2014 Guardians of the Galaxy / Galaksinin Koruyucuları | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
2015381.jpg

Galaksinin Koruyucuları - Guardians of the Galaxy (2014)

Türü: Aksiyon, Macera, Bilim-Kurgu
Yönetmen: James Gunn
Senaryo: James Gunn, Nicole Perlman, Dan Abnett (comic book), Andy Lanning (comic book)

Oyuncular:
Chris Pratt
Zoe Saldana
Dave Bautista
Vin Diesel
Bradley Cooper (Seslendirme)

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill, esrarengiz bir küreyi çalınca güçlü, hırslı ve ihtiraslı bir kötü adam olan Ronan'la başı derde girer. Ronan'ın tek amacı küreyi ele geçirmektir ve bu hayali tüm evreni tehdit altına alabilir. Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde bulur; tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un yoldaşı olan ağaç kılıklı Groot, ölümcül yeşil kadın Gamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax ile işbirliği içerisine girer. Galaksinin Koruyucuları olarak anılan bu beşli, evren için gerçekten tehlike arz eden bu kürenin gücüne ve peşindeki düşmanlarına karşı ne yapacaktır?

Marvel'ın "Guardians Of The Galaxy" adlı çizgi romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Slither ve Super filmlerinin yönetmeni James Gunn üstlenirken başrol ve seslendirme kadrosunda Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper ve Zoe Saldana gibi isimler bulunuyor.

Filmin Fragmanı

 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Beklediğim tadı alamadığım bir film oldu. Görüntü, grafik bakımından çok iyi ama sadece o yetmiyor.

Açıkcası Iron Man 1,2,3, Thor 1,2, Captain America 1,2, Hulk ve Avengers filmleriyle kıyaslarsak bence en kötüsü Galaksinin Koruyucuları filmiydi.

Birkaç eğlenceli sahne yok değil. Groot'un adamları şiş kebab gibi duvardan duvara vurarak çevirmesi gibi sahneler iyiydi. Ama bu sahneler malesef pek fazla değildi.

Esasında bu film böyle kuru gürültülü, uzay araçlarıyla yapılan savaşlar, Star Wars tarzı olmasaydı yani tam anlamıyla bilimkurgu olsaydı mükemmel olurdu.

Hep düşünmüşümdür Trilyonlaca gezegen var kesin dünya dışında da başka gezegenlerde de yaşam vardır, acaba orda hayat nasıldır.

Işte o hayatı çok az gösterdiler. Varsa yoksa vurma, kırma...

Groot ve Kemirgen karakterleri çok hoşuma gitti, Avengers ekibiyle karşılaşmalarını bekliyorum. :D

Tabi bu ilk film olduğu için böyle olması normal. Umarım bizim dünyaya da gelirler, Tony Stark ile Kemirgen'in karşılaşmasını dört gözle bekliyorum :A

Belki de bizim dünyaya alıştığım için bu filmi beğenmedim. Diğer tüm marvel filmleri bize yakındı sonuçta.

Öyle dedikleri gibi kahkaha atılacak ve çok eğlenilecek bir film de göremedim ortada. Sadece bir iki sahnede gülümsedim o kadar.

Demin baktım , diğer tüm Marvel filmlerinden yüksek puan almış, aman tanrım didim. :D İMDB puanını fazlasıyla abartı buldum, imdb top 250 de 110 küsür sırada yok artık. Fanboyların etkisini görüyorum.

Velhasıl kelam tat alamadım, sıkıcı buldum. Gürültüden başka bir şey yoktu.

6.1/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Filmin Top 250'de olmasına rağmen hiç beklentim yoktu, yine de bu kadar berbat bir film beklemiyordum.

Uzun uzun yorum yapacak bir şeyler bulamayacağım herhalde. Uzaylı, esprili falan bir şeyler yapalım demişler ama hiç olmamış. Belki çok ağır eleştiri olacak ama Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu'nun görsel efektleri gelişmiş versiyonu gibi bir şey olmuş.

Evet 1-2 güldüren sahnesi vardı ama onun dışında bomboş. İzlerken bu kadar çok sıkıldığım, zar zor bitirdiğim bir film olmamıştı çok uzun zamandır.

Sanırım Godzilla'yı da geride bırakarak (en azından Bryan Cranston'lı ilk kısımları güzeldi onun) yılın en kötü filmi unvanını aldı benim gözümde.

Bu filmi neredeyse başyapıt ilan edip Top 250'de üst sıralara taşıyan arkadaşlara "yav he he" diyorum...

3/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Filmi ben de izledim:( İzlemeseydim diyorum.

Fragmanıyla ilgimi çekmişti film, o zamandan bu zamana izleyesim vardı.IMDB puanına baktiğimda daha bi heveslenmiştim. Fanlar puanı bastırmış belli.

Mizahi yönden kahkaha attırmasa da tebessüm ettiren sahneler vardı. Koskoca film için sanal / kurgulanmiş karakteri daha çok sevdim. Groot ve Rocket'i :) Ah bee Groot "We are Groot"

Üstünde yorum yaptıracak bişey ben de bulamıyorum. Koskoca 2 saatlik filmden mizahi yönü çıkar ancak efektleri puanlarsınız.

Groot ve Rocket hatrına 5/10
 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Bu filmin böyle çıkacağı çok belliydi de şimdi boşa gidecek olan 2 saatime üzüldüm. :(
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Yorumu yazmadan önce şunu söyleyeyim: Arkadaşlar bir süper-kahraman filminden ne bekliyordunuz da bu filmde onu bulamadınız?. Büyük ihtimalle sorun bende bu kadar kişinin düşük puan vermesi normal değil.

Daha önce yazdığım yorumu buraya yazıyorum:

Film Top 250'ye bomba gibi girerek benim dikkatimi çekmişti.Çok beğendim diyebilirim.

Filmi 3D olarak sinemada izledim.Büyüleyici efektlere imza atmışlar.

Filmi izlerken Star Wars tadı aldım.Evet belki Star Wars kadar felsefi bir derinliği olmayabilir ama en az onun kadar eğlendirdi.Zaten Star Wars'a çok benziyordu.Şimdiye kadar izlediğim en iyi 2.çizgi roman uyarlaması diyebilirim.

Oyuncular ve seslendirmeler çok başarılıydı.Bradley Cooper'ı Rocket Raccoon olarak düşününce biraz garip oluyor.:D

Chris Pratt rolüne büyük azimle çalışmış anlaşılan.Kendisi baya kiloluydu ama çok iyi vücut yapmış.

Karakterler çok eğlenceliydi.Film birçok komik sahne barındırıyor.

En beğendiğim karakter tabii ki Rocket.:D

Hoşuma giden sahneler:

Tüm aksiyon sahneleri zaten büyük özenle ve kaliteyle çekilmiş.Hepsini beğendim.Rocket'in kaçış için komiklik olsun diye protez bacağı istemesi güldürdü.:DGroot'un adamları savurduktan sonra yaptığı gülümseme.:)

Çalan müzikler çok iyiydi.

James Gunn müthiş iş çıkarmış.Harika çekimlere imza atmış.

Marvel'in şimdiye kadar yaptığı açık ara en iyi film olduğunu düşünüyorum.

Bu film sinemada izlediğim ilk yabancı film oldu bu arada.

İzlerken zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyacağınız bir film.Teknik dallarda da Oscar koparması yüksek olasılık bence.

Bu arada filmin ikincisi kesin gelecek filmde belirtiliyor zaten.

7.5/10
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
@Danger UA! her şeyden önce sıkıcı olmaması sürükleyici ve eğlenceli olması. Açıkçası filmle ilgili en ufak olumlu bir şey yoktu bence. Efektler hariç tabii. :):)
Bu film eğlence ve sürükleyicilik açısından diğer tüm çizgi roman filmlerini -The Dark Knight Trilogy hariç tabii ki- 2'ye katlayacağını düşünüyorum.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Bu film eğlence ve sürükleyicilik açısından diğer tüm çizgi roman filmlerini -The Dark Knight Trilogy hariç tabii ki- 2'ye katlayacağını düşünüyorum.
Türündeki diğer filmlerden ayrılıyor o nedenle bazılarının en çok sevdiği Marvel filmi olması normal ama bana hitap etmedi. Bence en kötülerinden biri. Hiç sevmediğim Thor, Captain America serilerinin devam filmlerini bile izlesem daha az sıkılırdım herhalde. :):)
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Bana göre de en kötü Marvel filmi. Çoğu marvel filmini zevkle izledim. Özellikle İron Man ve Thor serisi (ilk filmleriyle de kıyaslayabiliriz) bu filmden kat kat ve kat daha iyi, daha eğlenceli.

Bende Star Wars'a benzettim ama tabi Star Wars serisini de pek sevmediğimden dolayı bu filme pek sıcak bakamadım. Elbette sadece kuru gürültüsü ve canlıları benziyordu, Star Wars kadar derin ve felsefi değildi. @Danger UA!
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
İzleyecektim bugün aslında, önce yorumları gördüm sonra fragmanı izledim saçmaya benziyordu. Puanlamalara güvenmiyorum başka zaman inş. :D

Edit: Sanırım sözümü kötü şekilde yuttum.. :A
 
Son düzenleme:

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
Guardians of the Galaxy (2014)

Meet-The-Guardians-of-the-Galaxy.jpg


Yorumlar ve fragmanı izledikten sonra saçma olmuştur kesin dedim ve izlemedim, aslında zamansal olarak birşey kaybetmemişim ama genel olarak izleyerek zevk aldım ama bir türlü gaza getirici bir seviyeye çıkamadı, kapasitede vardı malesef olmadı, müzikleri tutturamadılar yani en top'a taşıyacak yerde kötü müzik seçimleri vardı. Bazı durumlarda başka şeyler tercih edilebilirdi vs vs.

Filme gelirsek, kesinlikle ve kesinlikle harika bir giriş seçilmişti, bunun ne alakası var dedik vs çok uzun tuttular neden gerçekten harika bir taktikti, önümüzde harika bir görsellik vardı ki muhtemelen bu sene bırakmaz kimseye o sahneyi, nolan belki rakip olur izlemedim henüz ama zor diyemiyorum nolan o çünkü. :D Konuya dönersem, oyun başı seyirciyi filmde tutmaları gerekiyordu ve birçok filmin yattığı yerde onlar doğdular. Seyirciyi filmin başında sıkmadan seyirde tuttular, tutmasalar dizi şuan yılın en kötüsüne aday olurdu, olayı güzel yedirdiler ve klasik olsada güzel bir orta bölüm ve sonlara doğru o beklediğim istediğim resmen görmek için can attığım bir takım, dost, bir ekip izledik.Desteğin geldiği sahneyi harcadılar diye düşünüyorum, çok çok yüksek gelseydi ben burada taklalar atardım o anki melodi seçiminde bir Hank zimmer'i bekledim hani ama olmadı. Stan'da oradaydı, adam karizma resmen. :D

Karakter seçimleri bence çok çok iyiydi, eskiden oynadıkları karakterlere yaktın karakterlerdi yine, sinirli yapı vs. Direk uyum sağladık bence o yüzden, en azından geçmişlerini bilenler olarak. Saçma sahneler varmıydı vardı elbet ama bunu genele vurup filmi kötülemenin anlamı yok, marvel'de dc gibi son zamanlarda bu olandışı durumu başka şeylerle kapatmaya çalışıyorlar. Duygular, ara metinler vs vs. Dönemin gerekliliği artık bu.


IMDb Puanı: 8.3
Sinemalar.com: 8.5

Ah o tam tavan yapacak yerde daha güzel sahne ve müzikler olsaydı çok mu zor olurdu bilmiyorum ki, ben genel olarak bakarsak beğendim, görselliği de puanlaya artı olarak ekler ve,

Benim Puanım: 8.5
 

orxan954

Üye
Katılım
19 Ekim 2014
Mesajlar
116
Reaksiyon puanı
64
Puanı
29
Yaş
27
ya herkes olumsuz yorum yazmiw ama ben tam tersine duwunuyorum.bence bu yilin en iyi fantastik filmlerindendi.filmi cok beyendim.hem komedi yanida vardi.yarattiklari kahramanlarda cok iyiydi.tabi bazi hatalar vardi ama genel olarak cok iyi bir filmdi.8/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
ya herkes olumsuz yorum yazmiw ama ben tam tersine duwunuyorum.bence bu yilin en iyi fantastik filmlerindendi.filmi cok beyendim.hem komedi yanida vardi.yarattiklari kahramanlarda cok iyiydi.tabi bazi hatalar vardi ama genel olarak cok iyi bir filmdi.8/10
Herkes olumsuz yazmadı aslında. İkiye bölündük. Bazılarımız çok beğendi, bazılarımız hiç beğenmedi. :):)
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
ya herkes olumsuz yorum yazmiw ama ben tam tersine duwunuyorum.bence bu yilin en iyi fantastik filmlerindendi.filmi cok beyendim.hem komedi yanida vardi.yarattiklari kahramanlarda cok iyiydi.tabi bazi hatalar vardi ama genel olarak cok iyi bir filmdi.8/10
@OzaN yav he he felan demiş arada 3'ü gömmüş. :A Ortalamayı düşürttü aslında ortalama 7 felandı indirdi taa nerelere. :bilmem:
 

orxan954

Üye
Katılım
19 Ekim 2014
Mesajlar
116
Reaksiyon puanı
64
Puanı
29
Yaş
27
Herkes olumsuz yazmadı aslında. İkiye bölündük. Bazılarımız çok beğendi, bazılarımız hiç beğenmedi. :):)
evet ama ben filmi gercekten cok iyi buldum ve fantastik filmleri seven insanlarinda sevecegini duwunuyordum.kiminse sevmeyecegini ihtimal bile vermiyiordum.
 

-potterhead-

Favori Üye
Katılım
31 Mart 2014
Mesajlar
4,170
Reaksiyon puanı
3,769
Puanı
460
Konum
Ankara
Ben bu filmi yorumlamamışım galiba :F
Haftalar önce izlemiştim, aklımda kalan kadarıyla artık. Filmin tarzı kasvetli ve gerilimli değildi, böyle eğlenmek için izlenilen filmlerde olamaması tercihimdir zaten :)
Makyaj, kostüm, görsel efekt olarak çok iyiydi diyebilirim. Özellikle aksiyon sahnelerindeki efektleri çok beğenmiştim. Film sadece aksiyon değil aynı zamanda komedi filmi gibiydi de, çok güldüğüm yerler olmuştu.
Şahsen Avengers'tan sonra en sevdiğim Marvel filmi oldu diyebilirim.
Puan; 8/10
 

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
Kesinlikle beklentimi karşılamadı. Tek izlemediğim Marvel filmiydi ve herkes tarafından övülüyordu, artık izleyeceğim dedim ve izledim.

Herkes film çok komik ve eğlenceli diyordu. Alakası yok. Birkaç yerde güldüm sadece. Eğlenceli falan da değildi. Daha eğlenceli Marvel filmleri izledim.

Senaryo konusunda pek bir şey beklememek lazım fena da değildi bence.

Oyunculuklara gelince Chris Patt iyiydi onun dışında pek göze batan performans iyi performans yoktu.

Müzikler hoştu güzel seçilmişler.

Rocket ve Groot çok iyi karakterlerdi. Diğer karakterler ise oldukça sıradan.

Kötü film değil aksine iyi bir film ama daha iyi bir film bekliyordum. Zaman geçirmelik, aksiyonu iyi bir film.

7/10