Global Agency CEO'su İzzet Pinto: "Pandemi Türk Dizilerinin Satışını Artırdı!"

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
72,560
Reaksiyon puanı
57,701
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
Global Agency CEO'su İzzet Pinto, 'coronavirüs' pandemisinin Türk dizilerinin satışını artırdığını ifade etti!

pandemi_turk_dizilerinin_satisini_artirdi_h562_d02ae.jpg


Bir çok başarılı dizinin dağıtımını üstlenen Global Agency'nin CEO'su İzzet Pinto, gazeteci Oya Doğan'a röportaj verdi. Pinto, Muhteşem Yüzyıl, Binbir Gece ve Erkenci Kuş dizilerinin pandemi sürecinde yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Pinto'nun röportajından bazı kısımlar:
Peki, pandemi sürecinde en çok hangi dizilere talep var?

Muhteşem Yüzyıl, Binbir Gece en fazla ilgi gören diziler... Erkenci Kuş da çok fazla ilgi çekiyor.

Gerçekten mi?

Erkenci Kuş yayınlandığı her ülkede tuttu. Balkanlardan Avrupa’ya her yerde mucizevi bir ürün gibi... Binbir Gece, Muhteşem Yüzyıl yayınlandığı her yerde nasıl tutuyorsa, Erkenci Kuş’ta da bu matematik var. Oyuncuların uyumu, neşeli bir içerik olması, ışığı, mekanları, senaryosu, rejisiyle ilgi görüyor. Tutmadığı ülke yok.

Hep dramaların satıldığı söylenir. Bu durumda romantik komediye ciddi bir talep var diyebilir miyiz?

Kesinlikle evet! Kiralık Aşk’ta iyi gitti. Çok fazla ülkeye sattık ve müşterilerimizin yüzde 90’ı reytinglerinden memnun kaldı. Yani aşkın her halini seviyorlar... Aşk her ülkede tutuyor ama bu tip dönemlerde de bir kaçış gibi geliyor böyle light içerikler. Rahat takip ediyorlar, oyuncular arasındaki uyumu seviyorlar ve benimsiyorlar.

Geçen bu 10 yılda Türkiye’nin en ünlü oyuncuları da Cannes’a senin davetlerine geldi. Ama sen “10 yıldır böyle bir şey görmedim” diyorsun. Peki, sence Can Yaman’ın sihri ne?

İzleyiciler hem Can’ın tipini beğeniyorlar, hem de dizideki karakteri ve uyumu sevdiler. Ayrıca Can’ın sıcakkanlı oluşu da dikkat çekti. Sürekli fanlarıyla fotoğraf çektiriyor, onlara yakın davranıyor, kameralara konuşuyor. İtalyanca, İspanyolca tweet atıyor. Bu ulaşılabilir tavrı hayranlarının çok hoşuna gitti.

Peki, dünyada başka hangi oyuncularımıza ilgi var?

Engin Akyürek, Halit Ergenç, Beren Saat, Cansu Dere, Bergüzar Korel, Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Burak Özçivit, Kenan İmirzalıoğlu, Hazal Kaya yıllardır çok talep gören oyuncularımız.

Bu süreçte Türk dizilerine Avrupa’dan talep yok mu?

Olmaz mı? Yepyeni bir pazara giriyoruz. Portekiz şu anda bizden dizi alıyor. İtalya’ya iş satıyoruz. İspanya Paramparça ve İstanbullu Gelin’i aldı. Şu anda girmeye çalıştığım pazar Fransa... Ardında da Almanya...

Röportajın tamamını okumak için tıklayın...
 

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
72,560
Reaksiyon puanı
57,701
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
Binbir Gece'de beğenilecek ne var Allah aşkına? :A Erkenci Kuş bile daha güzel ondan. :F
 

Forum İstatistikleri

Konular
170,455
Mesajlar
3,689,009
Kullanıcılar
8,420
Son Üye
Malek