan vBulletin 5'i çıkardı. Bunun anlamı şu an kullandığımız 4 sürümünün artık geliştirilmeyeceği ve yeni özelliklerin vBulletin 5 sürümü üzerine yapılacağı. İnternet aleminde yenilenmenin, çağa ayak uydurmanın önemi düşünüldüğünde uzun vadede vBulletin 4 sürümüyle devam etmemiz çok da mümkün ve sağlıklı gözükmüyor.

Fakat gel gelelim vBulletin 5 sürümü beklentileri karşılayamadı ve bana direkt geçebileceğimiz sağlıklı bir yeni sürüm izlenimi vermedi. Bu nedenle alternatifleri göz önünde bulundurmak durumunda kaldım. En güçlü alternatif ise birkaç yıl önce vBulletin'in en önemli kodlayıcılarından bir kaçının ayrılıp kurduğu XenForo oldu. XenForo güçlü kodlama yapısı ve yenilikçi yüzüyle kısa sürede büyük ilgi görmeye başladı ve özellikle yurtdışında pek çok forum sitesinin tercihi haline geldi. Öyle ki dünyanın en büyük webmaster forumu olan digitalpoint bile vBulletin'den XenForo'ya geçiş yaptı. Ülkemizde de yavaş yavaş bazı büyük forumlarda XenForo'ya geçiş başladı.

Fakat tabii ki bu saydığım artıların yanında olası bir geçişin pek çok da olası eksisi olabilir.

Sizlerin de inceleyebilmesi için hem XenForo'ya hem de vBulletin 5'e ait demo forumlar kurdum. Bu forumlara üye olarak sistemleri test edebilirsiniz. (Tema olarak değil özellik olarak düşünmelisiniz. Tema kolayca değişebilir.)

XenForo Demo Forumu: XenForo Demo
vBulletin 5 Demo Forumu: Forums - Forums

Sizce hangisi daha iyi? Üye gözüyle baktığınızda böyle bir geçiş olmalı mı?

Yorumlarınızı bekliyoruz. Lütfen ankete de oy kullanın ki nabzı daha iyi ölçebilelim.

XenForo son zamanlarda popüleritesi baya arttı.Üye olduğum bazı forumlarda da kullanılıyor.

Ben şahsen XenForo olması kannatindeyim bana daha kullanışlı geliyor. :)

İlk deneme kutusu benden ve selam gençler. :D

Ben neyin değişeceğini anlamadım ama ikisini karşılaştırırsak XenForo daha iyi gibi. En azından şu anki haline daha çok benziyor forumun. :)

Çok iyi oldu anket açtığın Ozan bence kesinlikle yenilik şart insan belli bir zaman sonra sıkılır.

berkann post: 1397038' Alıntı:
İlk deneme kutusu benden ve selam gençler. :D

Ben neyin değişeceğini anlamadım ama ikisini karşılaştırırsak XenForo daha iyi gibi. En azından şu anki haline daha çok benziyor forumun. :)

Üye olursanız forumlara farkı daha net görebilirsiniz. Üye olun ve biraz karıştırın mesaj yazın profil mesajı yazın avatar koyun vs farkları net şekilde görebilirsiniz. :)

XenForo daha iyi bence.

- - - Ekleme - - -

OzaN post: 1397047' Alıntı:

Üye olursanız forumlara farkı daha net görebilirsiniz. Üye olun ve biraz karıştırın mesaj yazın profil mesajı yazın avatar koyun vs farkları net şekilde görebilirsiniz. :)
Onay istemesi çok gıcık. :T:

Kim girecek şimdi mail kutusuna.
:F

- - - Ekleme - - -

Konu açtım çok hızlı gerçekten. @OzaN

Ne haliniz varsa görün. :D Şaka bir yana benim için farkeden bir şey yok forum üyeleri nasıl arzuluyorsa ben kabıma göre şekillenirim. :)

Ozan mention olmuyor bide smiley yok demo olduğu için mi. @OzaN
:(

Mention zaten vBulletin'de olmayan, eklentiyle sonradan eklenen bir şey ama XenForo'nun 1.2 sürümünde default olarak var. Demonun sürümü 1.1.

Smiley var nasıl yok. :):) Zaten geçiş olursa buradaki smileyler aynen aktarılır. :)

Bildirimler alttan geliyor. (bu nasıl bir tarifse artık :D) Yani Facebook gibi. :( Sayfayı yenileyince üstte çıksın yine. :)