ALAN MEMNU VEREN MEMNU 3.Bölüm

rengarenk

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
94
Puanı
129
BÖLÜM 3

MUTFAK
NESRİN : Ah Bülent ah, ufacık yaşta yitip gitti bu boklu diyardan. Ama Behlül de iyi değildi o dönem, hiç iyi değildi.
CEMİLE : Hayır boklu diyardan gitmesi neyse de, onu göndereni düşününce hala tüylerim diken diken oluyor.
NESRİN : Bir yanda Bülent, bir yanda Behlül. Bir yanda kurban, bir yanda katil.

BİHTER : Yok artık.
(Bihter duyduklarını duyduğundan emin olduğunda çoktan şoktan şoka girmişti)

CEMİLE (Yusuf yusuf bir halde) : Bi bi bihter hanım?
BİHTER (Öfkeyle) : Dedikodu mu yapıyorsunuz!
CEMİLE : Ay hiç öyle şey olur mu Bihter Hanımcığım, hiç Behlül beyin geçmişiyle ilgili dedikodu falan yapar mıyız biz.
BİHTER : Bunu görmezden geliyorum! Dilinize hakim olun, yoksa o dilleri koparmasını bilirim ben!
Bihter götünü dönüp tam gidecekken Matmazel mutfağa geliyordu.)
BİHTER (Matmazel'e bakarak) : Son affedişlerim, görmezden gelişlerim bunlar. Bu evde herkesin zamanı var Cemile, herkesin!

ERTESİ GÜN

KÖŞKÜN KAPISININ ÖNÜ

ADNAN: Hava ne kadar da soğuk. Kıçım dondu.
NİHAL : Aynen tatlım. Beşir de bir an önce getirsin arabayı ezik ruhlu arkadaşım benim.
ADNAN : Senin Beşir'e olan bu bağlılığın çok hoşuma gidiyor. Çünkü her an Firdevslere uyup şımarık bir şey olup, Beşir'e havadan bakacakmışsın gibi bir his var içimde.
NİHAL: Ay hiç öyle şey olur mu tatlım. Ben Firdevs gibi olur muyum hiç. Bir gün ben böyle sosyetik güzellere benzersem ağzımı burnumu dağıt babacığım.
ADNAN: Kıyamam ki tatlıma.
(Nihal bön bön bakmaktadır.)
ADNAN : Ne oldu kızcağızım?
NİHAL : Bugün tam yedi yıl oldu. Hala mevlütünü yapmamakta kararlı mısın baba?
ADNAN: Ben farkında değil miyim sanıyorsun ama hayır bu yılda yok mevlüt. Acılarımı deşmektense, olayı yok saymak işime geliyor çünkü.
(Tam o sırada Beşir arabayı getirir.)
ADNAN : Tam zamanında Beşir. Mübarek yerlerimiz donmuştu.
BEŞİR : Araba yağmurdan kirlenmiş. Temizleyim dedim, uzun sürdü biraz getrimem. Öhhö öhhö.
NİHAL : Ay yine öksürük, tıksırık halindesin. Sağlığın nasıl?
BEŞİR : Son zamanlarda bazen basurdan popocuğum acıyor ama genel olarak iyi iyi, bir şeyim yok.
ADNAN: En yakın zamanda doktora gideceksin Beşir!
NİHAL : Evet!
BEŞİR: Tamam giderim.
ADNAN: Kaytarma sakın!
BEŞİR: Tamam söz. Siz bana gerek olmadığına emin misiniz?
ADNAN : Evet evet. Ben kullanıcam. Kızıma şöforlük yapayım bugün. Baş başa güzel bir gün geçireceğiz.

KÖŞK-SALON
FİRDEVS : Kimsecikler yok bugün. Bihter odasında kalmak istiyormuş. Ednan'la ergen Nihal gezmelerde. Behlül de odasında takılacakmış. Sabah koridorda mala bağlamış bir halde gizemli odaya bakıyordu. Bir garip haldeydi. Kaldık mı başbaşa.
MATMAZEL : Bugün ayın yirimiyedisi mi?
FİRDEVS :Evet noldu ki?
MATMAZEL : Hiiç öylesine sordum. Bu köşkte de günler hep aynı. Tarihi şaşırıyor insan bu şatafatın içinde.
FİRDEVS : Ay aynen. Entrikalar olmasa, aslında bildiğin sıkıcı bir hayat.
MATMAZEL :Entrika demişken, noldu Hilmi ile olayınız.
FİRDEVS : İki gündür arıyorum arıyorum açmıyor.
MATMAZEL : Müjdenin sevincinin şokundan değil heralde.
FİRDEVS (Güler, sonra) : Ben şimdi ona şoku göstericem.

PEYKERLER

NİHAT :Babacım ısrar etme. Senin şirketinde çalışmak istemiyorum.
PEYKER: Lütfen bu konuda artık ısrar etmeyin. Ednanı karşımıza alıp da onun zenginliğinden uzak durmak istemiyoruz.
HİLMİ:İyi be siz, bilirsiniz. Bugünlük bu kadar ısrar yeter. Sonra yine üstünüze gelirim.
(Hilmi'ye mesaj gelir. Mesaj Firdevstendir ve şöyledir: "Demek benden kaçıyorsun. Bu pozları gördükten sonra da kaçacak mısın bakalım. İyi ki yaşadığımız geceyi çaktırmadan belgelemişim. Merak etme çok göbekli olduğun belli olmuyor. Hadi yine takma beni sen. İyi günler canikom.)
(HİLMİ şoktadır.)

BÖLÜM SONU