Türk Dizileri WSJ'de

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
161,609
Puanı
1,060
ABD'li ünlü iş gazetesi Wall Street Journal dizi ihracatındaki hızlı artışla birlikte dikkati çeken Türk dizilerini mercek altına aldı.
Haberde Aşk-ı Memnu'dan ve İstanbul'dan resimler kullanıldı.

2008'den bu yana dizi ihracatının katlanarak arttığını 4 bin doalr olan bölüm başı ücretin 150 bin dolara kadar çıktığını ve toplamda 130 milyon dolar gelir elde edildiğini yazmışlar.

Haberde Muhteşem Yüzyıl ve Aşk-ı Memnu'nun yanı sıra Kıvanç Tatlıtuğ'a vurgu yapılmış.

Dizilerin popülerliği ile insanların elbise ve aksesuar aldığı anlatılmış.
Dizilerin özellikle Ortadoğu'dan gelen turist sayısının katlanmasına yardımcı oldğu vurgulanmış.
dziii_1155034923517f7b77d3977.jpg

Sadece Orta Doğu'da ilgi görmek ne kadar gurur verici bilmiyorum. Önemli olan Orta Doğu'da gördüğümüz o büyük ilginin Avrupa'da da olması ama dizilerimiz bu kadar uzun olduğu sürece bu sadece hayal gibi görünüyor... :5:

Sadece Orta Doğu'da ilgi görmek ne kadar gurur verici bilmiyorum. Önemli olan Orta Doğu'da gördüğümüz o büyük ilginin Avrupa'da da olması ama dizilerimiz bu kadar uzun olduğu sürece bu sadece hayal gibi görünüyor... :5:

my ve ezel yeteri kadar ilgi görüyor bence yavaş yavaş avrupa da :D

Ben birçok Türk dizisinin bu kervana katılmasından bahsediyorum. Özellikle Adını Feriha Koydum, İntikam, Suskunlar, Kayıp Şehir gibi dizilerin...

suskunlar ve kş nin olacağını sanmam kimse finali bile olmayan işi alıup da yayınlamaz
afk nin de artık patlama yapması zor

suskunlar ve kş nin olacağını sanmam kimse finali bile olmayan işi alıup da yayınlamaz
afk nin de artık patlama yapması zor
Suskunlar'ın finali oldu ki Emre. Yayından kaldırılmadı. Yapımcısı onun yerine Show TV'ye 41'i çekeceği için erken bitirme kararı aldı. Hatta Ecevit final bölümünde öldü. :)

Suskunlar'ın finali oldu ki Emre. Yayından kaldırılmadı. Yapımcısı onun yerine Show TV'ye 41'i çekeceği için erken bitirme kararı aldı. Hatta Ecevit final bölümünde öldü. :)

planlanadan baya erken ve aceleye gelmiş bi r finaldi :) kş de de final eklediler ama tabi beklenen bu değildi :D

planlanadan baya erken ve aceleye gelmiş bi r finaldi :) kş de de final eklediler ama tabi beklenen bu değildi :D
Sonuçta yayından kaldırılmadı. Benimde istediğim bir final değildi elbette ama yayından kaldırılmadığına duacıyım ben. Hepsi yapımcının yüzünden. 41'i çekeceği için Suskunlar'ı bitirdi. 41'i de gelecek sezona erteledi...

Sonuçta yayından kaldırılmadı. Benimde istediğim bir final değildi elbette ama yayından kaldırılmadığına duacıyım ben. Hepsi yapımcının yüzünden. 41'i çekeceği için Suskunlar'ı bitirdi. 41'i de gelecek sezona erteledi...

41 için bittiğini sanmıyorum tims aynı anda 3 dizi çekecek kapasityeye sahiptir :)
reytingtenb bittiği ortada pazara alındı önce sonra bitirildi haftasonu diziler içni sürgün yeri gibi :)

41 için bittiğini sanmıyorum tims aynı anda 3 dizi çekecek kapasityeye sahiptir :)
reytingtenb bittiği ortada pazara alındı önce sonra bitirildi haftasonu diziler içni sürgün yeri gibi :)
Çıkan haberler o yöndeydi. Reytingten dolayı olsa ilk sezonda bitirilirdi bence. O zaman bile pek parlak oranlar almıyordu. Dizinin arkasında sosyal medya vardı... :)

Çıkan haberler o yöndeydi. Reytingten dolayı olsa ilk sezonda bitirilirdi bence. O zaman bile pek parlak oranlar almıyordu. Dizinin arkasında sosyal medya vardı... :)

ilk seszon idare ediyordu ikinci sezon daha düştü pazara gitti ve bitti :) planlanan bir final olsa yaprak dökümü mesela son 16 bölüm diye açıladıalr en başından :D