Emir'in Yolu Yeni Bir Dizi Olsaydı...

dizi kolik

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,417
Puanı
1,059
Medyapım'ın yapımcılığını üstlendiği "Adını Feriha Koydum"(AFK) 3. sezonunda devam etmesinden sonra yola "Adını Feriha Koydum - Emir'in Yolu"(AFKEY) olarak devam etmiş, dizi dramatik yönünü kaybederek polisiye olmuştu. Ancak dizinin bu konsepti tutmayınca kafalardan "Adını Feriha Koydum" kısmı tamamen çıkartılarak hikaye babasının intikamını almaya çalışan bir gencin hikayesini anlatmaya başlamıştı.

İşte bu noktada kafalara bu dizi yeni bir dizi olsaydı sorusunu getiriyoruz. Ancak yapım şirketi Medyapım bize "Bu zaten yeni bir dizi." yanıtını veriyordu. Şimdi dizinin yeni konseptindeki hikaye diziyi takip edenler tarafından beğenilmişti. Hatta Gizem Karaca ve Çağatay Ulusoy'un uyumlu olduğunu şüphesiz herkes söylüyordu. Ancak bu konsept Eylül ayında gerçekten yeni bir dizi olsaydı ve Adını Feriha Koydum mutlu bir sonla veda etseydi şu an hem Medyapım, hemde dizi hayranları bu durumda olmazdı. Hatta Show TV bile... Seyirci artık dizi izlerken hem kanala hemde yapım şirketi Medyapım'a bir ön yargıyla yaklaşıyor haklı olarak.

"Emir'in Yolu" tıpkı Beren Saat'in yeni dizisi İntikam ile benzer bir konuya sahip bir konseptti. Bu dizi gerçekten yeni bir dizi olarak başlasaydı Adını Feriha Koydum'un ratinglerini aratmayacağına çok eminim. Medyapım'ın diğer dizileri de bu durumda olmazdı. Seyirci Tıms ve Ay Yapım gibi şirketlere nasıl güvenle yaklaşıyorsa izlerken, Medyapım'a da o güvenle yaklaşacaklardı.

Yani kısaca yayıncı kanal Show TV, yapımcı şirket Medyapım devam ettirmekte ısrarcı olmasaydılar şu an ikisininde durumu farklı olurdu...

26617_107500036071023_1115686920_n.jpg

dizi kolik

Son düzenleme:
Keşke Adını Feriha Koydum'u bu kadar devam ettirme hırsı içinde olmasaydılar...

Çok doğru tespitte bulunmuşsun ama bence yine izlenme oranını kaybederdi.
Şöyle diyorum. Yeni bir dizi yeni cast demektir. Yeni cast ve yeni mekanlar...

Bu dizinin bir geçmişi olduğu için konu sıkıntısıda vardı. Ona rağmen bile iyi toparladılar ancak yepyeni bir dizi olsaydı konu sıkıntısı yaşamazlardı. Hikayeyi rahatça istedikleri yöne çekebilirlerdi. İzleyici Çağatay'ı çok sevdi. Halada öyle ama Medyapım'a karşı ön yargı ile yaklaştıkları için ve Medyapım'ın izleyicilere yaptığı saygısızlıktan dolayı Emir'in Yolunu izlemiyorlardı. Hatta çoğu Çağatay fanı sürekli Ay Yapım haberleri çıkardı. Çünkü Ay Yapım'a güveniyorlar...

Haberde yazdığım gibi yeni bir dizi olarak başlasaydı hem Medyapım'ın dizileri daha fazla izlenim oranları alırdı. Hem AFK efsane olarak kalırdı. Hemde Show TV şu an bu durumda olmazdı...

Adını Feriha Koydum başarısını ortaya koymuş bir dizi bu tartışılmaz ki gerçekten efsane olarak dillere pelesenk olacak tarzda bir diziydi ki öyle de şuanda.Gelelim Emir'in Yoluna evet dediğin doğru bağımsız bir dizi misali başlatabilselerdi dediğin olabilirdi yani çok iyi reyting almasa da kendi çapında bitmeyecek kadar iyi reyting alabilirdi.Ama bütün senaryoyu da diziyi de mahvettiler.

Farklı ve güçlü seçilmiş oyuncularla bence de tutunabilirdi.

Diziyi izlemeyenlerin çoğu Feriha gittiği için izlemedi zaten. Ben dahil. 2 yıl boyunca izlediğimiz hikayeyi hiçe saydılar.

Bence de güçlü bir kadroyla bu dizi tutabilirdi.

Soylediklerin çok mantıklı, bence de yeni bir dizi olmalıydı. Eger oyle olsaydı kesinlikle tutardı.

Adını Feriha Koydum başarısını ortaya koymuş bir dizi bu tartışılmaz ki gerçekten efsane olarak dillere pelesenk olacak tarzda bir diziydi ki öyle de şuanda.Gelelim Emir'in Yoluna evet dediğin doğru bağımsız bir dizi misali başlatabilselerdi dediğin olabilirdi yani çok iyi reyting almasa da kendi çapında bitmeyecek kadar iyi reyting alabilirdi.Ama bütün senaryoyu da diziyi de mahvettiler.
Benim içinde AFK bir EFsanedir. Ama yapımcı izleyiciye bir saygısızlık yaptı. Mesela ben günlerce bir tüyo veya bir fragman için saatlerimi harcadım, Facebook'ta sayfa sayfa dolaştım. Ancak yapımcı bir çırpıda sildi bunları. Bizim gördüğümüz Emir'i silerek bambaşka bir Emir yarattılar. Bizim gördüğümüz Feriha'yı ise başından beri yokmuş gibi farz ettiler. :(

Oyuncuların sağda solda Hazal Kaya'ya laflar atmasıda ayrı bir muammada... Hadi neyse ona girmeyelim şimdi.

Medyapım`ın bunu yapmaktaki tek maksadı Adını Feriha Koydum`un reytinglerini kullanmak. Ama ters tepti.

Tam aksini yapacaktı. Yeni Diziyle başlayacaktı ki tutunsuz. İzleyici hikayeyi yadırgamasın.

Soylediklerin çok mantıklı, bence de yeni bir dizi olmalıydı. Eger oyle olsaydı kesinlikle tutardı.
Aslında ben sadece parçaları birleştirdim. Mesela geçen sezon yani 2012 Mayıs aylarında dizifilm.com/forum bölümünde tüm AFK hayranları Çağatay Ulusoy ve Hazal Kaya'nın yeni dizilerini merakla bekliyorlardı. Ancak yapımcının "Ben final olacak diye birşey demedim." deyince o forumda ki herkes resmen yapımcıya ve yönetmene etmedikleri laf bırakmadılar haklı olarak. Eylül'de noldu? Herkes kendi yaptığı şeyin bedelini ödedi.

Medyapım`ın bunu yapmaktaki tek maksadı Adını Feriha Koydum`un reytinglerini kullanmak. Ama ters tepti.

Tam aksini yapacaktı. Yeni Diziyle başlayacaktı ki tutunsuz. İzleyici hikayeyi yadırgamasın.
Fatih Aksoy, aynısını diğer dizilerinde de yaptı. (Bkz : Doktorlar, Aşk Oyunu...)

Hala arlanamadı adam. :(

Forum İstatistikleri

Konular
173,047
Üyeler
8,483
Son Üye
justking