SİYAD Rehberi '14: En İyi Özgün Müzik

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,723
Reaksiyon puanı
63,115
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
0000.jpg

Unutursam Fısılda

Adaylar:
  • Ahmet K. Bilgiç, Okan Kaya & Taner Yücel (İtirazım Var)
  • Barış Diri (Kusursuzlar)
  • Kenan Doğulu (Unutursam Fısılda)
  • Giorgos Koumendakis (Ben O Değilim)
  • Harun Tekin (Fakat Müzeyyen, Bu Derin Bir Tutku)
Bugün SİYAD Rehberi'nde En İyi Özgün Müzik kategorisini ele alacağım. Aslında diğerlerinin aksine kazananı belli olan bir kategori. Ama diğer adaylara da şöyle bir bakalım isterseniz.

Kategorinin ödül alması çok çok düşük olan yapımları, Ben O Değilim ve Kusursuzlar. Ben O Değilim, burada da pek iddialı sayılmaz. Hatta tek iddialı olduğu kategori Erkek Oyuncu olabilir, ama orada da hezimete uğraması çok yüksek bir ihtimal. Büyük ihtimalle törenden eli boş dönecek olan filme buradan da ekmek çıkmayacaktır yani. Kusursuzlar da adaylık sayısı olarak öne çıksa da (ki ben eleştirmenlerin bu kadar fazla sevgi göstermesini beklemiyordum) sadece kazananı izlemek ile yetinecek gibi. Filmdeki müziklerin eleştirmenlerin dikkatini çekeceğini pek düşünmüyorum.

Gelelim son üç adaya. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku da bu kategoride iddialı sayılabilir. Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin'in yaptığı müzikler, bence filme çok şey katıyor. Olası bir sürpriz ihtimali için yapıma dikkat etmenizi tavsiye ederim. İtirazım Var, illa ki bir yerlerde ödül alacak. Ama o dallardan birinin burası olduğuna pek de emin değilim. Aslında Unutursam Fısılda olmasa rahatça zafere ulaşırdı, ama şimdi çetin bir mücadeleye girişecek.

Kazanan ise Unutursam Fısılda olacak bence. Kenan Doğulu'nun bestelediği şarkılar o kadar güzeldi ki, eleştirmenlerin ödül vermemesi büyük skandal olur. Neredeyse tüm dallara ambargo koyan Kış Uykusu'nun olmaması da işine çok yaracaktır bana kalırsa. Özgün Müzik dalı için kazananın belli olduğu tek dal diesek yanlış olmaz.

Kazanacak: Unutursam Fısılda
Kazanabilir: İtirazım Var
Sürpriz: Fakat Müzeyyen, Bu Derin Bir Tutku

***
Yarın: En İyi Görüntü Yönetimi
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,131
Reaksiyon puanı
49,793
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Unutursam Fısılda kazanır herhalde ama yine de belli olmaz. Ana akımdan bir filme ve sanatçıya ödül vermemek için çırpınan kişiler vardır eminim SİYAD jürisinde. :)