Beren Saat Eskiye Uzak.

Lordly

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
1,186
Puanı
284
Aşk-ı Memnu’nun Bihter’i olarak hafızamıza kazındı Beren Saat. Güçlü kadro ve hikayesiyle kısa sürede halkın beğenisini kazanan Aşk-ı Memnu yüksek reytingleriyle dikkat çekti. 2.sezonunda 20 reytingi bile gören dizi muhteşem finaliyle reyting rekoru kırdı. Bu başarıda en büyük payları bulunan Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat kariyerlerinin en parlak dönemlerini yaşadılar.

-----

Aşk-ı Memnu’nun bitmesinin ardından Beren Saat bu kez Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisiyle çıktı karşımıza. 10 reytingle yayın hayatına başlayaan dizi daha 4.bölümünde 17 reytingi gördü ve sezon finalini 19 reytingle yaptı. İkinci sezonunda da yüksek reytingleriyle dikkat çeken dizi yine 18’lere kadar yükseldi. Finale doğru kan kaybedip 12 reytinge kadar düşse de çok başarılı bir grafik çizdi.
-----

Fatmagül’ün ardından yapım şirketini değiştiren Beren Saat, Abd dizisi Revenge’in Türkiye uyarlaması İntikam ile ekranlara gelmeye başladı. İlk bölümüyle total’de 9 a/b’de ise 11 reytingle yine büyük umutlar verdi. Fakat Beren Saat’in önceki dizilerinin aksine İntikam ilerledikçe düşmeye başladı. Total’de 6 reytingi bile gören dizi a/b’de daha yüksek alsa da 8’e kadar düştü. Total’de ezeli rakibi Kurtlar Vadisi’nin neredeyse yarısı reyting alan İntikam a/b’de rakibine yaklaşsa da ancak 2 kere geçebildi.

İntikam Neden Beren Saat eski dizilerinin reytingine çok uzak?
"İntikam" teması Türk halkı için dikkat çekici olsa da dizideki soğukluk nedeniyle izleyici bir türlü yeterli ilgiyi gösteremedi diziye. Ayrıca Beren Saat, eski partnerleri Kıvanç Tatlıtuğ ve Engin Akyürek ile olan müthiş uyumu İntikam’daki partnerleriyle yakalayamadı bir türlü. Dizide oyuncuların performans düşüklüğü de ilk bölümden itibaren dikkatleri çekiyor malesef.

Peki Amerika’da Revenge ne durumda?
İlk bölümüyle 3.3 reyting alan Revenge çok başarılı başladı. Fakat 2.bölümüyle düşüşe geçen dizi 2.0 reytinge kadar düştü ve sezon finaline 2.4 gibi iyi bir reytingle yaptı. İkinci sezonuna yine çok iyi bir başlangıç yapan Revenge 3.2 reyting aldı. Fakat tekrar düşüşe geçti ve 2.sezonundaki düşüş daha sert oldu. 1.4 reytinge kadar düşen dizi en son yayınlanan bölümüyle ancak 1.8 reyting alabildi.

(2.0 ve üzeri reytingler Amerika'da yüksek reytinglerdir. 1.5-2.0 arası reyting idare eder ve yayın hayatını devam ettirmesi olasıdır. 1.5 ve altı düşük.)

güldürdü gene aşk-ı memnu sadece finaliyle 20 yi geçti :)
fgsn düşmedi reyting şirketi değişti fgsn nin 18 i gördüğü yıl arka sokaklar 15-16 yıl görüyordu :D
intikam dizisinde ki kısımlara aktılıyorum partnerleriyle pek uyumu yok ama dizinin senaryosu gereği bu uyuma da gerek yok çünkü senaryoda sürekli partneri değişecek :) ayrıca dizdeki oyuncualrın performansı gayet iyi 43 dk lik diziden 100 dk lik dizi çıkarıyorlar ekleme sahne yapmadan sahneler uzadığından oyuncular değil müzik konuşuyor genelde
abd deki reytingeleri abc ye göre orta diğer kanalalra göre iyi seviyede abc bizim kanal d gibi yüksek standarta sahip reytingte :)
orada yurtdışı satışına da bakıyorlar ayrıca yoksa ülkennin 4.-5. büyük kanalında yer alan gg son 2 sezon 1reyting altında seyredip yayına devam etmezdi :)

Aşk-ı Memnu’nun Bihter’i olarak hafızamıza kazındı Beren Saat. Güçlü kadro ve hikayesiyle kısa sürede halkın beğenisini kazanan Aşk-ı Memnu yüksek reytingleriyle dikkat çekti.

konunun ilk cümlesindenn anlaşıalcağı üzere konu dizileri anlatyıyor ama eleştiri berene :)cem yılmaz dese bunu salon yıkılır :)

Son düzenleme:
Cok güzel bir yazi olmus Lordly. Dün bu yönde bir yazi yazmayi düsünüyordum bende. Sen üstesinden iyi gelmissin. Tebrikler @Lordly

Beren Saat eski formunda degil, bu acik ve net ortada reytingler ile :)

Öncelikle eline sağlık, yine emek vermişsin yazına ama mesajı maalesef "dislike" yapmak zorunda kaldım. Anlatayayım nedenlerimi:

Dizi reytinglerini kıyaslamışsın fakat her üç dizi hemen hemen üç farklı reyting sistemleriyle ölçüldü. Onun için böyle bir kıyaslama yapman doğru değil.

İntikam ilk başlarda biraz soğuk başlamış olabilir, çok normal bu çünkü bu yeni başlayan bir dizi. Aşkı Memnu'da öyle birinci bölümüyle o kadar büyük kitleler elde edemedi. Bunlar hep zamanla oluştu.

İntikam bence şu an gayet başarılı bir durumda, AB'de zirvede de yer aldı geçtiğimiz hafta.

TNS reyting ölçüm sisteminde artık o kadar yüksek 20 reyting almak çok zor, sadece maçlar alabiliyor o kadar. Kurtlar Vadisi Pusu, Muhteşem Yüzyıl ve Karadayı da en yüksek reyting alan diğer üç dizi.

Fakat sanırım bunu bir türlü anlamak istemiyoruz: 100 kişinin emeği geçen bir dizi sadece tek bir başrol üzerinden ibaret değildir. Bir dizi bir ekip işidir diyerek yorumumu burada noktalamak istiyorum. :)

Öncelikle eline sağlık, yine emek vermişsin yazına ama mesajı maalesef "dislike" yapmak zorunda kaldım. Anlatayayım nedenlerimi:

Dizi reytinglerini kıyaslamışsın fakat her üç dizi hemen hemen üç farklı reyting sistemleriyle ölçüldü. Onun için böyle bir kıyaslama yapman doğru değil.

İntikam ilk başlarda biraz soğuk başlamış olabilir, çok normal bu çünkü bu yeni başlayan bir dizi. Aşkı Memnu'da öyle birinci bölümüyle o kadar büyük kitleler elde edemedi. Bunlar hep zamanla oluştu.

İntikam bence şu an gayet başarılı bir durumda, AB'de zirvede de yer aldı geçtiğimiz hafta.

TNS reyting ölçüm sisteminde artık o kadar yüksek 20 reyting almak çok zor, sadece maçlar alabiliyor o kadar. Kurtlar Vadisi Pusu, Muhteşem Yüzyıl ve Karadayı da en yüksek reyting alan diğer üç dizi.

Fakat sanırım bunu bir türlü anlamak istemiyoruz: 100 kişinin emeği geçen bir dizi sadece tek bir başrol üzerinden ibaret değildir. Bir dizi bir ekip işidir diyerek yorumumu burada noktalamak istiyorum. :)

3 reyting sistemini eşit kabul edesrek zaten berenden önce eleştirilecek isimler var :) dediğin gibi ddizinin her işini beren yapmıyor zaten yazıda da bunu söylemiş lordly ama gene bereni eleştirmiş :)

Beren Saat'in düşüşü bence İntikam ile değil Fatmagül'le oldu. Fatmagül tek sezonluk bir yapımdı. 2. sezonunda pek bir senaryo yazılmadı diziye ki ilk sezonda çok çok iyi değildi, idare ederdi. Fatmagül ilk sezonda bitseydi ve "Beren Saat" İntikam dizisiyle geçen sezon Ocak ayında ekrana gelseydi çok çok iyi oranlar alırdı dizi eminim. :)

İntikam'da bir soğukluk yok aslında. Senaryosu çok iyi işleniyor ama oyuncular yetersiz gibi. Özellikle "Nejat İşler" ve "Mert Fırat" o rollerin adamı değil. Şahika karakterini ve canlandıran oyuncu Arzu Gamze Kılınç'ta fena bir oyuncu değil Zafer Algöz'de öyle. Beren Saat'te ilk bölümlerde iyi bir oyunculuk sergileyemiyordu ama ilerleyen bölümlerde çabucak eski performansına kavuştu. Diğer oyuncularda pek fena değil ama dizide en beğendiğim isim "Engin Hepileri". Gerçekten çok iyi bir oyunculuk çıkartıyor. Adamı görünce "Tamam, bu benim sahnem!" diyorum. :)

Beren Saat'in düşüşü bence İntikam ile değil Fatmagül'le oldu. Fatmagül tek sezonluk bir yapımdı. 2. sezonunda pek bir senaryo yazılmadı diziye ki ilk sezonda çok çok iyi değildi, idare ederdi. Fatmagül ilk sezonda bitseydi ve "Beren Saat" İntikam dizisiyle geçen sezon Ocak ayında ekrana gelseydi çok çok iyi oranlar alırdı dizi eminim. :)

İntikam'da bir soğukluk yok aslında. Senaryosu çok iyi işleniyor ama oyuncular yetersiz gibi. Özellikle "Nejat İşler" ve "Mert Fırat" o rollerin adamı değil. Şahika karakterini ve canlandıran oyuncu Arzu Gamze Kılınç'ta fena bir oyuncu değil Zafer Algöz'de öyle. Beren Saat'te ilk bölümlerde iyi bir oyunculuk sergileyemiyordu ama ilerleyen bölümlerde çabucak eski performansına kavuştu. Diğer oyuncularda pek fena değil ama dizide en beğendiğim isim "Engin Hepileri". Gerçekten çok iyi bir oyunculuk çıkartıyor. Adamı görünce "Tamam, bu benim sahnem!" diyorum. :)

sorun senaryoya ekleme yapılmaması intikamdaki karakterleri sayalım:yağmur-derin-rüzgar-emre-barış-cemre-haldun-şahika-hakan-leyla-aslı toplam 11 kiş ivar 100+ daskikalık dizide böyle başka bir diziyok 11 kişinin 43 dk lik dizisinin en 100+ dk ye birebir uygularsan izleyici tabi sıkılır :)

Yalnız Esra 57 dakika yeni sahneler eklenmek zorunda kalıyoruz biz :)

Hiç kimse her dizisiyle 15-20 reyting almayı başaramaz. Zaten özellikle TNS'nin gelişiyle 10 reyting üstüne çıkmak çok zorlaştı. İntikam şu an gayet başarılı gidiyor reyting anlamında...

İntikamın reytinginin diğer dizilere oranla az oluşunu asla Berene bağlamamak lazım.
Dizi çok güzle ama bir tutukluk vardı ilk bölümlerde.Şimdi ise o tutukluk yavaş yavaş dağılmaya başladı.
Yanlış kast seçiminden olabilir bu durum.Çünkü Berenin Engin hepileri hariç başka kimseyle kimyası tutmadı bu dizide.
Nejat Berene göre fazla yaşlı,Mertte bilmiyorum ama sönük kalıyor Berenin yanında.
Yani dizinin konusu + Beren tek başına götürüyorlar diziyi.
Berenin bir dizisinin tutması için illa çok yakışıklı bir jöne ihtiyacı yok.He ama bence daha başka bir oyuncu koysalardı
Yada dizinin içerisinde biraz daha 'Aşk ve duygusallık' olsaydı bu dizi kesinlikle uçardı ama intikam üzerine kurulu bir dizi.
Karakterlerin çoğu soğuk,sırlarla dolu.Merak ettirici bir yönü var ama içimizi burkan sahneler çok çok az.
Bizim halkımız genel olarak duygusallığı sever.Aşk olsun ister.
Kavuşamayan aşıklar,imkansız aşklar genelde bizim halkımıza hitap eder.Bu dizide Berenle Nejatın bir kaç sahnesinden başka aşk
denilebilecek bir sahne yok.(Tabi o sahnelerinde öyle çok çok aşk sahneleri falan olduğu söylenemez.)
Ama esas önemli bir nokta ;
İntikam uyarlama bir dizi.İsteyen gider internetten izler.Hem reklam yok,hem süre kısa ama heyecan aynı heyecan konu aynı konu.
Yani ama buna rağmen izlenilebilir bir reyting alıyorsa,Beren sayesinde izleniliyor derim.
Partner yok,dizi uyarlama,aşk yok.
Buna rağmen bu dizi 7 ile 8 reyting arasında bir reyting alıyorsa başarıdır.

Hiç kimse her dizisiyle 15-20 reyting almayı başaramaz. Zaten özellikle TNS'nin gelişiyle 10 reyting üstüne çıkmak çok zorlaştı. İntikam şu an gayet başarılı gidiyor reyting anlamında...

Admincim Kanal D söz konusu olunca hemen savunmaya geçtin tamam da İntikam'a kötü diyen oldu mu allasen. :) Total 7 a/b 8 reyting alan diziye kim kötü diyebilir ki...

Benim vurguladığım nokta İntikam'ın kötü olması değil Beren'in eski dizilerine göre düşük kalması.

Tamam İntikam'a 18-20 alsın demiyoruz ama en azından 10 alabilir. Karadayı alıyorsa koskoca Beren neden alamasın? Eskiden Vadi'ye kök söktüren Beren dizileri neden bu sene total'de neredeyse Vadi'nin yarısı reyting alıyor? admincim. :)

Admincim Kanal D söz konusu olunca hemen savunmaya geçtin tamam da İntikam'a kötü diyen oldu mu allasen. :) Total 7 a/b 8 reyting alan diziye kim kötü diyebilir ki...

Benim vurguladığım nokta İntikam'ın kötü olması değil Beren'in eski dizilerine göre düşük kalması.

Tamam İntikam'a 18-20 alsın demiyoruz ama en azından 10 alabilir. Karadayı alıyorsa koskoca Beren neden alamasın? Eskiden Vadi'ye kök söktüren Beren dizileri neden bu sene total'de neredeyse Vadi'nin yarısı reyting alıyor? admincim. :)

Bu dizi Beren Saat'in üzerinde kurulu değil, neden bunu anlamak istemiyorsun anlamıyorum açıkcası. :)

sen isme göre değerlendirme yapıyordun ya akradayıyı da isme göre değerlendireklim kenan:deliyürek-ezel-alacakaranlık-acı hayat bergüzar:binbir gece-bitmeyen şarkı çetin tekindor:yılan hikayesi-asi-bir çocuk sevdim :) 3 farklı şirketin ölçtüğü 3 farklı diziyi karşılşatırmak da pek mantıklı değil. eğer agb ye baktıysan gerçekten orada da aşk-ı memnu ilk sezon vasattı görmüşsündür :)

- - - Ekleme - - -

Ben zaten konuda sadece Beren demedim. Düşük olma nedenlerini yazdım okuyabilirsin. Neyse görüşürüz. :))

başlıkla bu mesajın uyumu yüzde 150000:)

Yazınız Çok Güzel olmuş dediğiniz her şeye katılıyoyorum...Bihter'i Fatmagül'ü özlettirdi bu dizi bize...

İntikam gayet başarılı ilerliyor.Diziyi açıkçası takip etmiyorum ama ab grubunda zirveyi geçen hafta ele geçirdi.Fazla söze gerek yok.Şuanda aldığı 7-8 reyting bile başarıdır.Kaldı ki zaten 9-10 reytinglere çıktığını da gördük.

Yalnız Esra 57 dakika yeni sahneler eklenmek zorunda kalıyoruz biz :)
Saatle dakikayla alakalı değil bence bu. Beren hatasını Aşk-ı Memnu'dan hemen sonra Fatmagül'e başlayarak ve Fatmagül'ün kalitesiz senaryo işleyişinden yaptı. İntikam Fatmagül'le kıyaslandığında kat ve kat daha iyi dizi. "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisinden kat kat daha iyi oranlar almayı hak eden bir dizi. Dediğim gibi Beren'in düşüşünü sağlayan dizi "Fatmagül'ün Suçu Ne?" oldu. Fatmagül'ün etkisi İntikam'a da yansımış olabilir ama İntikam'da kesinlikle bir düşüş söz konusu değil. Sadece başa dönüş var. Aşk-ı Memnu'da yarattığı kitle etkisini kaybetti maalesef Fatmagül'le, ancak bu kitleyi bu diziyle yeniden hareketlendirecek ama bu biraz zamana alacaktır muhtemelen...

Saatle dakikayla alakalı değil bence bu. Beren hatasını Aşk-ı Memnu'dan hemen sonra Fatmagül'e başlayarak ve Fatmagül'ün kalitesiz senaryo işleyişinden yaptı. İntikam Fatmagül'le kıyaslandığında kat ve kat daha iyi dizi. "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisinden kat kat daha iyi oranlar almayı hak eden bir dizi. Dediğim gibi Beren'in düşüşünü sağlayan dizi "Fatmagül'ün Suçu Ne?" oldu. Fatmagül'ün etkisi İntikam'a da yansımış olabilir ama İntikam'da kesinlikle bir düşüş söz konusu değil. Sadece başa dönüş var. Aşk-ı Memnu'da yarattığı kitle etkisini kaybetti maalesef Fatmagül'le, ancak bu kitleyi bu diziyle yeniden hareketlendirecek ama bu biraz zamana alacaktır muhtemelen...
fatmagül de çok fazla oaly ve kiş ivardı daha kalitesiz olsa bile süreyi doluduyorlar dı oyunculuklar da iyi olunca sırtımıyordu burada oyuncular iyi olsa bile öyle bir ihtima lyok ::)

İşinize geline AGB'yi kötülersiniz işinize gelince ondan iyisi yok.
Hani AGB oranları yüksek çıkarıyordu.
Ayrıca herşey reyting değil oyunculuk konusunda kendini çok geliştirdi yazına katılmıyorum.