Artık Reyting Ölçümleri Twitter'dan da Ölçülecek !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrt-06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
60,847
Puanı
1,060

Twitter , Facebook gibi sosyal medya siteleri üzerinde çalışma yapan YNKLabs şirketi yeni bir sistem geliştirmişler. Sistemin adı : "Semantik Bariyer Sistemi" bu sistem sayesinde Twitter üzerindeki paylaşımlarını analiz ederek kullanıcıların TV kanalları, program yapımcıları ve reklam verenlerle ilgili neler düşündüklerini analiz ediyorlar.

Şirket Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtladı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şirketi kurucu ortağı Deniz Umut Dereli,

Alternatif rating sisteminin tamamen sosyal ağ üzerine kurulu bir sistem olduğunu belirterek analizlerin tamamını Twitter üzerinden yaptıklarını söyledi.
Türkiye'de aktif olan Twitter kullanıcı sayısının yaklaşık 14 milyon olduğunu, günde ortalama 10-20 milyon aralığında tweet atıldığını aktaran Dereli, geliştirdikleri yazılımın bu tweet'leri ayrıştırdığını ve bu tweet'lere anlam yüklediğini kaydetti.
Dereli, alternatif rating sisteminde reklam verenler ve kanallar için bunun ölçeklendirilebilmesinin önemine dikkati çekerek, "Söz gelimi ben X programla ilgili reklam verdim. Reklamım seyrediliyor mu? İşte bunu Twitter ile ölçebilirsiniz" dedi.
Normal rating sisteminde çok kısıtlı bir kitle üzerinden ölçüm yapılabildiğine dikkati çeken Dereli, "Twitter'da ise milyonlarca kitle üzerinden istediğiniz kesiti alıp, istenilen kitleye uygun, hangi kanalın ne mesaj verdiğine, hangi kitleye ulaştığına göre seçimler yapıyorsunuz"

Açıklamalarda bulundu.

yPbVNENk5z8g4yV9BPAr2KER.jpg

Kullandigin fotograf milattan öncesine kalma sanirim @mrt-06
Daha güncelini beklerdim :)

Sadece Twitter'la olacak bir iş değil bu. Twitter'da amcaların, teyzelerin işi yok. Reytingin asıl kaynağı da onlar olduğuna göre pek bi işe yaramaz.
TNS'yle anlaşıp bi karışım falan yapsalar olabilir belki 😱

Daha önce de buna benzer bir sistem çıkmış fakat tutmamıştı. :)

Ama bizim için değilde reklam veren açısından önemli olmaz mı reklam hangi kanalda izlenmiş ya da o reklam hakkında ki yorumlar vb. :)

Moderatörün son düzenlenenleri: