20 Dakika İçin Tehlike Çanları

Forumdash

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
40,355
Puanı
1,060
Milliyet internet sitesi Ali Eyüpoğlu'nun bugunkü köşe yazsını anasayfada yayınladi gerçekten dizi için tehlike çanları çaliyor mu diye düşündürtüyor.Yazıyı okuyup kararı siz verin.

NOT:Yazı köşe yazıları bölümünde açılması gerekti fakat
anasayfadan yayınlandiğ için bende bu bölüme açayım dedim.

İşte O Yazı;

fft16_mf2984404.Jpeg

‘20 DAKiKA’YA REYTiNG ŞOKU!
25.01.2013
Star’ın bilhassa açık ara birinci olduğu AB kategorisinde ‘20 Dakika’ dizisinin her hafta düzenli reyting kaybetmesi ve dört haftada reytingini 8.01’den 5.28’e düşürmesi düşündürücü. Özetle demem o ki, bu gidişle hayra alamet değil ‘20 Dakika’nın sonu!
İlk bölümü 1 Ocak 2013’te Star’da ekrana gelen Tuba Büyüküstün’ün yeni dizisi ‘20 Dakika’nın aldığı reytingleri alt alta yazınca ölümsüz şarkılardan birinin mısrası takıldı dilime:
Ne mi diyordu güftesi Kemâlettin Kâmi Kamu, bestesi Yıldırım Gürses’e ait ‘Gurbet’in o satırlarında? “Gitgide, elveda her ümide.”
Kamu’ya bu sözleri yazdıran şey ‘gurbet’te yaşadığı acıydı.
Benim aklıma bu sözü getiren şeyse ‘20 Dakika’nın AB’de 8.01’le başlayan reytinginin 5.28’e, ‘Total’deyse 5.34’ten 4.05’e düşmesi.
‘20 Dakika’ sanki güneşi görmüş kar gibi.
Dört bölümdür dizi, reytingini bir dirhem artıramadığı gibi, ha bire kaybetti.
Daha önce çok yazdım, bu vesileyle bir kez daha vurgulamakta yarar var sanırım.

Seyircisi sürekli azaldı
Dizilerin ilk bölümlerini insanlar meraktan izler.
O yüzden de ilk bölümün reytingi tanıtıma, sonrasındaki reytingler de yapımın kendisine mal edilir.
Doğuş Yayın Grubu’nun bu sezon Star’da yakaladığı başarı ne?
Star, yeni yayın döneminde hem ‘AB’de hem ‘Total’de hem de ‘Prime Time’ kuşağında artık birinci.
Özellikle de ‘AB’ kategorisinde açık ara önde.
‘20 Dakika’ dizisinin Star’ın bilhassa açık ara birinci olduğu AB kategorisinde her hafta düzenli reyting kaybetmesi ve dört haftada reytingini 8.01’den 5.28’e düşürmesi düşündürücü.
‘20 Dakika’nın ‘Total’ reytingi yüksek değildi.
O kulvarda da reyting kaybına uğradı dizi, ama bu AB grubundaki kadar sert olmadı.
Dizilerin ömürlerini belirleyen şey, reyting.

6 seyirciden 1’i izlemezse
Sektördeki herkes biliyor ki, ticari bir denklemi var bu işin.
Yayınlandığı saat diliminde televizyon izleyen altı kişiden birini çekemeyen bir dizinin yaşaması imkansız.
Çünkü reklamcı, ekran karşısındaki seyirci sayısına göre para verdiği için, 6’da 1’i tutturamayan, her hafta zarara sokar kanalı.
Kanalın sahibi, aile fertleri ya da yöneticileri diziyi çok sever, yapımcıyla yayıncı arasında gönül bağı vardır, o yüzden birkaç hafta solunum cihazına bağlı yaşar, o ayrı.
‘20 Dakika’ dizisi ‘altın oran’ olan 6’da 1 seyirciyi-ki izlenme payı olarak yüzde 15’e denk düşer bu- ‘Total’de hiçbir zaman tutturamamıştı.
‘20 Dakika’, ilk üç hafta AB’de tutturduğu bu oranı da dördüncü bölümde kaybetti.
Özetle demem o ki, bu gidişle hayra alamet değil ‘20 Dakika’nın sonu!

Dizi sanirim izleyiciye biraz karmasik geldi :)

Bir zamanlar Dila Hanım yayından kalkmıştı hatırlıyor musunuz?(!) :F

- - - Ekleme - - -

Güzel dizi yav haftasonuna alsınlar düzelir belki umarım bitmez :(

Reytingi açısından değil ama benim açımdan cumaya almalılar, izleyemiyorum salı günü. Hazır Dila'dan soğumuşken cuma günü ideal benim için. :D

Bu sezon başlayan hiç b i dizi tutmayacak demedi demeyin. Tozl Yolar'mış 5'i geçemez.
İntikam o da bayağı düştü. Total2de 3 A/B 4,5 düştü 3 bölümde. Bu sezon yeni diziler açısından fdeci ilerliyor. Haydi hayırlısı

Gerçekten fos çıktı ilk bölümü bende beğenmiştim aslında ama bu düşüş pek hayrı alamet değil.

bu sene başlayıp çok dizi var beren de tuba da agb nin yıldızıydı ama kötü dizilerle yola çıkınca diziler dagıldı. 20 dakika ve intikma için dedim bu diziler kötü senaryoları sakat diye . yanidizi tutturmak için birinci şart iyi senaryo lazım iyi fragman olmalı

20 Dakika'da senaryo sorunu var. Senaryo çok ağır ilerliyor ve sahnelerin geçiş hızı çok yavaş. Aksiyon dizisi bu fakat aksiyon dizisi böyle olmaz. Her an her yerden başka bir konu çıkar ve seyirciyi direk içine alır. Ancak diziyi izlerken insan ne zaman bitecek acaba diye düşünmeden edemiyor...

Kerem Deren ve Pınar Bulut çok iyi senaristler fakat üst üste birçok proje yaptılar. Yaptıkları projelerin hep diğerlerinden daha farklı olmasını istiyorlar. Birazda Amerikan filmlerine özenme olunca ortaya böyle bir durum çıkıyor. :5:

Bazilari her iki grupta obgzk gecerler diyolardi..:kiki: gormus olduk..

Bazilari Intikam'da KVP'yi gececek diyordu, ne halde oldugunu gördük :D :kiki::kiki::kiki:

20 Dakika TOTAL'de 1.29 reyting ve 3.22 izlenme payi kaybederken, Intikam 2.48 reyting ve 6 izlenme payi kaybetmis.
AB'de 20 Dakika 2.73 reyting ve 7.04 izlenme payi, Intikam ise 3.39 reyting ve 10.01 izlenme payi kaybetmis.

Ki 20 Dakika 4 Bölüm sonra, Intikam ise 3 Bölüm sonra bu kadar düstü. Bence sadece 20 Dakika degil, Intikam icinde tehlike canlari calmaya basladi!

Ali Eyüboğlu amma abartmış dizinin yayından kaldırılması gibi bir durum asla yokmuş kanal diziden ve diziye gelen tepkilerden son derece memnun ayrıca Star Tv reytingleri bu kadar ciddiye alan bir kanal olsaydı Behzat Ç çoktan yayından kaldırılmışdı.