Diziler Beynimizde Nasıl Etki Yaratıyor?

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
161,597
Puanı
1,060
Geçtiğimiz yıl 11 dizinin katılımıyla 15'si erkeke 17'si kadın 32 denekle dizilerin bizi nasıl etkilediği araştırılmış.
Nörömarketing sisteminin en iyi kullanıldığı yapım Avatar filmi,filmin başarısı ortada.
Uzmanlara göre diziler başlamadan bu ölçümler yapılırsa dizinin yayından kaldırılma ihitmali yok.Dikkati ve ilgiyi en çok toplayan dizi Muhteşem Yüzyıl olurken en stres yaratan dizi yayınlananlar içinden Kuzey Güney oldu.
Araştırmadan notlar:

-Ürün yerleştirme için dikkatin yüksek,duygusal ilginin az olduğu kişilerinm sahnesi seçilmeli.Buna örnek Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem karakteri.Şehzade Mustafa ve Kanuni karakterlerinin sahnelerine yerleştirme yapılırsa başarısız olunur.
-İzleyici kötü karakterlere ilgi duyuyor.Buna örnek Kuzey Güney dizisinde Güney'li sahnelerde duygusal ilginin Kuzey'den daha yüksek olması.Kuzey'in kavga sahnelerinde ilgi aniden düşüyor.
-Yapılan reklamla dizinin senaryosu arasında bağ olmalı.Örnek Yalan Dünya'da karakterlerin reklamı yapılan yerlerden alışveriş yapması.
-Silah,bıçaklama vb. saldırılarda ilgi artıyor.
-Mahkeme sahnelerinde ilgi düşerken mezarlık sahnelerinde ilgi bir anda artıyor.

BEHZAT Ç:Dizide Behzat'lı sahnelerde ilgi artıyor.Ayrıca silah patlamarı ilgiyi maksimuma çıkarıyor.
dizia2.jpg

KURTLAR VADİSİ PUSU:Mezarlık sahnelerinde 3 özellik de artıyor ancak Poalt'ın ağlaması ile 3 üde düşüyor.
dizia5.jpg

MUHTEŞEM YÜZYIL:Pargalı,Kanuni ve Mustafa sahnelerinde ilgi ve dikkat artıyor.Hürrem'li sahnelerde ise duygusal ilgi düşüyor.Mahidevaranlı sahnelerde toptan bir düşüş söz konusu.
dizia8.jpg

LEYLA İLE MECNUN:Dizde koşan korsanların görüldüğü sahnede ilgi artıyoken stres eğrisi azalıyor.
dizia7.jpg

KUZEY GÜNEY:Bekelenenin aksine Güneyli sahneler ilgi ve dikakt artıyor Kuzey'de ise azalıyor.
dizia6.jpg

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ:Berrinli sahneler düşüşe neden olurken, Carolineli sahnelerde artış başlıyor.Katil sözcüğü ile ilgi ve dikkat maksimuma çıkıyor.
dizia9.jpg

UMUTSUZ EV KADINLARI:Zeliş ve kocasının olduğu sahnelerde ilgi artıyor.Hastalık,kalap krizi vb.durumlarda ilgi daha da artıyor.En çok dikkat ve ilgi topalyan sahne Sinan ve Emel'in öpüşme sahnesi.
dizia11.jpg

YALAN DÜNYA:Rızalı sahnelerde ilgi ve dikakt artarken Selahattin'in karısını aldattığı yerlede düşüş yaşanıyor.
dizia12.jpg

Son düzenleme:
LEYLA İLE MECNUN:Dizde koşan korsanların görüldüğü sahnede ilgi artıyoken stres eğrisi azalıyor.

Anlamadım. :D

Mahidevaranlı sahnelerde toptan bir düşüş söz konusu. böyle birşey söz konusu bile değil !
Güzel çalışma olmuş ellerine sağlık :)

Mahidevaranlı sahnelerde toptan bir düşüş söz konusu. böyle birşey söz konusu bile değil !
Güzel çalışma olmuş ellerine sağlık :)

ben yapmadım yapan yazıiyi :F mahide düşüş varmış ozaman hatçe ağlayınca diziyi izleyen kalmıyodur :F

Bu tur araştirmalı bi program izlemiştim bi haber kanalında ve Muhteşem Yuzyıl en dikkat cekici diziydi ordada hatta futbol yorumlar gibi görünütüyü almişlar sahne sahne diziyi eleştiriyorlardi.Güzel programdı.Program ilgimi çektiği için kanalı filan bakmadım bile:F:F

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ:Berrinli sahneler düşüşe neden olurken, Carolineli sahnelerde artış başlıyor.Katil sözcüğü ile ilgi ve dikakt maksima çıkıyor.

:)

Bu tur araştirmalı bi program izlemiştim bi haber kanalında ve Muhteşem Yuzyıl en dikkat cekici diziydi ordada hatta futbol yorumlar gibi görünütüyü almişlar sahne sahne diziyi eleştiriyorlardi.Güzel programdı.Program ilgimi çektiği için kanalı filan bakmadım bile:F:F
hangi kanal hangi program v ehangi pozisyonlar :F

- - - Ekleme - - -

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ:Berrinli sahneler düşüşe neden olurken, Carolineli sahnelerde artış başlıyor.Katil sözcüğü ile ilgi ve dikakt maksima çıkıyor.

:)
:(:(:(

Moderatörün son düzenlenenleri:
ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ:Berrinli sahneler düşüşe neden olurken, Carolineli sahnelerde artış başlıyor.Katil sözcüğü ile ilgi ve dikkat maksimuma çıkıyor.

Bencede doğru, dünkü bölümde berrinli sahneler vardı baya. Aşırı sıkılıyorum berrinli sahnelerde. Carolin heycan kaynağı :)

Bencede doğru, dünkü bölümde berrinli sahneler vardı baya. Aşırı sıkılıyorum berrinli sahnelerde. Carolin heycan kaynağı :)

caroline geçen böüm baya heyecan yaratmış bir babası bir oğluyla :F