POPSTAR 2018 BAŞLADI

Pasham

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
7 Ekim 2012
Mesajlar
1,026
Reaksiyon puanı
225
Puanı
164
2003 yılında Kanal D ekranlarında yayın hayatına başlayan yarışma programı Popstar, bu akşam Osmantan Erkır'ın da geceyi sunmaya başlarken ifade ettiği gibi yuvaya dönmüş oldu ve Kanal D ekranlarında yeniden başladı.
Sizlerle bu yazımda olumlu ve olumsuz bulduğum yanlarıyla yarışma hakkında fikirlerimi paylaşacağım.
Öncelikle daha önceki yazımda da belirttiğim gibi çarşamba akşamı başlamasını önce yadırgasam da daha sonradan bu günün ağır dramalarla dolu bir akşam olduğunu ve bu sebepten çarşamba akşamları nefes alınacak programın Popstar2018 olduğunu savundum. Sadece çarşamba için değil genel anlamda da maalesef müzik eğlence konusunda çok eksik kalan ekranımız bu sayede şenlenecek.
Gelelim ilk yayına, öncellikle jüriyi değerlendirecek olursam zaten üç üye daha önceleri jüri üyelikleriyle ekranlarda kendilerini kanıtlamış isimler, yeni üye Can Bonomo'nun ise nasıl bir uyum sağlayacağı hakkında bir fikrim yoktu fakat bu akşam beklediğimden de iyi bir uyum sağladı ve espirili yaklaşımlarıyla dikkat çekti.
Jüri'nin oturma düzenini beğenmedim eskisi gibi tekli koltuklarda otursalar daha şık olacaktır.Hatta mümkünse sahnenin sağ tarafında olsa jüri daha güzel durur. Bunu söylememin en büyük sebebi Bülent Ersoy'un koltukları hep şık olmuştur bu düzende koltuğunun farklı oluşu ekranda hoş durmamaktadır. Eğer bu sistem kalacaksa da en azından diğer üyelerin de sandalyeleri daha farklı olmalıdır.
Puanlama sistemi özellikle emoji kısmı hoş bir fikir olsa da bence eskisi gibi 10 üzerinden puanlama yapılmalıdır. Halkın oylamaya sms değil de internet üzerinden katılması olumlu bulduğum yenilik. Fakat yarışmacıların isimleri ekranda daha fazla durmalı, hatırlatmada dahi isimler kullanılmadı.
Stüdyo çok karanlık geldi, parıltı eksikti sanki biraz belki de ışık sisteminde bi sıkıntı vardı. Geçmiş popstarlar daha aydınlık bir sahnede olurdu genelde bu biraz boğuk kalmış gibi.
Yarışmacılara gelecek olursak çok iyi seslerin olduğu gibi elemeden nasıl geçti dedirtecek sesler de mevcut fakat en az beş tane bu yarışmanın hakkını verecek yarışmacı olduğunu düşünüyorum o yüzden umutsuz değilim.
Gelecek haftalarda muhakkak eski yarışmacılar gelmeli ve düet haftası gibi özel geceler yapmalılar.
Popstar gibi efsane olmuş yarışmanın geçmişten gelen çok eğlenceli anları mevcut bunları arada vtr şeklinde ekrana sunmalarını dilerim.
Amacım bu eleştirilerle yermek değil daha güzelinin oluşması ve daha çok izlenerek uzun yıllar bu formatın ekranda kalması. Yarın sabah için şimdiden bol şans :)

Gecenin biricisi;
 
Son düzenleme:

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Eline sağlık @Pasham güzel yazı olmuş. Çoğu şeye katılıyorum ben de. :)

Canlı yayın ve seste problemler vardı, onlar düzeltilmeli. Bülent Ersoyun koltuğu hoşuma gitmedi, herkesin aynı olmalıydı. Bi de her yarışmacıya çok süre tanıyorlar ve sıkıcı hale geliyor. Biraz daha az konuşup geçmeliler.

Bayhan gelsin ileriki haftalarda muhakkak. :D
 

Pasham

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
7 Ekim 2012
Mesajlar
1,026
Reaksiyon puanı
225
Puanı
164
Geçen hafta ışık beni rahatsız etmişti bu hafta ışık güzel ayrıca puanlamada kullanılan grafikler biraz değişmiş daha sade hal almış bunu da beğendim.