Rihanna - Biyografi

xBUGRAx

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Rihanna

UVpo18Ssz6uZ4l4rELEECo8N.jpg



Tam adı, Robyn Rihanna Fenty, 20 Şubat 1988 yılında Barbados'ta dünyaya geldi. 7 yaşından itibaren şarkı söylemeye başladı. 15 yaşında gittiği müzik okulunda 2 sınıf arkadaşıyla beraber müzik grubu kurdu. Barbados adasına tatile gelen yapımcı Evan Rogers karşısında grubuyla birlikte performans sergiledi. Grupta sadece Rihanna beğenildi. Evan Rogers tarafından Jay-Z ile tanıştırıldı. Jay-Z bir röportajında 'Rihanna odama ilk girdiğinde zaten bir stardı' demiştir. Ve Rihanna için albüm çalışmalarına başlandı. Def Jam şirketiyle albüm anlaşması imzaladı. Rihanna, annesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı.

Music of The Sun albüm kapağı:




30 Ağustos 2005 yılında ilk albümü 'Music of The Sun' çıktı! Albümde 12 adet şarkı bulunuyordu. Albümün çıkış şarkısı 'Pon de Replay' müzik listelerine 2 numaradan giriş yaptı. Albüm çıkış yaptığı ilk hafta 69.000 sattı. Albüm, dünya çapında 2.000.000 adet satmıştır.

A Girl Like Me albüm kapağı:



19 Nisan 2006 yılında ikinci albümü '
A Girl Like Me' çıktı! Albümde 13 adet şarkı bulunuyordu. Albüm ilk haftasında 115.000 sattı. Albümün çıkış parçası 'SOS' müzik listelerine 1 numaradan giriş yaptı! Albümün öne çıkan bir diğer şarkısı da 'Unfaithful' olmuştur. Şarkı müzik listelerinde haftalarca ilk üçte kaldı. Rihanna bu albümüyle ilk ödüllerini almaya başladı.



Good Girl Gone Bad albüm kapağı:



Ve Rihanna için değişim üçüncü albümü '
Good Girl Gone Bad' ile başladı. 'İyi Kız Kötüye Gidiyor' isimli albümüyle imajını değiştirdi. Rihanna'nın bu değişimi her yerde konuşulmaya başlandı. Albüm, 4 Haziran 2007 yılında çıktı. Albümün çıkış parçası 'Umbrella' müzik listelerinde 9 hafta boyunca zirvede kaldı. Umbrella şarkısı Grammy Ödülü kazandı. Ve Rihanna 2008 yılının divası seçildi! Albümdeki 'Don't Stop the Music' şarkısı da büyük başarılar elde etti. Rihanna, albümde bulunan 'Rehab' şarkısında Justin Timberlake ile düet yaptı.



Rated R albüm kapağı:



Rihanna, artık her albümünde farklı bir imajla karşımıza çıkıyordu. 20 Kasım 2009 yılında dördüncü albümü 'Rated R' çıktı! Albümün çıkış parçası 'Russian Roluette' müzik listelerinde 9. sıraya kadar yükseldi. Albümün en başarılı şarkısı 'Rude Boy' oldu. Şarkı müzik listelerine 1 numaradan giriş yaptı. Rihanna, bu albüm kapsamında çıktığı 'Last Girl One Earth Tour' isimli turnesiyle Türkiye'ye geldi. İstanbul'da 15.000 kişiye konser verdi. Albümün en dikkat çeken şarkılarından biri 'Te Amo' olmuştur. Lezbiyen iki aşığı anlatan şarkının klibi de çok konuşuldu.

Loud albüm kapağı:



12 Kasım 2010 yılında beşinci albümü 'Loud' çıktı! Rihanna, bu albümü için saçlarını kızıla boyattı. Bu tarzı hayranları tarafından çok sevildi. Albüm ilk haftasında 207.000 sattı. Albümdeki 3 şarkı, 'Only Girl (In the World)', 'What's My Name?' ve 'S&M' müzik listelerinde haftalarca 1 numarada kaldı. Only Girl (In the World) şarkısı Grammy Ödülü kazandı. Müzik eleştirmenleri albümde bulunan 'Man Down' şarkısında Rihanna'nın ses şovu yaptığı yorumlarını yaptı. Şarkının klibi de çok konuşuldu ve bir çok ülkede yasaklandı. Rihanna, klipte kendisine tecavüz eden erkeği vuruyordu. O klip:



Talk That Talk albüm kapağı:



21 Kasım 2011 yılında altıncı albümü '
Talk That Talk' çıktı! Albümün çıkış parçası 'We Found Love' müzik listelerinde 1 numaraya kadar yükseldi. We Found Love şarkısının klibi yılın klibi seçilmiştir. Albümün başarılı şarkılarından biri de 'Where Have You Been' olmuştur. Rihanna, bu albümünde kendisini keşfeden ve manevi babam dediği Jay-Z ile 'Talk That Talk' isimli şarkısında düet yaptı. 'Talk That Talk' şarkısı çok başarılı olmasına rağmen kliplendirilmemiştir.

Unapologetic albüm kapağı:




19 Kasım 2012 yılında yedinci albümü '
Unapologetic' çıktı! Albüm ilk haftasında 492.000 adet satmıştır. Bu satış rakamıyla Rihanna kendi rekorunu kırmıştır. Albümde 'Diamonds' ve 'Stay' şarkıları kliplendirildi. Rihanna, albümün çıkış parçası 'Diamonds' adıyla dünya turnesine çıktı. Bu turne kapsamında 30 Mayıs 2013'te Türkiye'de ikinci konserini 'İnönü Stadyumu'nda verecektir. Konser reklamı:



Rihanna, 7 albüm ile 180 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşmıştır!
Rihanna, başta 22 Bilboard Müzik ödülü, 7 tane Grammy, 4 American Music Awards ödülü olmak üzere 241 ödül kazanmıştır. 501 kez aday gösterilmiştir. Rihanna'nın katıldığı Grammy Ödülleri'nde giydiği kıyafetler:




Rihanna'nın Rorrey Fenty ve Rajad Fenty adında 2 erkek kardeşi vardır. Babası depo amiri, annesi muhasebecidir. Babası kokain kullandığı için Rihanna 14 yaşındayken boşandılar. Bu olay Rihanna'nın müziğe yönelmesine neden olmuştur. Rihanna'nın çocukluğundan bir fotoğraf:





9czcit9kAoeMLu5CaSdJAKTt.jpg


Rihanna, 2012 yılında 'Battleship' filminde rol aldı. Filmde 'Raikes' isimli askeri canlandırmıştır. Film ülkemizde 20 Nisan 2012'de gösterime girmiştir. Rihanna filmin tanıtımı için yaptığı röportajlardan birini Kanal D ile yapmıştır. O Röportaj:



Rihanna sürekli değiştirdiği saç modelleri ve renkleriyle tanınır. Hayranlarına 'Navy' der. Facebook'ta en çok hayranı olan sanatçıdır. Rihanna'nın doğum günü olan 20 Şubat'ın ertesi günü 21 Şubat tarihinde Barbados'ta resmi tatil ilan edilmiştir. Rihanna, Barbados'un tanıtım yüzüdür. Bir Barbadoslu olarak doğal haliyle Barbados Turizmi için tanıtım filmi çekmiştir. İşte o tanıtım:



Rihanna, başarılarla dolu yaşamının en önemli döneminde hayatının en kötü olayını yaşamıştır. Sevgilisi Chris Brown tarafından korkunç şekilde dayak yemiştir. 2009 yılında sahne alacağı Grammy Ödülleri gecesi öncesi verilen partiye katılan çift, evlerine dönerken arabada tartışmaya başlar. Chris Brown, Rihanna'ya şiddet uygular. Rihanna'nın çığlıklarını duyanlar tarafından 911 aranır ve Rihanna kurtulur. Bu olaydan sonra Rihanna, Grammy Ödülleri gecesine katılamaz. Dünya basınına bomba gibi düşen ve hayranlarını çok üzen o fotoğraf:




Rihanna, Chris Brown'dan şikayetçi olmaz. Ancak Rihanna'nın manevi babası Jay-Z'nin şikayeti üzerine Chris Brown 6 ay hapis yatar. Rihanna, bu olaydan sonra uzun bir süre Barbados'ta kalır. Herkes Rihanna'nın toparlayamayacağını ve unutulacağını düşünürken, 'Rated R' albümünü yapmış ve müzik sektöründe kalıcı olacağını kanıtlamıştır.

Rihanna, her fırsatta 'Geleceğin zenci Madonna'sı olmak istiyorum' diyor!

f9bc9rHzNr7fJlBKC8V0SpyH.jpg

 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Yakamoz-Asi

Emekli
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
49,232
Reaksiyon puanı
29,163
Puanı
1,061
Ellerine Saglik @xBUGRAx cok cok güzel bir biyografi olmus.
SOS klibini cok begenmistim ilk zamanlarinda. O zaman ki tarzi benim icin hala en iyisi. Suan ki (kirmizi giyimli) tarzida fena degil.
Barbados tanitim videosu harika olmus cok güzel.
Bu arada Unfaithful en sevdigim duygusal parcasidir..

Üstünüze afiyet ben bir Oys demek istiyorum: Oyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyssssssssssssssssssssssssssssss :D
 

Cenation

Favori Üye
Katılım
21 Mayıs 2011
Mesajlar
10,566
Reaksiyon puanı
248
Puanı
454
Konum
Ankara
Güzel olmuş. :)

Jay-Z'nin manevi babası olduğunu bilmiyordum çok şaşırdım. :D
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Bugune kadar yapılmış en iyi biyografi dersem diğerleri alınmasın.Viki gibi çalişmişsın @xBUGRAx :X Sadece müzik kariyeri değil ailesi ve magazinsel yönlerinide katmişssin.Ellerine sağlık:) Puan vermeyi unutursam eğer @darksaal yada sen benim adıma oyumu ekleyin :)
 

xBUGRAx

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Bugune kadar yapılmış en iyi biyografi dersem diğerleri alınmasın.Viki gibi çalişmişsın @xBUGRAx :X Sadece müzik kariyeri değil ailesi ve magazinsel yönlerinide katmişssin.Ellerine sağlık:) Puan vermeyi unutursam eğer @darksaal yada sen benim adıma oyumu ekleyin :)


Çok teşekkür ederim. :)
 

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,530
Reaksiyon puanı
59,811
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Yarın oyumu kullanıcam Buğra muhtemelen yüksek veririm güzel olmuş. :)