''Reyting Tahminleri Yarışması'' Yeni Sezon - Yeni Kurallar

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
8,748
Puanı
860
ll1t6.gif

Forumda Ocak ayında başlattığımız ''Reyting Tahminleri Yarışması'' kaldığı yerden devam ediyor.

Yarışmamızda şimdiye kadar bir çok kural değiştirdik. Doğal olarak yeni sezonda da değişiklikler yapacağız.

İşte yarışmada yapılan değişiklikler ve bundan sonra uygulanacak olan kurallar ;

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]1-) Yarışmamız artık aylık olmayacak. Her ay genele baktığımızda 30 gün olduğu için; 15-15 ayıracağız ve ayda iki birinci seçilecek. 31 gün olan aylar için ise 15-16 sistemini uygulayacağız.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2-)Yarışmada yapılan belki en büyük değişim bu maddede oldu. Artık serbest tahmin diye bir şey yok. Benim seçecek olduğum en az beş , en fazla sekiz yapımın Total ve Ab reytinglerinin tahmini yapılacak.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3-) Biraz önce serbest tahmin yok diye bir kural belirttim. Serbest tahmin yok ama bonus tahmin var. Peki bu bonus tahmin ne?

Bonus tahmin zorunlu tahminlerinizden ayrı olarak yapma hakkına sahip olduğunuz tahminler olacak. Bonus tahminler Total ve Ab olarak ayrı olarak sadece dört yapımın tahmini olacak. Bu tahminlere siz karar vereceksiniz. Dörtten az yada fazla olmayacak. Yoksa sayılmaz.
Bonus tahminlerden aldığınız yüzdenin onda biri her gün alınacak. Hangi ayda isek o ayın yüzde konusunda bonus yüzdeleriniz toplanacak. Yarışmanın sonunda bonus yüzdelerinizin toplamı , toplam yüzdelerinize eklenecek ve ortalamanızın yükselmesine katkı sağlayacak. Bonus yüzdeleri isteyen yapacak.

Bonus tahminleri zorunlu tahminlerden ayrı olarak yazacaksınız. Örnek verecek olursak ;

BONUS TAHMİNLER

Total

A dizisi
B dizisinin özeti
C yarışması
D filmi

AB

A dizisi
B dizisinin özeti
C yarışması
D filmi

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4-) Yarışmada artık kopya yasaktır. Kopya olduğu yazılış şeklinden ve rakamlardan anlaşılır. Aksi taktirde o gün %0 alacaksınız. Kopya olduğunu anladığınız birisini bana özel mesaj atarak belirtiniz.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5-) Yarışmada en son tahmin yapma saati artık 09:00'dır. 09:00'dan geç tahmin yapanların iki gün tahminleri sayılmayacak.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6-) 5 günden fazla tahmin yapmayan kişiler yarışmadan elenecektir.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7-) Zorunlu tahminlerden bir tanesini yapmayan yada unutanın yüzdesi eskiden o gün için %0 oluyordu. Artık unuttuğu her tahmin için yüzdesinden 10 puan eksiltilecek. Yani bir yapımın Total ve Ab tahminini yapmayı unutursanız 20 puanınız o günkü yüzdenizden silinecek.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]😎 Ödüle gelecek olursak daha net bir karar verilmedi ama ayda iki sefer yapacağımız için yalnız birinciler madalya alabilecek. Büyük ihtimalle gümüş madalya alacaklar.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Şuan Mayıs ayının ortalarına yaklaştığımız için bu ay tek bir yarışma olacak. 13 Mayıs'ta yarışma başlayacak.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Son düzenleme:
Mümkün olduğunca eşit davranmaya çalıştım. Umarı artık katılım iyi olur. Bence yeni kurallar çok iyi oldu :)

@XanTier aslında @çocuklarduymasın kendisi tahmin yaptığında da yüksek yapıyor. Uğraşmayı sevmiyordu. Bu ay süpriz yapabilir :)

Yarismada herkese basarilar dilerim. Kurallar gayet net, acik, ve kapsamli olmus. Özellikle dikkat edilmesi gereken kural "5 günden fazla yapmayan elenir" kurali oldu. Bundan böyle herkes ona göre tahmin yapacak.

Daha önceden belirtdigim gibi en erken Temmuz ayindan itibaren yeniden Reyting yarismasina katilacagim. Bu sebeple bazi arkadaslarin belirtdigi gibi rahat bir nefes falan almadim. Kadir'inde kendi basina tahmin yapabildigini, bunuda Nisan ayinin en son günü kendisi yaparak ikinci oldugunda gördügümüzü hatirlatayim..

Herkese kolay gelsin.
Subat-Mart-Nisan Birincisi Yakamoz-Asi :D

Bütün kurallar iyi. :)

Ancak keşke hafta ile olsaydı yarışma. Yani 7 günden bir bir birinci olsaydı @hayret bi şey

Ayın sonunda da 4 haftanın en çok yüzde alanı bir madalya alırdı.

Örneğin 1. hafta A üyesi 56 %

2. hafta B üyesi 58 %

3. hafta C üyesi 72 %

4. hafta D üyesi 62 %

yüzde almışsa ayın en çok yüzde alanına yani C üyesine ödül verilsin. :)

Son düzenleme:

Ancak keşke hafta ile olsaydı yarışma. Yani 7 günden bir bir birinci olsaydı @hayret bi şey

Ayın sonunda da 4 haftanın en çok yüzde alanı bir amadalya alırdı.

2. hafta B üyesi 58 %

3. hafta C üyesi 72 %

4. hafta D üyesi 62 %

Buda cok mantikli ve güzel bir öneri gibi duruyor demedi demeyin :D

Yeni bir madde ekleyelim; Tahminlere özet eklenmesin. @Yakamoz-Asi için kötü olur sadece bu. Genel olarak özetle zirveye oynuyordu toprağım. :D

Ayın sonunda da 4 haftanın en çok yüzde alanı bir madalya alırdı.

2. hafta B üyesi 58 %

3. hafta C üyesi 72 %

4. hafta D üyesi 62 %

Bunu da düşündüm ama şöyle bir şey de var. Mesela A üyesi sadece 1 hafta yarışmaya katıldı %80 yaptı. B üyesi geri kalan 3 haftayı zirvede bitirdi. Sence kim hak ediyor birinci olmayı ? :)

- - - Ekleme - - -

Yeni bir madde ekleyelim; Tahminlere özet eklenmesin. @Yakamoz-Asi için kötü olur sadece bu. Genel olarak özetle zirveye oynuyordu toprağım. :D

Bonuslarda pek bir getirisi olmaz :) Sorun yok yani :)

Bunu da düşündüm ama şöyle bir şey de var. Mesela A üyesi sadece 1 hafta yarışmaya katıldı %80 yaptı. B üyesi geri kalan 3 haftayı zirvede bitirdi. Sence kim hak ediyor birinci olmayı ? :)

- - - Ekleme - - -

Bonuslarda pek bir getirisi olmaz :) Sorun yok yani :)

Bu çok nadir olur. Hatta belki de olmaz. Olursa 80 %`i tabii ki. :):)

Dün okuduğumda farketmedim ama şurası olmamış bence @hayret bi şey:

Bonus tahminlerin getirisi var ama götürüsü yok. Yarışma sonuna kadar %0 yapsam bile bana - puan getirmeyecek. Yani Bonus Tahminleri yapıp yapmama seçeneği kalkmış oluyor. Hergün yaparım ben çünkü her türlü bi getirisi olacak.

Ama getiris olduğ gibi götürüsü de olmalı. Riskli olmalıydı yani. En fazla %10 getirityorsa en fazl da %10 götürmeli.