2016 Loving - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
4669986.jpg


Loving (2016)

Türü: Biyografi, Dram, Romantik
Yönetmen: Jeff Nichols
Senaryo: Jeff Nichols

Oyuncular:
Ruth Negga
Joel Edgerton
Will Dalton
Dean Mumford
Terri Abney

IMDb Sayfası


Filmin Fragmanı
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: http://izleryazar.com/loving-2016/

Oscar adaylıklarında iddialı olabilecek filmlerden ama bence çok da etkili olamayacak.

Adına kanmayın aşk filminden ziyade hukuk mücadelesi filmi. Konu ilgi çekici ama çok düz bir film.

Oyunculuklar epey iyi. Joel Edgerton baya gösterişli role sahip, Ruth Negga ise sevilesi.

7/10
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,616
Reaksiyon puanı
62,940
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Birkaç film izledikten sonra anladım ki bu yıl Oscar'da siyahi hikayeleri (Moonlight, Fences, Hidden Figures vb.) ve sakin anlatımı tercih eden filmler (Manchester by the Sea, Hell or High Water vb.) daha çok öne çıkmış. Loving de ikinci kategoriye alabileceğim türden bir yapım.

Her şeyden önce konusu çok ilgi çekici. Irklar arası evliliğin yasak olduğu Virginia'da hayatlarını birleştiren Richard ve Mildred Loving'in hikayesi kağıt üzerinde fena durmuyor doğrusu. @OzaN'ın da dediği gibi aşırı mükemmel bir senaryosu olduğu söylenemez, ancak ben işleyişini beğendim.

Belki dışarıdan sıradan bir hukuk filmi gibi görünebilir ama kabul edelim ki ortada emsal teşkil etmiş ve tarihte büyük bir kırılmaya neden olmuş olan bir dava var. Jeff Nichols da Oscar yemi gibi duran hikayeyi allayıp pullamadan, duygu sömürüsüne ve abartıya kaçmadan çok duru bir şekilde aktarmış. Klasik biyografi filmlerinin aksine didaktik bir anlatım yok, karakterler hep biraz kusurlu. Bu açıdan senaryosu takdirimi kazandı.

Oyunculuklar gerçekten çok iyiydi. Joel Edgerton'ı beğendim ama bana göre filmin asıl yıldızı Ruth Negga'ydı. Her şeyden önce çok tatlı bir yüzü var ve çok sempatik görünüyor. Tabii yeteneğini de unutmamak lazım. Sanki Mildred Loving olmak için doğmuşçasına çok sade ama harika bir performans gösteriyor. Ödülü alamayacağı belli ama en azından Oscar'da adaylık olarak hakkının yenmemesine çok sevindim.

Sonuç olarak yılın önemli filmlerinden biri. Özenli senaryo, harika oyunculuklar ve üzerine daha çok konuşulması gereken rejisiyle takdiri hak ediyor. Bu arada Hidden Figures'taki gibi filmin sonunda gerçek fotoğraf ve hikayenin gösterilmesi de iyi olmuş. :X

7.5/10 (3.5/5)
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Bu filmi Oscar için hafif bulmuştum ama diğer filmleri izledikten sonra baya güçlü kaldı. Siyahilerle ilgili en iyi film bu galiba. :)
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Bu yılki siyahilerle ilgili filmlerden kesinlikle en iyi olanıydı. Gerçekten anlamlı ve etkileyici bir biyografi olmuş. İnsanın en doğal haklarından biri olan sevme hakkının anlamını güzel işlemişler. Irk ayrımının evliliğe engel olmasının da ne denli gereksiz olduğuna tarihte yaşanan bu olay da çok iyi bir örnek olmuş. Filmde de bu müthiş yansıtılmış.

Film hukuksal mücadele kısmına pek yer vermese de o mücadeleyi karakterlerle beraber yaşıyoruz zaten. İki naif ve tek derdi birbirini sevmek olan karakter. Adamın da bir sahnede dediği gibi 'I love my wife'. Kimseye zararı olmayan sadece ırkları yüzünden birbirlerini sevmesi engellenen iki insan. Bu temada işlenebilecek en iyi fikirlerden biri. Biyografi olarak alınabilecek iyi bir fikir olmuş ve işlenişi de çok güzel olmuş.

Joel Edgerton muazzam oynamış adaylığı son dakika kaçırmış olsa gerek. Çünkü bu performans ve bu yüz değişimiyle adaylığı alması içten bile değilmiş. Hatta bence almalıymış Andrew Garfield yerine aday olsa hiç yadırgamazdım. Mahkemede verdiği tepkiler ve bunu yansıtışı muazzamdı. 'Bizim kimseye zararımız yok ki' diyişi bile çok dokunaklıydı. Beklemediğim düzeyde bir performans olmuş. Ruth Negga da öyle o da çok başarılıydı. Adaylığının boşa olmadığını anladım izledikten sonra. Bu iki naif ve masum karaktere çok ısındım gerçekten. Filmin akıp gitmesinde çok etkili oldu oyunculukların bu denli başarılı olması.

Sonuç olarak bence oscarda hakkı yenen filmlerden olmuş. Bu yılki Oscar'da bir çok siyahi temalı filmin yer almasını bekliyorduk ama onlardan hakkı yenen bence bu film olmuş. Diğer hepsinden başarılıydı neredeyse. En az 4 veya 5 adaylık alabilirdi. Sanırım kampanyada geride kalmış.

8/10