Futbu Gelişmeleri Duyuru Konusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,344
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Birçoğunuz forumda da 3 sezon boyunca oynadığımız kodlamasını & tasarımını yaptığım online futbol menajerlik oyunu Futbu'yu biliyorsunuzdur. Forumda yaptığımız FF Futbu Ligi 3. Sezonun ardından uzun bir süre oyunla ilgili yeni gelişme maalesef olamamıştı.

Aslında planlarıma göre 3. sezon sonunda gerekli son ayarları da yapıp oyunu tam sürüm olarak yayınlamak istiyordum. Fakat açıkçası altyapısı içime sinmeden oyunu herkese açık bir şekilde yayınlamak istemedim. Gerekli vakit de bulamayınca altyapı çalışması da yapamadım.

Nihayet birkaç gün önce yeniden çalışmalara başladım. Oyunun altyapısını en baştan kodlamaya başladım. Şu anki kodlama öncekine göre çok daha profesyonel oluyor. Bunun katkısı gözle görülür şekilde olmasa da hız, güvenlik,hataların en aza inmesi, olası sistem hatalarına çözüm, olası hataların çabuk giderilmesi gibi pekçok artısı olacak. Yani özetle oyun daha stabil bir hale gelecek ve beklenmedik hataların büyük ölçüde önüne geçilecek.

Bu altyapı değişiklikleriyle birlikte oyunda da çeşitli yenilikler olacak, tasarımda yenilikler olacak. Yani artık tam anlamıyla herkese açık hale sunulmaya hazır bir Futbu olacak inşallah.

Bu konudan günlük olarak ilerlemeyi ve son durumu aktarmaya çalışacağım. Bu işlemler elbette kolay olmayacak sonuçta sıfırdan sistem yenileniyor en az 1 ay gibi bir süre söz konusu. Sizlerin de aklında oyunla ilgili olabilecek şeyler gelirse onları da planlara ekleyebilirim. Desteğinizi bekliyorum bu konuda.

İşe başlamadan önce yapılacak işleri parçacıklara ayırdım ve ağırlıklarını belirledim. Buna göre oyunun geliştirme sürecinin yüzde kaçının tamamlandığını duyurabileceğim. Şu an çalışmaların henüz %1'i tamamlandı...

Öncelikle kolay gelsin... Yeni kodlama kesinlikle çok daha iyi olacak... Bize düşen de beklemek ve fikirlerimizi beyan etmek sanırım... Yardım edebileceğimiz başka bir konu olursa buralardayız. 🙂

Başarılar... Bizi habersiz bırakma. 🙂

İstenmeyen hatalardan ötürü planlarımın gerisindeyim şu an ama yine de bugün önemli ilerleme oldu.

Oran olarak %3 civarındayım şu an. Bugün güncel takım & oyuncu veri tabanı oluşturma sistemlerini hazırladım. Oyundaki lig sayısı da 8'e yükseltildi. Türkiye, İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa liglerinin yanı sıra Hollanda ve Brezilya ligleri de oyuna eklendi. Böylece oyuncu sayısı da artmış oldu.

@Orcun_22 oyuncuların ülkelerini de gösteren bir sistem hazırladım. Artık oyuncuların ülkeleri de tutuluyor kayıtlarda.

Ayrıca eski sürümde olmayan yeni bir özellik daha var. Bir oyuncunun birden fazla mevkisinin olabilmesi sağlandı. Önemli bir eksiklikti kanımca bu. Artık bir oyuncu gerçeğe uygun şekilde 2-3 mevkide iyi performansla oynayabilecek...

Birkaç mevkide oynama özelliği çok çok iyi olmuş. :) Penaltıyı veya serbest vuruşu kullanan oyuncuyu neye göre seçiyoruz ? Hangi oyuncunun daha iyi duran topçu olduğunu gösteren bir özellik eklenebilir mi ? :)

Son düzenleme:
Bütçe biraz artsın eskiden oyuncu kiralayamıyorduk o da olsa iyi olacak

Bütçe takıma göre değişir çok artarsa oyunun anlamı kalmaz. Az olacak ki iyi kullanmak için uğraşasın. :):)

Oyuncu kiralama olmaz çünkü zaten oyun tek sezonluk. Tek sezonluk oyunda kiralama çok mantıksız olur. :)

Birkaç mevkide oynama özelliği çok çok iyi olmuş. :) Penaltıyı veya serbest vuruşu kullanan oyuncuyu neye göre seçiyoruz ? Hangi oyuncunun daha iyi duran topçu olduğunu gösteren bir özellik eklenebilir mi ? :)

Güzel soru. :) Yaptığım algoritmayı tam hatırlamıyorum, bu konuda nasıl bir şey yapabilirim tekrar düşüneceğim o kısmı kodlarken. :)

Kiralamayı yarım sezonluk ayarlarsak güzel olabilir aslında. :)

Ayrıca bizim eski sezonlardaki başarıları gösteren bi geçmiş sayfamız olursa iyi olur demiştim OFM'deki gibi o ne oldu ? :D

- - - Ekleme - - -

Niye Futbu ismi güzel bence. :d Bu mu anasayfası? :) FuTBu | Online Futbol Menajerlik Oyunu
Başarılar OzaN'a. :)

Not: Eğer oysa FuTBu yerine; FutBu daha güzel olurdu. :d

Aynen anasayfa o. :)

Kiralamayı yarım sezonluk ayarlarsak güzel olabilir aslında. :)

Ayrıca bizim eski sezonlardaki başarıları gösteren bi geçmiş sayfamız olursa iyi olur demiştim OFM'deki gibi o ne oldu ? :D

Menajerlerin geçmişlerine dair kayıtlar tutulmaya başlandı. Geçmiş sezonlara dair başarılar da bu sayede listelenebilecek. :)

Kiralama olayı yarım sezon bile olsa mantıksız bence. :)

Özellikle son 2-3 gündür gerçekten çok yoğun bir şekilde çalışıyorum. Oyunu neredeyse baştan yapıyorum ve bu gerçekten zorlayıcı. Fakat sonuç güzel olacak inşallah.

Şu an %8 civarındayım ve işler yolunda gidiyor şimdilik...

hayırlı olsun admin bekliyoruz yeni sezonu

Sınav nedeniyle çalışmalara 5 gün kadar ara vermek zorunda kalmıştım 2-3 gün önce yeniden başladım. Artık kodlama altyapısı olarak önemli yol katettim yavaş yavaş oyun, oyuna benzemeye başladı. :):)

Kodlama yönünden her şey çok güzel gidiyor. Pek çok yeni şey öğrendim ve eski karmaşık kod yapısı yerine şu an çok daha iyi bir şekilde kodlama yapıyorum. Fakat tabii bunlar daha çok beni ilgilendiren konular. Hataları düzeltmemin veya yeniliklerin kolaylaşacağı yönünde etkisini görebilirsiniz siz...

Şu an %14 civarındayım ama bundan sonra hızlanmak daha kolay olacak gibi geliyor bana. İnşallah aksilikler çıkmaz da tatilim bitmeden, 2 hafta içinde bitirebilirim.

Başlasın Futbu Bekliyoruz Adminim Güzel Haberlerinizi :)

Oyun motoru üzerinde çalışıyorum son 4-5 gündür en zahmetli kısımlardan bir tanesi de o doğal olarak.

Şu an tam rakam veremem çalışmalar devam ettiğinden dolayı ama %20-25 civarı diyebiliriz sanırım. Olabildiğince hızlı bir şekilde oyun motorunu bitirip daha hızlı ilerleyebileceğim kısımlara geçmek istiyorum fakat beklediğimden çok daha fazla vaktimi aldı oyun motoru.

Çalışmalar çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Artık tasarım dışındaki kısımda epey az eksik kaldı. Şu an %34 bitti. Hedefim bu Pazar bitirmekti ama şu an bu imkansız gibi gözüküyor. Umarım tasarım kısmında fazla sorun olmaz ve hızlı bir şekilde ilerler o kısım. Yeni hedef 10 Mart'ta tam olarak bitirmek...