Sizce Bebek İşi Dizi Sürelerinin Kısalması İçin Başlangıç Olur Mu?

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
60,765
Puanı
1,061

Bu akşam Show TV ekranlarında 21.45'de başlayacak olan dizi 25 DK süresi ile diğer dizilerden çok çok kısa peki sizce 100 hatta 120 dakikalık diziler yerine Bebek İşi'nin başlaması sürelerin kısalması için başlangıç ya da öncü dizi olur mu?

Sizce Bebek İşi Dizi Sürelerinin Kısalması İçin Başlangıç Olur Mu?

0afgAe4Drnym921htJMctHR7.jpg

Galip Derviş bile 60 dakikaya indirtemedi. Bebek İşi mi 25 dakikaya indirtecek?

Olmaz olamaz.
Bu işi büyük dizilerin yapması lazım onlar da kısaltacağına daha da uzatıyor.

Olmaz, olamaz.
Bu işi büyük dizilerin yapması lazım, onlar da kısaltacağına daha da uzatıyor.
Ben de çok kısa dizi sevmem ama dediğin gibi bazı diziler çok abartılı süreleri var 120 dk'dan fazla süren dizi var hem izleyene yazık hem oyunculara set çalışanlarına yazık.

Araştırmalarım sonucu kesin 25 DK HT'de yazıyor çünkü. :) :)

- - - Ekleme - - -

25 dakika değil yani dizilerin süresi kısalır mı diyorum hani 60 dk filan. :) :)

O zaman şöyle söyleyim büyük diziler eskisi gibi devam ederler çünkü öyle daha fazla gelir elde ediyorlar. Kimse gelirini düşürmek istemez.

Fakat daha artık 25 dakikalık dizilerin de yapılmasına ön ayak olabilir eğer iyi reytingler alırsa. Zaten artık bunu kabullenmemiz lazım yakın gelecekte dizilerin süresi 90 dakikadan aşağı inmeyecek ama bunların yanında bazı alternatif işlerin 25 dakika, 50 dakika da yapılabileceğinin gösterilmesi açısından önemli olabilir.

Mesela Kurtlar Vadisi Pusu'nun, Muhteşem Yüzyıl'ın, İntikam'ın 90-100 dakika olmasını anlarım da İşler Güçler'in, Leyla ile Mecnun'un, Şubat'ın o sürelerde olmasını anlayamam. Bunlar zaten sosyal medya için yapılan ve geliri arka planda tutulan kalite odaklı diziler. En azından bu gibi dizilerin süresinin kısalması önemli bir adım olur.

EveN post: 1370378' Alıntı:
Galip Derviş bile 60 dakikaya indirtemedi. Bebek İşi mi 25 dakikaya indirtecek?

galip derviş ne ki indirebilecek sıradan bi p2 dizisi büyütmeye bak ya :D

- - - Ekleme - - -

hiçbir reytingi yüksek dizi süreyi kısaltmaz boşa ümit kurmayalım süre uzadıkça gelir artar bu işlerde paraya bakar

O zaman şöyle söyleyim büyük diziler eskisi gibi devam ederler çünkü öyle daha fazla gelir elde ediyorlar. Kimse gelirini düşürmek istemez.

Fakat daha artık 25 dakikalık dizilerin de yapılmasına ön ayak olabilir eğer iyi reytingler alırsa. Zaten artık bunu kabullenmemiz lazım yakın gelecekte dizilerin süresi 90 dakikadan aşağı inmeyecek ama bunların yanında bazı alternatif işlerin 25 dakika, 50 dakika da yapılabileceğinin gösterilmesi açısından önemli olabilir.

Mesela Kurtlar Vadisi Pusu'nun, Muhteşem Yüzyıl'ın, İntikam'ın 90-100 dakika olmasını anlarım da İşler Güçler'in, Leyla ile Mecnun'un, Şubat'ın o sürelerde olmasını anlayamam. Bunlar zaten sosyal medya için yapılan ve geliri arka planda tutulan kalite odaklı diziler. En azından bu gibi dizilerin süresinin kısalması önemli bir adım olur.
İmzamı atarım kesinlikle doğru ama büyük dizilerinde süresi bence ufakta olsa düşmeli süre arttıkça müzik efectleri iki saat bakışmalar boş entrikalar artmak zorunda kalıyor hal böyle olunca sırf para uğruna diziler kalitesizleşiyor ondan sonra Türk dizileri neden gelişmiyor diyoruz.

Benim hatırladığım kadarı ile eski Türk dizilerin süreleri şimdiki Türk dizilerinden çok daha kısaydı şimdi neden düşürülmesin hani dramlar için 90 - 95 DK sit - com , komedi , sosyal medya odaklı diziler için max 70 DK olmalı diye düşünüyorum. Oladabilir belki ama ileri için.

takas post: 1370393' Alıntı:
galip derviş ne ki indirebilecek sıradan bi p2 dizisi büyütmeye bak ya :D

- - - Ekleme - - -

hiçbir reytingi yüksek dizi süreyi kısaltmaz boşa ümit kurmayalım süre uzadıkça gelir artar bu işlerde paraya bakar
Galip Derviş süresi 50-60 dakika olupta en yüksek reyting alan dizi. Ayrıca Engin Günaydın gibi bir komedyen oynuyor. Üstelik onu bırak yani Galip Derviş ve 1 Erkek 1 Kadın 60 dakikaya indiremedi Bebek İşi gelip 25 dakikaya çekecek değil ya dedim.

Bu işi sadece RTÜK düzeltebilir.

Tacinin köpük olmasına 1 milyar ceza kesen RTÜK sürelere ses çıkaramıyor.

bu işler böyle işine gelen izlesin ben 50-60 dk lık dizi istemiyorum hiç izlemem daha iyi 2 saat bile yetmiyo bize haftada 1 zaten

İmzamı atarım kesinlikle doğru ama büyük dizilerinde süresi bence ufakta olsa düşmeli süre arttıkça müzik efectleri iki saat bakışmalar boş entrikalar artmak zorunda kalıyor hal böyle olunca sırf para uğruna diziler kalitesizleşiyor ondan sonra Türk dizileri neden gelişmiyor diyoruz.

Benim hatırladığım kadarı ile eski Türk dizilerin süreleri şimdiki Türk dizilerinden çok daha kısaydı şimdi neden düşürülmesin hani dramlar için 90 - 95 DK sit - com , komedi , sosyal medya odaklı diziler için max 70 DK olmalı diye düşünüyorum. Oladabilir belki ama ileri için.

40-60 dakikaydı eski diziler ve gayet tadındaydı. Her gece iki dizi yayınlardı kanallar. RTÜK'ün bu artışa hiçbir zaman izin vermemesi gerekirdi ama iş işten geçti artık...

40-60 dakikaydı eski diziler ve gayet tadındaydı. Her gece iki dizi yayınlardı kanallar. RTÜK'ün bu artışa hiçbir zaman izin vermemesi gerekirdi ama iş işten geçti artık...
Doğru hatırlıyormuşum o zaman 20.00'da başlardı 21.30'da 2. dizi 23.30'da başka bir program olurdu ama adam neden 3 program için para harcasın 20.00'den başlatıp 23.30'da bitiriyor bazıları özet reklamlarla 00.15 - 00.30 gibi bitiyor adam daha çok kar ediyor bence şimdi ki medya sahipleri kaliteli yayın anlayışı yerine ucuza kaçıp nasıl kar ederim diye uğraşıyor. RTÜK'ün boş işlerden kafasını kaldırıp bunlarla uğraşacağını düşünmüyorum açıkcası iş kanallarda ve yapımcılarda maalesef ki....

Doğru hatırlıyormuşum o zaman 20.00'da başlardı 21.30'da 2. dizi 23.30'da başka bir program olurdu ama adam neden 3 program için para harcasın 20.00'den başlatıp 23.30'da bitiriyor bazıları özet reklamlarla 00.15 - 00.30 gibi bitiyor adam daha çok kar ediyor bence şimdi ki medya sahipleri kaliteli yayın anlayışı yerine ucuza kaçıp nasıl kar ederim diye uğraşıyor. RTÜK'ün boş işlerden kafasını kaldırıp bunlarla uğraşacağını düşünmüyorum açıkcası iş kanallarda ve yapımcılarda maalesef ki....

Hem 3 program için para harcamak, hem de 3 tane ayrı programı tutturmak. (Gerçi 3. programa gerek yok 2 program yeterli oluyordu.)

Yapımcılar aynı parayı kazanmak için 2 yapım yapacağına 1 yapım yapıp işin kolayına kaçıyor. Tabii bunda halkın düşünce tarzı da önemli etkin. Halkımız bütün geceyi tamamen televizyona ayırmayı kabullenmiş. Dizi 20'de başlamış 24'te bitmiş hiç umurlarında değil. Vakti değerli olan birinin 2-3 diziden fazlasını takip etmesi çok zor. :)

Hem 3 program için para harcamak, hem de 3 tane ayrı programı tutturmak. (Gerçi 3. programa gerek yok 2 program yeterli oluyordu.)

Yapımcılar aynı parayı kazanmak için 2 yapım yapacağına 1 yapım yapıp işin kolayına kaçıyor. Tabii bunda halkın düşünce tarzı da önemli etkin. Halkımız bütün geceyi tamamen televizyona ayırmayı kabullenmiş. Dizi 20'de başlamış 24'te bitmiş hiç umurlarında değil. Vakti değerli olan birinin 2-3 diziden fazlasını takip etmesi çok zor. :)

Şimdi 3 programında dizi olaması gerekmiyor ki dediğim gibi 20.00'da dizi olsa 21.30'da yarışma olsa 23.30'da talk şovlar ya da magazin programları olsa daha kaliteli bir yayın akışı olmaz mı illa 3 kuşağında dizi olması şart değil bence tıpkı eskisi gibi.

Dizilerin sürelerinin kısalması ile değişik formatlar değişik talk şovar değişik reality şovların önü açılacak halk daha bilinçli TV izleyecek.

Tüm bunlar için TV yöneticileri dediğin gibi RTÜK ve yapımcılar hep birlikte hareket etmeli. En başta da bu durumun gerçekleşmesi için Acun Ilıcalı'nın programlarının kısalması da önemli çoğu kanal korkudan yayını uzattıkça uzatıyor çünkü reytinglerde geride yarışmak istemiyor.

Atv ve Kanal D daha çok dizi yaptıkları için bu 2 kanalın öncü olması lazım.Kanal D Galip Derviş ile yapti atv de yeni başlayacak olanla "yapılacakmış" (güya)

En azından yavas yavas böyle haberler görüyoruz.2-3 seneye düzene girerler😕

Forumdash tarafından mobilden yazılmıştir