Sizce Evden Çalışma Verimli Mi? Sürdürülebilir Mi?

Sizce?


  • Kullanılan toplam oy
    8

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,530
Reaksiyon puanı
59,810
Puanı
1,061
Konum
Ankara
uzaktan-calisanlar-icin-tavsiye.jpg


Geçenlerde düşünüyordum, pandemide evden çalışan arkadaşlarım, iş veriminizi arttırdınız mı? Çalıştığınız kuruma daha olumlu yansıdı mı? Evden çalışma sizce sürdürülebilir mi? Gelecekte çalışma biçimi bu şekilde olur mu?
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Ahmed

Emekli
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
25,156
Reaksiyon puanı
16,030
Puanı
1,060
Hayır.
5 gün 9/6 ofiste olunması da adil değil, tamamen evde çalışmak da verimli değil.
Her ikisini deneyimlemiş birisi olarak söyleyebilirim ki, çoğu iş yerinde tüm çalışma saatlerinde aynı seviyede yoğunluk olmuyor. Bazıları 8 saatin sadece 3 saatinde tüm işlerini bitiriyor, bazı günler genel olarak bir iş olmuyor. Böyle durumlarda ofiste oturup mesainin bitmesini beklemek çok yıpratıcı, uzun vadede ise depresyon ve tükenmişlik sendromuna neden oluyor. O yüzden hergün standart saatlerde gelip gitmek yerine iş yoğunluğuna göre mesainin ayarlanması daha iyi çözüm olabilir. + Ayrıca ulaşımda harcanan zaman ve para, ve yemek parası falan hepsi bu durumda baya kötü etki ediyor.

Tamamen evden çalışmak da verimli değil, insan uzun vadede yıpranıyor ve bıkıyor. Sosyal beceriler ise sıfırlanıyor. Tek iyi yanı işle ilgili boşluk olduğunda evde istediğin gibi takılabilme lüksü.

O yüzden her iki option'da da artılar ve eksiler var. Aynı şu an Avrupada denendiği gibi 4 günlük iş + iş saatlerinin ise 5-6 saate inmesi + işten çalışma ve evden çalışma arasında dengeli ve sağlıklı bir bağ kurulması çok verimli bir durum oluşturabilir.

Maalesefki tüm bunları bizim ülkelerde görmek çok zor, haftada 40 saat ofisde oturunca verdiği maaşı aynı işi haftada 20 saatde evde yapabilene vermiyor çoğu şirket. İşte burada verimliliğin rakamsal bir zaman çerçevesinde oluşmadığını ve flexibility ile de aynı başarıyı elde edeceğini şirketler artık anlamalı.
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Forumda evden çalışmış arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. :D

@bazinga @emreemreu @Dosi @xemrexxx @The_Erinch @Forumdash +kim varsa...

Bu iş yerindeki pozisyonuna göre de değişir, evdeki düzenine göre de değişir. Konudaki görseldeki rahatliği hiçbir zaman bulamıyorsun. Sadece değişik deneyim oldugu için ilk zamanlar hoşuna gidiyor sonrası üretkenliğin bile azaltabilir.

Ama haftanın 5 günü iş yerinde kaç gününü verimli çalişiyorsun dersen 2-3 gün diğer günler mesai doldurma. O günleri evde geçirmek fena olmaz. İş yerlerinin bu uygulamayı, esnekliği getirmesi şart.
 
  • Beğendim
Reactions: mrt-06

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,449
Reaksiyon puanı
31,454
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Hibrit uygundur.

Evden çalışma modeli yaptığınız işe göre değişecektir.
Evde çocuğunuz varsa zor bir süreç olmakta, bizde özellikle teknik destek hatları evden çalışıyor, aradığımızda çocuk sesleri, bağışlar ☺️

Tabe işiniz görüntülü değilse altınızda pijama, elinizde kahve rahatlık mevcut.

Tamamen yaptığınız iş türüne göre değişir.

Dönüşümlü olması daha iyi.
 
  • Beğendim
Reactions: mrt-06

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,125
Reaksiyon puanı
49,791
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Özellikle İstanbul gibi trafiğin insan hayatını zehir ettiği şehirlerde uzaktan çalışma kesinlikle daha verimli.

Evde güzelce uykunu alıp 8'de uyanıp ev rahatlığında çalışmakla, sabahın köründe kalkıp yola koyulup pantolon ayakkabıyla çalışmak arasında kocaman bir fark var. İkincisinde zaten günlük enerjinin ciddi bir kısmını daha işe başlamadan kaybetmiş oluyorsun.

Ev ve iş ortamlarının nasıl olduğuna bağlı olarak kişiden kişiye göre değişebilir tabii ama ben evde çok daha konsantre bir şekilde çalışabiliyorum. İşte ise sürekli çevrede dikkat dağıtıcı unsurlar var.

Fakat şu var evdeki çalışma yoğunluğunun daha fazla olması da insanı biraz yıpratıyor. Sanılanın aksine çalışanlar için değil şirketler için daha kazançlı uzaktan çalışma olayı. Sadece bazı şirketler bunun farkında değil. :)

Olumsuzluklarına rağmen ben uzaktan çalışmayı her türlü tercih ederim. Uzun vadede de uzaktan çalışmanın hep ciddi bir seçenek olacağını düşünüyorum. Çünkü çalışanların çok büyük kısmı benimle aynı fikirde. Uzaktan çalışma seçeneği sunan şirketlerin kalifiye elemanları toplaması diğer şirketler için sorun oluşturur. Mecburen onlar da uymak durumunda kalırlar...
 
  • Beğendim
Reactions: mrt-06

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,377
Reaksiyon puanı
108,180
Puanı
1,060
  • Beğendim
Reactions: mrt-06