Şöförlükten Öğretmenliğe!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Araf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
23,229
Puanı
1,060
FAVORİFORUMUM.NET - ÖZEL

JdylpzgVH1KutiUZ1KIujFCb.jpg

Abdullah AKTAN - FavoriForumum.Net

Cumartesi günü atv'de "Bizim Okul" diye bir dizi başladı. Bu dizide öyle hatalar, öyle alıntılar yapılmış ki, insanı bir anda soğuttu diziden.

Erler Film, Akasya Durağı dizisi ekibini bozmak istemediğini her defasında yinelemişti, fakat bunun gereksiz bir hamle olduğunu düşünüyorum. Diziye baktığımda Akasya Durağı'nı hatırladım. Yani bir bakıma şöförler, öğretmen oldu gibisinden bir mesaj veriyorlar bizlere.

Dizi zaten mantık hatalarıyla dolu. Mesela okul yazın başlıyor ve 15 yaşındaki çocuklar kan veriyor. Dahası vardır ve daha da gelecektir.

Çok iyi örnek oluyorlar çok (!)

Diziyi bir anda giriş yaptılar. Bir anda gelişti olaylar. Yine bir doğu olayına tanıklık ettik. Kadın oğluna verdi silaha ve büyük bir örnek oldu genç nesile. (!) Genç bir kızın, büyük bir adamla evlendirilmesine ne demeli? İslah evinde kalan ve işlediği suçu gururla anlatan bir genç. Kızını okutmak için gece mesaisine kaldığını söyleyen ve geceleri pavyonda dansözlük yapan bir anne.

Alıntı üstüne alıntı!

Efsane film Hababam Sınıfı ve eski sevilen dizi Hayat Bilgisi dizisi ile arada pek çok benzerlik var. Hababam Sınıfı ve Hayat Bilgisi ile büyümüş olanlar zaten dizideki birçok karakterin diziye uyarlandığını anlayabilir. Gerçek bir dizi alıntı yapmaz. Bu dizi için çok fazla uğraşmadıkları da belli. Uğraşsalardı çok daha farklı bir dizi olurdu eminim. Akasya Durağı dizisinde sürekli aynı senaryodan giden bir ekipten başka ne bekleyebilirsiniz? Ben açıkcası şaşırmayı beklerdim ama malesef bu mümkün olmadı.

İnsan, gençlik dizilerde farklı şeyler bekliyor. Haliyle bu dizi birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratmıştır. Gönül isterdi ki, farklı bir dizi olsun ama bu olmadı.

tPkA2ONRy52Elf6cCeCcyJTd.jpg

YASAL UYARI:
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapan FavoriForumum.Net'te yayınlanan içerikler, kaynak göstermek veya ilgili sayfaya link vermek koşuluyla yayınlanabilir.

Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Güzel tespit. Açıkçası ben daha iyi bi dizi bekliyodum.

Doğru söze ne denir Erler Film'in Alev Alevden sonra boşluk bırakmamak için ATV'ye ittirdiği dizi.

Komedi dizisinde mantık aramak gereksiz bence.15 yaşındaki çocuklar kan veriyorlar diyorsun.Bu bir mantık hatası ama sonuçta bu bir komedi dizisi.Yaptıkları kötü şeyleri yazmışsın oraya.Ama dizinin onların yanında topluma verdiği iyi mesajlarda var.

-Doğu'dan gelen bir aile var ortada.Annesi çocuğa silah veriyor.Ama çocuğun orada belirttiği birşey var: "Benim tek çarem okumak." Örgüte katılmıyor yada serseri olmuyor.Tüm zorluklara rağmen,kanlıları onu aramasına rağmen okuluna devam ediyor.

-Çocuklar kan veriyorlar.15 yaşındaki birinin kan vermesi doğru değil belki ama orada iyi bir amaca hizmet ediyorlar.Hasta bir çocuk için kan veriyorlar.İnsanlara -kim olduğu önemsiz- her koşulda kan verilmeli.

Gelelim diğer konulara.O konularda sana katılıyorum diyebilirim.Ama bir cümle dikkatimi çekti:
Haliyle bu dizi birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratmıştır. Gönül isterdi ki, farklı bir dizi olsun ama bu olmadı.

Bu cümlede yanlış birşeyler var.Ona gelelim.Bu dizinin bu tarz bir dizi olacağı belliydi.Erler film projesinden farklı birşey beklemek hata olurdu.Fakat Akasya Durağı nasıl o kadar reyting aldı? Çünkü bu tarz dizileri takip eden belli bir kitle var.Onlar için bu bir hayal kırıklığı değil aksine her akşam ailecek güzelce izlenebilecek bir dizi.Genellikle bu kitle mantık aramazlar,sıradanlığa bakmazlar,hep aynı hikaye olmasından rahatsızlık duymazlar.Örnekteki Akasya Durağı gibi.Seninde neden bu kadar yüksek beklentiler içine girdiğini anlayamadım.Çünkü zaten fragmanlardanda görebileceğin gibi oradaki öğrencinin " ders boş panpalar" demesi bile oyunculuğun ne kadar vasat,ne kadar yapmacık olduğunun bir göstergesiydi.Yine fragmandan bile Zeki Alasya'nın Mahmut Hoca'ya,10-C sınıfının Hababam Sınıfı'na benzetildiği netti.Seni az çok tanıyorum.Genellikle kaliteli yapımların takipçisisin.Leyla İle Mecnun,İşler Güçler,Behzat Ç.,Seksenler vs. Bu diziden neden böyle bir beklenti içine girdiğini anlayamadım.Bence genel olarak ortada bir hayal kırıklığı yok.Sadece istediğini almış belli bir izleyici kitlesi var.

Başarılı bir yazı olmuş.Yerinde,güzel tespitler var ve önemli konulara değinmişsin.Birçok şey yazıp biraz eleştirmişim gibi göründü ama aksine beğendim ve bir nefeste okudum.Ama buraya "güzel olmuş,tebrikler" yazmak yerine bu tür yazılarını daha çok geliştirmen için münazara yapabileceğimiz şeyler yazmayı tercih ettim.Diziler hakkındaki köşe yazılarıbeğeniyorum.Bence ara ara yazacağına sürekli bu konuda aktif olsan bence daha mantıklı bir seçim olur.

Diğer yazılarını bekliyorum ve bekliyoruz.:)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Komedi dizisinde mantık aramak gereksiz bence.15 yaşındaki çocuklar kan veriyorlar diyorsun.Bu bir mantık hatası ama sonuçta bu bir komedi dizisi.Yaptıkları kötü şeyleri yazmışsın oraya.Ama dizinin onların yanında topluma verdiği iyi mesajlarda var.

-Doğu'dan gelen bir aile var ortada.Annesi çocuğa silah veriyor.Ama çocuğun orada belirttiği birşey var: "Benim tek çarem okumak." Örgüte katılmıyor yada serseri olmuyor.Tüm zorluklara rağmen,kanlıları onu aramasına rağmen okuluna devam ediyor.

-Çocuklar kan veriyorlar.15 yaşındaki birinin kan vermesi doğru değil belki ama orada iyi bir amaca hizmet ediyorlar.Hasta bir çocuk için kan veriyorlar.İnsanlara -kim olduğu önemsiz- her koşulda kan verilmeli.

Gelelim diğer konulara.O konularda sana katılıyorum diyebilirim.Ama bir cümle dikkatimi çekti:
Haliyle bu dizi birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratmıştır. Gönül isterdi ki, farklı bir dizi olsun ama bu olmadı.

Bu cümlede yanlış birşeyler var.Ona gelelim.Bu dizinin bu tarz bir dizi olacağı belliydi.Erler film projesinden farklı birşey beklemek hata olurdu.Fakat Akasya Durağı nasıl o kadar reyting aldı? Çünkü bu tarz dizileri takip eden belli bir kitle var.Onlar için bu bir hayal kırıklığı değil aksine her akşam ailecek güzelce izlenebilecek bir dizi.Genellikle bu kitle mantık aramazlar,sıradanlığa bakmazlar,hep aynı hikaye olmasından rahatsızlık duymazlar.Örnekteki Akasya Durağı gibi.Seninde neden bu kadar yüksek beklentiler içine girdiğini anlayamadım.Çünkü zaten fragmanlardanda görebileceğin gibi oradaki öğrencinin " ders boş panpalar" demesi bile oyunculuğun ne kadar vasat,ne kadar yapmacık olduğunun bir göstergesiydi.Yine fragmandan bile Zeki Alasya'nın Mahmut Hoca'ya,10-C sınıfının Hababam Sınıfı'na benzetildiği netti.Seni az çok tanıyorum.Genellikle kaliteli yapımların takipçisisin.Leyla İle Mecnun,İşler Güçler,Behzat Ç.,Seksenler vs. Bu diziden neden böyle bir beklenti içine girdiğini anlayamadım.Bence genel olarak ortada bir hayal kırıklığı yok.Sadece istediğini almış belli bir izleyici kitlesi var.

Başarılı bir yazı olmuş.Yerinde,güzel tespitler var ve önemli konulara değinmişsin.Birçok şey yazıp biraz eleştirmişim gibi göründü ama aksine beğendim ve bir nefeste okudum.Ama buraya "güzel olmuş,tebrikler" yazmak yerine bu tür yazılarını daha çok geliştirmen için münazara yapabileceğimiz şeyler yazmayı tercih ettim.Diziler hakkındaki köşe yazılarıbeğeniyorum.Bence ara ara yazacağına sürekli bu konuda aktif olsan bence daha mantıklı bir seçim olur.

Diğer yazılarını bekliyorum ve bekliyoruz.:)

Mantık hatası olduğunu söyledim sadece, abartılı birşey değil. Yaptıkları yanlış birşey değildi, aksine iyi birşey orası doğru.

Her zaman olduğu gibi yine doğu olayına katmışlar ve annesi silah veriyor. O silahı vermesi doğru değildi. En azından o sahneyi daha iyi bir şekilde anlatabilirlerdi. Bir anda geliştirdiler olayı, oradan böyle bir düşünceye varılabilir.

Ben sadece mantık hatasını söyledim, yani o şekilde düşünürsek doğrudur.

O cümlemde gençlik dizilerinde beklenti içerisinde olunduğunu düşündüğümü belirttim.

Erler Film'de doğrusu çok fazla beklenti oluşmamalıydı, orası kesinlikle doğru. Zaten sonra bu beklentinin yanlış olduğunu da belirttim. Doğrusu elbette Akasya Durağı dizisinde olduğu gibi iyi bir kitle edinmiştir ve bu da diziye yeter.

Yazımı beğenmene sevindim, sağol.

Evet, başka yazılarım gelecek zamanla.

Moderatörün son düzenlenenleri:
atv bu diziyi bitirsin daha iddaalı bir dizi yapsın bnce