'Sherlock' 3.sezon onayını aldı! Dizinin 2.sezonu ne kadar izlendi

Μαнoni

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
6 Şubat 2011
Mesajlar
19,683
Reaksiyon puanı
699
Puanı
684
Konum
Kocaeli
1052422.jpg



Sherlock'un ortak yaratıcıları Steven Moffat ve Mark Gatiss ikilisi yaptıkları açıklamalarla dizinin 3.sezonunun ekranlara geleceğinin müjdesini verdi.

Moffat ve Gatiss, dün akşam yayınlanan sezon finali bölümünün hemen ardından twitter hesaplarından paylaştıkları iletilerle takipçilerine yeni sezon müjdesini verirken ''Şüphesiz ki Sherlock'un üçüncü sezonu olacak'' ifadelerini kullandılar.

Dizide Dr.John Watson karakterini canlandıran Martin Freeman geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Sherlock'un yeni bir sezonu için oldukça istekli olduğunu ortaya koyarken, dizinin Sherlock Holmes'u Benedict Cumberbatch ve kanal yöneticileri de Television Critics Association (TCA) basın turu esnasında yeni sezonun geleceğinin işaretini vermişti.

BBC One'ın Sir Arthur Conan Doyle'un kahramanını günümüze taşıyan Sherlock'un 01 Ocak'ta A Scandal in Belgravia bölümüyle başlayan üç bölümlük ikinci sezon macerası dün akşam yayınlanan The Reichenbach Fall bölümüyle sona erdi ve dizi ikinci sezon finalini yaptı.

Sherlock'un üç hafta süren ikinci sezonu boyunca göstermiş olduğu reyting performansına bakacak olursak:
Yaklaşık 1.5 senelik ayrılığın ardından yeni yılın ilk günü ikinci sezonuyla ekranlara geri dönen Sherlock'un sezon prömiyeri yaklaşık 9 milyon izleyici tarafından takip edilmişti. 8.8 milyon izleyiciye ulaşan bölüm bir sene önce Temmuz 2010'daki açılış bölümüne (7.5 m.) kıyasla gayet iyi bir oran yakalamıştı. 08 Ocak'ta yayınlanan ikinci bölüm ise 8.2 milyon toplam izleyiciye ulaşırken, dün akşam yayınlanan serinin sezon final bölümü ise BBC One ekranlarında 9pm zaman diliminde 7.9 milyon izleyici tarafından takip edildi.