SİYAD Rehberi '14: En İyi Sanat Yönetimi

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,694
Reaksiyon puanı
63,084
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
5.jpg

Unutursam Fısılda

Adaylar:
  • Gamze Kuş (Kış Uykusu)
  • Soydan Kuş (Unutursam Fısılda)
  • Hakan Yarkın (Pek Yakında)
  • Natali Yeres (Ben O Değilim)
  • Emre Yurtseven & Meral Efe Yurtseven (Sivas)
SİYAD Rehberi'nde bugün En İyi Sanat Yönetimi kategorisiyle karşınızdayım. Birbirinden iddialı yapımların yarıştığı bu dalda belli olduğu gibi en iyi set tasarımlarına ödül veriliyor. Geçtiğimiz yıl Kelebeğin Rüyası'nın rahatça kazandığı kategoride bu yıl kesin bir şeyler söylemek pek de kolay değil. Kategorinin en ödülden uzak olacak filmi Ben O Değilim. İyi bir tasarım olmasına rağmen rakiplerine göre fazla iddiasız ve bu da oy toplamasına etki edecektir elbet.

Gelelim diğer 4 filme. Aslında bu 4 yapım da ödül alabilir. Ama isterseniz Sivas'ı da eleyebilirsiniz. Onun setleri de pek gösterişli sayılmaz. Gerçi kazanan seçilirken gösterişe bakılmıyor, ama ondan çok daha güçlü rakipleri olduğu da bir gerçek. Geriye kalan 3 filmin ihtimalleri daha yüksek görünüyor. Pek Yakında'nın sanat yönetimi gerçekten de çok özel ve minimalist. Şahikalar filminin setlerine baktığınızda bile bunu rahatça görebilirsiniz. Olası bir sürpriz için en güçlü aday bana kalırsa.

Yine de yarış, Unutursam Fısılda ve Kış Uykusu arasında geçecek büyük ihtimalle. Özellikle iç mekanlarda harikalar yaratan Gamze Kuş, çalıştığı filmin çok çok sevilmesinin ekmeğini yiyecektir elbet. Ama ben risk alıp tercihimi Unutursam Fısılda'dan yana kullanıyorum. Gerçi "risk" demek pek doğru sayılmaz, çünkü adeta göze hitap eden bir yapım. Kullanılan evlerden plak stüdyolarına kadar her şeyin ince ince işlendiği film, görsel yönüyle eleştirmenlerin de kalbini kazanacaktır bana göre. Ama gözünüzü Kış Uykusu ve Pek Yakında'dan da kesinlikle ayırmayın derim.

Kazanacak: Unutursam Fısılda
Kazanabilir: Kış Uykusu
Sürpriz: Pek Yakında

***
Yarın: En İyi Özgün Müzik
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,694
Reaksiyon puanı
63,084
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
@OzaN, sen de yorum yapmak istersin belki. Sonuçta bugün itibariyle daha iddialı dallara geçiş yaptık. :)
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,118
Reaksiyon puanı
49,788
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Unutursam Fısılda'yı izleyemedim daha ama Kış Uykusu bence bu kategoriyi de kazanabilir. Filmin hemen her yönünde olduğu gibi sanat yönetimi de çok başarılıydı. :)