Türk Dizilerinin Enleri-Rekorları Ve İlkleri

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
142,722
Puanı
1,061
Bu konuda Türk tv tarihine damga vuran dizilerin ilginç yönlerine değineceğiz.
Öncelikle yazılan her şey kanıtlı olacaktır.
Liste yeni bilgiler bulundukça güncellenecektir.
Reyting olarak 2003 yılından öncesini bulamadığım için 2003'ten bu yanaki reytingleri hesaba kattım.(reytingli dönemden kasıt 2003 ve sonrasıdır yani)
İşte dizilerin enleri:

En yüksek izlenme oranına sahip final bölümü:
Asmalı Konak (tüm kişiler=25.90/78.00 ab=28.50/81.30)
kaynak:MİLLİYET İNTERNET - GÜNCEL

Sosyal medyada bir haftada en çok konuşulan dizi:Muhteşem Yüzyıl( 26kasım-2aralık 2012)
kaynak:Muhteşem Yüzyıl sosyal medyayı salladı!,Medyaloji

Dünyada en çok izlenen Türk dizisi:Asi
Dünyaya damga vuran dizi - Sabah - 24 Aralık 2012

Yurtdışında ilk başaı elde eden dizi:Deliyürek
kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/id/25171701

Uluslararası anlamda ilk büyük başarıyı elde eden dizi:Gümüş
100 milyon $'lık dizi ihracatı - Sabah - 24 Aralık 2012

Reytingli dönemde en uzun süren komedi dizisi:Avrupa Yakası(190 bölüm)
Avrupa Yakası (dizi) - Vikipedi

Reytingli dönemde en uzun süren drama dizisi:Kurtlar Vadisi Pusu(175 bölüm ve halen devam ediyor)
Kurtlar Vadisi Pusu - Vikipedi

En kısa süren dizi: Atlılar(0 bölüm)
https://fav10.net/f498/atlilar-dizisi-baslamadan-iptal-edildi-172205/

En fazla figuran oynatan dizi:Bir Zamanlar Osmanlı(17 bin)
HABER: 'Bir Zamanlar Osmanlı' Dizisinin Bitirilmesine Figüranlardan Tepki haberi

Dizileri en fazla tutulan oyuncu:Halit Ergenç(Zerda-Aliye-Binbir Gece-Muhteşem Yüzyıl)
Halit Ergenç - Vikipedi

Birebir uyarlanan ilk dizi:doktorlar
kaynak:Doktorlar aslına döndü-HABERTÜRK

En uzun süren günlük dizi:Bizim Evin Halleri(1680 bölüm)
kaynak: http://www.medyafaresi.com/haber/32...nda-en-uzun-sure-devam-eden-dizi-hangisi.html

Son düzenleme:
emre yanlış liste yapmışsın

en uzun dizi bizimkiler ondan sonra mahalenın muhtarları

yurt dışında ilk ihraç sanırım deli yürek kazakistana osman sınav söyledi saatı 100 dolara :))))

en çok tutulan kişide nerden baksan çok yanlış bizimkilerde ve bir çok dizide oynayan

Erdal ozyağıcılar var..

bire bir hiç bir dızı uyarlanmadı . doktorlarda çok bizden hikaye vardı.

- - - Ekleme - - -

yurt dışında ilk ihraç sanırım deli yürek kazakistana osman sınav söyledi saatı 100 dolara :))))

en çok tutulan kişide nerden baksan çok yanlış bizimkilerde ve bir çok dizide oynayan

Erdal ozyağıcılar var..

Erdal ozyağıcılar var..

- - - Ekleme - - -

Erdal ozyağıcılar var..

beyazsoy ilk büyük başarı dedim tek bir ülke yok o yüzden gümüş
orada 2003 tarihi var bizimkiler?
li,nki oku doktorlar birebir gitti 2.seferde
en ço ktutullma reyting anlamıında orada farkettin mi bilmem ama
beyazsoy önce bir konuyu linkleri oku sonra eleştir güldürme insanı:)

beyazsoy ilk büyük başarı dedim tek bir ülke yok o yüzden gümüş
orada 2003 tarihi var bizimkiler?
li,nki oku doktorlar birebir gitti 2.seferde
en ço ktutullma reyting anlamıında orada farkettin mi bilmem ama
beyazsoy önce bir konuyu linkleri oku sonra eleştir güldürme insanı:)

ilk büyük başarı.. büyük başarı deli yürek en az 6 kez başa döndürüp izlemiş kzakistan. millet yusuf ismini takmış çocuklarına bu büyük başarı sayılmaz yani :)))

2003 tarihi reytinglerde var dizi bölümlerinde yok. verdiğin liklerde 2003 rakamı olsa ne olur yazında yok . sen ne yazdıgına baksan eyi olur :)))

doktorlar uyarlama olarak bire br gitmedi bizden çok öge katıldı diziye ilk yabancı uyarlama dizi desen daha uygunolur o başlık

kısacası eksik bir çalışma

ilk büyük başarı.. büyük başarı deli yürek en az 6 kez başa döndürüp izlemiş kzakistan. millet yusuf ismini takmış çocuklarına bu büyük başarı sayılmaz yani :)))

2003 tarihi reytinglerde var dizi bölümlerinde yok. verdiğin liklerde 2003 rakamı olsa ne olur yazında yok . sen ne yazdıgına baksan eyi olur :)))

doktorlar uyarlama olarak bire br gitmedi bizden çok öge katıldı diziye ilk yabancı uyarlama dizi desen daha uygunolur o başlık

kısacası eksik bir çalışma

beyazsoy 20 dakikada bir vcvp yazıyon sabah 8.30 da dersim var bu gece uğraşlamıcam snnle
doktorlar 2.kez çekildiğinde birebir gitti ama tutmayınca final için aslından uzaklaştı ve final yaptı
tek ülkedeğil büyük aşarı diyorum deliyürek i o yüzden katmıyorum
sen her uyerden eksiğimi bulurun o yüzden sen vadinini lklerini bulmaya devam et benm konuma karışma haydi iyi geceler :)

aman ne halin varsa gör senle ugraşamam kafana göre başarı krıteri kafana göre başlama yılı kurup ilkler belirliyon.. inananan varsa baksın .. ayrıca bak mesajlara 20 dakikada bir cevap yazan kim :))))

beyazsoy konunun girişini okumadan hata aramaya başladın gene düştün ben çok güldüm şimdi de uyucam kal sağlıcakla :)

başka bişey demiyorum :)))))) Allah rahatlik versin

- - - Ekleme - - -

bu arada zerda 2002 yapımi :))))

başka bişey demiyorum :)))))) Allah rahatlik versin

- - - Ekleme - - -

bu arada zerda 2002 yapımi :))))

halit ergenç başlangıçta zerdadamıydı :(:)

- - - Ekleme - - -

beyazsoy hattan düştü galiba neyse yarın gerçekten mantık sınırları içerisinde hatalr bulursam düzelticem :D ya da o 2003 ü oradan silip beyazsoy un istediğini de yapabilirim sonuçta amaca ulaşıldı ben başka birinin konuyu okumadana tlamasını bekliyordum ama beyazsoy atladı o d a olur fark yapmaz hepsi nasılsa aynı takımdan :)

nerden baksan bilgilerin çoğu eksik. yanlış. en çok tercih edilen diyorsun asi 2012 yılı için en çok izlenen dizisi ödülünü aldı
. diğer yıllar toplamda hangi dizi

mesela 2003 den baslatsan bile diğer yıllar ya en çok çekilen komedi çocuklar duymasindir oluyor. burdaki çocuklar duymasin sayfasına aç bak.

sadece türkiyedeki tekrarı bile en çok izlenen dizi unvanı çocuklar duymasına ait
halit ergenc nerede en çok tercih edilmiş beren 5 dizide oynadı. kenan 5 dizide oynadı. tuba hakeza 5 dizide ...

deli yürek tek kazakistanda değil bir çok ülkeye satıldı. niye onun başarısı ilk olmuyor komik :))) yok sonuçta ilk büyük başarı deniyor.
günlük diziler dizi değilmi kaç bölüm sürüyor onlar.

kısacası elle tutulur tarafı yok bu.lıstenın

beyazsoy en başta acımıştım ama şimdi gülüyotrum bu nasıl hırs konuyu okumadan yorum yaptırıyor snn gbii birine
enleri demiş asi nin uluslararası kanıtlanmış başarısı var varsa daha iyisi kanıtını sun ya da suus artık her yıl için ekleme yapacak değlim adı üzerinde ilkler ve enler
deli yürek patlama yaptı da mars da mı yaptı acaba biraz dünyamıza dön tek bir ülek ile sınırlı tutmamışım o cümleye b ak bir
çoc.duy.2002 de başlamış projedri bilmeden konuşmaylım
merak etme günlük diziler eklenecek
halit ergenç in çöken dizisi yok beren-tuba-kenann dizileri reyting anlamında başlarısız olanları var orada dizilerinini tutulamsı reyting anlamında anlamamış olamazsın sırf hata buldum demek için yazıyosun o yüzdena rtık daha fazla yazma

Son düzenleme:
daha da örnek vermeyecegım hemen hemen bütün katogorleri yanlış. kafana göre birinci secmisin :))))

sonunda doğruları bulmuşunyazıp da kendini rezil etme sen git vadiye ilkelr bul my yi eleştir falan burada çuvallıyon
2003 kriterini görmeden atıldın fos çıktın sendne beklemezdim hırlsa böyle bir şey yapmanı ha tabi bnm konumdaki her şey delilli olduğundan söylentileri boşa çıkarmış olabiilir normal karşılıyorum içinde bulunduğun takımı düşününce