Suriye'de Bir Türk - Part 1

emreemreu

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
6,866
Puanı
1,060
Film biraz uzun olacağından bölmek istedim. :) Böyle daha iki okursunuz. :)

Suriye'de Bir Türk - Part 1

Bu filmde anlatılanların tamamı hayal ürünüdür, gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Bu filmde bir Türk'ün yaşadığı maceralar anlatılmaktadır. Dizideki karakterin henüz genç yaşlarında Suriye'ye göç ettirilmesi ve Suriye'de verdiği yoğun yaşam öyküsü anlatılmaktadır.

Tarih: 27 Nisan 2013

20 yaşında olan Cengiz, babasını Esat'ın askerleri tarafından vurularak kaybetmiştir. Babasını kaybetmesine çok üzülen Cengiz'e abisi yardımcı olacaktır.

Cengiz ve ailesi Suriye'ye sınır bir köyde oturmaktadırlar. Ne kadar çok burada oturmak istemeselerde fakir olduklarından dolayı başka bir yere taşınamamaktadırlar.

Cengiz ve ailesi Suriye'de yaşanan savaştan dolayı sıkıntılı günler geçirmektedirler. Ne ekiyorlarsa ne yapıyorlarsa Esat'ın askerleri gelip alıyordur. Canınızı bağışladık, yetmiyor mu deyip gidiyorlardı. Cengiz’in ailesi bu duruma çok sinirleniyordu.

Cengiz: Artık canıma tak dedi gayrı. Biz çalışıp, çırpınalım, elin ne yediği belirsiz iti gelsin bizim bağımızda, bahçemizde ne var ne yoksa alıp gitsin.
Cengiz’in Abisi: Bu duruma ben de çok sinirleniyorum. Babamdan kalan silahı alıp bir gün hepsini öldüreceğim de anneme dokunurlar diye korkuyorum.
Annesi: Ne yapalım be evlatlarım. Bu Esat şerefsizini indirecek birisi yok ki, hep eziyor hep eziyor.
Cengiz: İyi de anne biz Türkiye sınırları içerisinde değil miyiz ? Bize karışmamaları gerekmez mi ? Jandarma, polise haber verelim.
Annesi: Olmaz be oğlum. Savaş çıkar sonra. Ülkemizde savaş çıkmasındansa bir bahçemiz, bağımız gitmiş çok mu?
Cengiz: O zaman bu işi abimle ben hallederim. O Esat’ın askerlerini geldikleri güne pişman edeceğim , görecekler günlerini.

Aradan 1 hafta geçmiştir. Esat’ın askerleri her hafta olduğu gibi Cengizlerin köyüne doğru yol almaktadır.

Cengiz: Bugün gelme günleri. O şerefsizleri doğduklarına pişman edeceğim.
Annesi: Aman oğlum, bulaşma sakın. Sana bir şey olursa ben dayanamam.

Cengiz annesinin sözünü dinlemez. Esat’ın askerlerine karşı silahıyla ateş eder. 7-8 kişi gelen Esat’ın askerlerinin 2 tanesini abisi ile birlikte öldürür. Köyde çatışma başlar. Çatışma seslerini duyan 4-5 köylü de ellerinde silahla gelir.

Cengiz: Biz bunu daha önceden düşünseydik keşke. Baksana köylü de yardıma geldi.

Köylülerinde desteği ile Esat’ın askerlerine ağır kayıplar verilir. Cengiz, ölen askerlerden birini ayaklarının altına alarak:

Cengiz: Ne oldu lan, he ne oldu. Fakiri, garibanı ezmek kolaydı. Şimdi kim kimi eziyormuş, gördük.

Aradan biraz zaman geçmişti, gece olmuştu. Cengiz ve ailesi dinlenmeye çekilmişti.

Esat’ın askerleri bir an da gece yarısı eve baskın yapmışlardı.

Esat’ın Askeri: Ne oldu he Türk? Geceleyin bizi karşında görünce şaşırdın dimi. Siz nasıl olur bizim arkadaşlarımızı öldürürsünüz.
Cengiz: Hiçbir şey olmadı arkadaşına. Sadece gereğini yaptım, zamanı gelince tüm Esat gücüne yapacağım bunu. Hepiniz er ya da geç gebereceksiniz.
Esat’ın Askeri: Alın bu Türk’ü çabuk alın. Gözlerini ve ellerini bağlayın.
Cengiz’in Annesi: Hayır bırakın evladımı.

Cengiz, Esat’ın askerleri tarafından alınır ve Suriye’ye götürülmeye karar verilir. Cengiz dışarı çıktığında içeriden 2 kurşun sesi duyulur. Cengiz’in abisi ve annesi Esat’ın askerleri tarafından vurulur. Cengiz kurşun sesini duyar.

Cengiz: Bırakın lan beni, bırakın. Annemmmm, abimmm. Beni de öldürün lan, beni de öldürün. Yoksa hepinize Azrail olacağım lan. Allah’ım benim canımı annemin ve abimin katillerini öldürmeden alma!
Esat’ın Askeri: Susturun şu pis Türk’ü.

Cengiz’in başına tüfeğin ucuyla vurulur ve Cengiz bayılır.

Devamı ilerleyen günlerde Part - 2'de olacak...

Son düzenleme:
Part'a bolunce kisa bile olmus.:) Guzel olmus. Fakat keske annesini ve abisini bu kadar kolay oldurmeseydin.Klasik intikam hikayesi yerine ailesine kavusmak icin savasan bir gencin hikayesi daha iyi olurdu.Bu benim gorusum tabi.Birde Cengiz ve ailesini koylu agziyla konustursan daha orjinal olurdu.Son bir elestiri : Filmde 'cengizin abisi' , 'cengizin annesi' gibi isimler kullanacagina basta karakterlere isim verip en yukarida tanitsaydin daha iyi olurmus.Esed askeri yerine bir isim kullanabilirdin.onca zaman koye geliyorlarmis en azindan o askerlerin basindaki adamin ismini ogrenmis olmalari lazim :) Bunlar kucuk seyler ama dikkat edildigi takdirde hikayeyi bambaska bir boyuta tasiyabilir.Tekrardan tebrik ediyorum,gercekten basarili bir calisma olmus.:)Bekliyoruz 2. Parti :D

Birazdan okuyacağım ancak biraz renk katsaydın birde reyting anketi eklesene.

Part'a bolunce kisa bile olmus.:) Guzel olmus. Fakat keske annesini ve abisini bu kadar kolay oldurmeseydin.Klasik intikam hikayesi yerine ailesine kavusmak icin savasan bir gencin hikayesi daha iyi olurdu.Bu benim gorusum tabi.Birde Cengiz ve ailesini koylu agziyla konustursan daha orjinal olurdu.Son bir elestiri : Filmde 'cengizin abisi' , 'cengizin annesi' gibi isimler kullanacagina basta karakterlere isim verip en yukarida tanitsaydin daha iyi olurmus.Esed askeri yerine bir isim kullanabilirdin.onca zaman koye geliyorlarmis en azindan o askerlerin basindaki adamin ismini ogrenmis olmalari lazim :) Bunlar kucuk seyler ama dikkat edildigi takdirde hikayeyi bambaska bir boyuta tasiyabilir.Tekrardan tebrik ediyorum,gercekten basarili bir calisma olmus.:)Bekliyoruz 2. Parti :D

İsim seçmek dizi yazarken, film yazarken en gıcık olduğum şeylerden biridir. :) İyi isim bir türlü bulamam. :) Eleştirilerinde haklısın. :)

2. part çok daha heyecanlı oldu. :)

@mrt-06 renkli yaptım. :) Reyting sistemine dahil değilim. :)

Son düzenleme:
İyi olmuş, tebrik ederim. Eline sağlık. Hikayeyi biraz daha derinleştiripte girseydin olaylara daha iyi olurdu aslında. :)

Aslında burada dikkat edilmesi gereken, gündemle ilgili bir şey var. Şu ana kadar bulan çıkmadı. :)

İyi olmuş, tebrik ederim. Eline sağlık. Hikayeyi biraz daha derinleştiripte girseydin olaylara daha iyi olurdu aslında. :)

Part-2 dediğim gibi daha derin oldu. Bu part hikayenin başlangıcıydı. :)

Part-2 dediğim gibi daha derin oldu. Bu part hikayenin başlangıcıydı. :)

En baştan derinleştirerek girecektin. Mesela Cengiz'in babasının adı, annesinin adı ve abisinin adı yer almıyor. Oradaki elemanlara isim verebilirdin. Şu anda tek isim mesela Cengiz. Sadece detay bunlar. Her neyse çokta önemli değil. :)

Güzel olmuş. :)

Bütün ailesini Suriye askerlerinin öldürmesine rağmen babası hikayenin çok az bölümünü oluşturmuş. Yani eğer intikam hikayesine dönecekse, babasını da unutmamalısın. :)