Fav10 Üyeleriyle Özel Sohbetler - 2. Bölüm - Konuk: bazinga (Fav10 Kurucusu)

cokiyitvci

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
32,289
Reaksiyon puanı
13,370
Puanı
1,060
liuofqa.jpg


1- Bir zamanlar çok seviliyordu, geri döndü programım. Hoş geldin ikinci bölümüme. :bhr: Adın ve soy ismin nedir?
bazinga: Hoş bulduk, başarılar dilerim. İsmim pek çoğunuzun bildiği üzere Ozan.
2- Bu siteyi ne zaman ve kimlerle kurdun?
bazinga: 2007 yılında liseden birkaç arkadaşım ve ilkokuldan bir arkadaşımla birlikte kurduk. Başta üç ana kurucuyduk, çok geçmeden birinin geri çekilmesiyle ikiye düştük. Sonra da tek ben kaldım. :)
3- Site eskisi gibi aktif mi sence?
bazinga: Ne kadar eskiye gittiğimize göre değişir. :) Forumun ilk yıllarında 2007 - 2011 yılı arasında çok zor dönemlerimiz oldu. Çok şükür ondan sonra hep çok aktif ve başarılı dönemler geçirdik. Son dönemde ciddi bir aktiflik düşüşü olduğu doğru, bunu da yaş ortalamasının giderek yükselmesinin doğal sonucu olarak görüyorum.
4- Giden üyeler var biliyorsun. Üç isim geri döndürme hakkın olsa kimler olurdu?
bazinga: Bu çok bir zor soru ve sık sık da karşılaşıyorum aslında. O kadar çok kişi gelip geçti ki üzerinde epey uzun düşünmek gerekir. İlk aklıma gelenlerden 3 kişi söylecek olursam darksaal, Neferet ve sürgünüm derdim. Üçü de zaman zaman rüyamda bile geri döndüklerini gördüğüm kişiler. Forumun farklı dönemlerine çok büyük katkıları oldu. Tabii ki onlar dışında da, hatta belki onlardan daha değerli de onlarca dönmesini istediğim kişi var. :)
5- Türk dizilerinden hangilerini izliyorsun?
bazinga: Dijital platform dizileri çıkmaya başladığından beri çoğunu takip ediyordum ancak son dönemde orada da kalite düşmeye başladı. Gibi, Ayak İşleri, Leyla ile Mecnun aklıma gelen devam eden diziler.
6- En sevdiğin beş yabancı dizi neler?
bazinga: Breaking Bad, Friends, Game of Thrones, Lost, Dexter.
7- En sevdiğin insan tipini açıklar mısın?
bazinga: Samimi, güvenilir, sorumluluk sahibi.
8- En sevdiğin yemek ne?
bazinga: Tek bir yemek söylemek zor. Sevdiğim çok yemek var ama hiçbiri diğerlerinin çok önünde değil. Belki iyi yapılmış bir mercimek çorbası ilk sırayı alabilir.
9- Yarın öleceğini bilsen ne yapardın?
bazinga: Cool bir şeyler söylemek isterdim ama muhtemelen üzüntümden hiçbir şey yapamazdım, her şeye rağmen yaşamak güzel. Sevdiklerimle vakit geçirmek isterdim.
10- Ünlü olsan hangi dalda ünlü olmak isterdin?
bazinga: Geliştirdiğim bir yazılımın/sitenin dünya çapında ünlü olmasını isterdim. Maalesef öyle bir fikri hiçbir zaman bulamadım.
11- Ekranda en abartılan Türk dizisi ne şu anda sence?
bazinga: Ekranlardaki çoğu diziyi bilmiyorum o yüzden pek bir şey diyemem. Belki TRT 1'deki Osmanlı dönemi dizisi furyası olabilir.
12- Bir yabancı dizi ülkemize uyarlansa hangisi olsun isterdin? Uyarlanmayanlardan söyle ama. :D
bazinga: Living with Yourself olabilir. Netflix'in değeri hiç bilinmeyen dizilerinden oldu, güzel bir konusu var. Bari bu şekilde devam etmiş olabilir. :)
13- Avatar 2 filmi 16 Aralık Cuma vizyona girecek, gidecek misin?
bazinga: Yorumları bekleyeceğim. Ön yorumlar aşırı iyi geldi, ilk filmi çok sevmememe rağmen büyük ihtimal giderim.
14- 2022 FIFA Dünya Kupası'nda şaşırdığın anlar oldu mu?
bazinga: Elbette şaşırdığım pek çok an oldu. Fas her maç tekrar tekrar şaşırttı. Kosta Rika - Almanya ve İspanya - Japonya maçlarının olduğu akşam çok keyifliydi.
15- Kaç çocuğun olsun istersin?
bazinga: Emin değilim. 0, 1, 2 olabilir. :)
16- Fav10'a yılbaşından sonra yenilikler gelecek mi?
bazinga: Forumlar artık gelebilecekleri maksimum noktaya gelmeye başladılar. Aslında sosyal medya sitelerinde de geçerli bu. Artık eskisi kadar çok yenilik mümkün değil. İlk kurulduğumuzdan bu yana inanılmaz değişimler geçirdi site. Eskiden bildirim bile yoktu mesela. Fakat bundan sonra çok büyük yenilikler olacağını sanmıyorum. Arada küçük dokunuşlar olabilir.
17- Bazı erkekler bu ara kaslı olmayı çok istiyor. Bunun için çok spor yapıyor. Sen onlardan mısın?
bazinga: Bu ciddi çaba isteyen bir iş. Öncelikle bunun için sağlam bir motivasyonunun olması gerekli. Ben sadece zinde olacak kadar spor yapıyorum. Fazlası için bir motivasyonum yok. Aşırı kas da itici duruyor bence.
18- Dişçi fobin var mı?
bazinga: Küçükken vardı, uzun süre dişçiye hiç gitmedim. Fakat büyük bir hataymış. Hala dişçiye gitmenin favori aktivitelerimden olduğunu söyleyemem ama fobi boyutunda bir durum da yok çok şükür.
19- Küçüklük anılarından birini anlatır mısın? Duygusal olanı ama bir tane?
bazinga: Sokakta taso oynarken onlarca tasom çalınmıştı. Hepsini ortalık yerde bırakmam büyük bir hataydı. O kadar emeğin gitmesi çok üzücüydü. O zamandan beri insanlara kolay kolay güvenmem ve eşyalarıma mümkün olduğunca iyi sahip çıkarım.
20- Bu zamana kadar Fav10'da kaç kullanıcı adı değiştirdin?
bazinga: İlk zamanlar sık değişim oldu. Onların hepsini hatırlamıyorum doğrusu. Çok uzun yıllardır iki kullanıcı adım var sadece, toplam dört-beş falandır sanırım.
21- Son soruma geçiyorum. Kış denince aklına ne geliyor?

bazinga: Karlı soğuk bir havada sıcak bir şeyler içerken güzel bir şeyler izlemek geliyor.
 

12.Adam

Favori Üye
Katılım
4 Nisan 2016
Mesajlar
25,706
Reaksiyon puanı
28,344
Puanı
1,060
bazinga: Forumlar artık gelebilecekleri maksimum noktaya gelmeye başladılar. Aslında sosyal medya sitelerinde de geçerli bu. Artık eskisi kadar çok yenilik mümkün değil. İlk kurulduğumuzdan bu yana inanılmaz değişimler geçirdi site. Eskiden bildirim bile yoktu mesela. Fakat bundan sonra çok büyük yenilikler olacağını sanmıyorum. Arada küçük dokunuşlar olabilir.
Bildirimlerin olmadığı zamanlar,bir konu hakkında kimin ne yazdığı nasıl öğrenebilirdi? @bazinga
 
  • İlginç
Reactions: cokiyitvci

cokiyitvci

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
32,289
Reaksiyon puanı
13,370
Puanı
1,060