Disney+ Türkiye'nin RTÜK'e Yaptığı Açıklama Ortaya Çıktı!

cokiyitvci

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
32,291
Reaksiyon puanı
13,372
Puanı
1,060
1692732150502.png


Disney+ Türkiye, Atatürk filmini platformunda yayınlanmıştı, FOX'ta yayınlamaya karar vermişti. Platformun RTÜK'e yaptığı açıklama merakla bekleniyordu, açıklama ortaya çıktı.

Disney+ Türkiye'den lobi baskısına yalanlama geldi. Disney+ Türkiye yetkilileri "Üçüncü taraf çıkar örgütlerinin Disney’in bağımsızlığı üzerinde herhangi bir kontrolü bulunmamaktadır" yanıtını verdi.

İşte o kapsamlı açıklama:

“Genel merkezi Amerika Birleşik Devletleri, Burbank, Kaliforniya’da bulunan The Walt Disney Company’nin yönetici ekibi, Disney’in küresel gelir ve abonelik artırma stratejilerini analiz etmelerini takiben şubat 2023’te, başka konularla birlikte, yerel içeriklerle global içeriklerin bir karışımı olan mevcut içeriklerinin değerlendirilmesi de dahil, masraf azaltma odaklı strateji ve başka pek çok tasarruf tedbiri ve stratejik karar açıklamışlardır. The Walt Disney Company, New York Borsası’nda işlem gören halka açık global ölçekte bir şirket olduğundan ve ilgili mevzuat uyarınca esaslı tüm kararlarını hissedarlara ve borsaya önceden bildirilmesi gerektiğinden, bu karar Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu raporlarında ve şirketin halka açık mali dönem toplantılarında yer almış ve ayrıca önemli bir içerik stratejisi olarak değerlendirildiğinden ve pek çok ülkeyi etkilediğinden dünya çapında çeşitli haberlere konu olmuştur. Sayın Üst Kurul’un da bildiği gibi, Disney’in Disney+ kataloğundan içeriklerle ilerlememe kararı yalnızca “Atatürk” içeriğine özgü olmayıp, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Latin Amerika ve hatta Amerika Birleşik Devletleri’nden diğer pek çok yabancı ve yerli programları da kapsamaktadır. Disney ayrıca yakın gelecekte yayınlanması planlanan başka yerli yapımların yapım süreçlerini veya yayınlarını da bu doğrultuda askıya almıştır. “Atatürk” içeriğinin yayınına dair reklam ve tanıtımlar, bahsi geçen kararın uygulanması ile sonlandırılmıştır. Disney, bağımsız bir karar alarak 2 Ağustos 2023 tarihinde resmi olarak duyurduğu üzere, “Atatürk” içeriğinin televizyon versiyonunu, tüm Türk vatandaşlarının erişebildiği bir ulusal kanal olan ve bu şekilde Disney+ Türkiye’den daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşan FOX TV’de yayınlamaya karar vermiştir. İçeriğin aynı zamanda telif hakları sahibi de olan yapımcının, içeriğin Türkiye dışında daha geniş kitlelere dağıtımına dair uluslararası hakları bulunmakta ve içeriğin yapımcı tarafından Türkiye’de sinema salonlarında gösterimi planlanmaktadır. Prensip olarak editöryal bağımsızlık ve özgürlük, kuruluşundan bu yana Disney için temel bir değer olmuştur ve Dünya’nın pek çok bölgesinde yıllardır yayıncılık sektörünün lider isimlerinden olan Disney, Türkiye de dahil olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm ülkelerdeki kültürel ve ulusal değerlere azami saygı ile bağımsız yayın hizmetleri sunmaya devam etmektedir. Disney, yayın ilkesi ile ilgili kararlarını her zaman özgür iradesine dayanarak alacaktır ve üçüncü taraf çıkar örgütlerinin Disney’in bağımsızlığı üzerinde herhangi bir kontrolü bulunmamaktadır. Yukarıda belirtilen bilgiler dikkate alınarak, sayın üst kurulun, bu konuda spekülasyonları dikkate almamasını rica ederiz.”

Kaynak: Birsen Altuntaş
 

batuhankaralar

Favori Üye
Katılım
11 Ağustos 2012
Mesajlar
22,254
Reaksiyon puanı
16,628
Puanı
1,061
O kadar amatörler ki 1 aydır sosyal medyada paylaşım yapamıyorlar. Hiçbir şey yapmıyorsan bari bu konu hakkında kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama yayınla.

Bu gidişle yıl sonuna kalmadan ülkeden çekilirler.
 

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,347
Reaksiyon puanı
31,281
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Aboneliğimi iptal ettiğim için artık derdim değil kendileri..
Mecbur abonelik sürem dolana kadar açık kalacak platform....Küresel küçülmeye gittiğini biliyorum ama çok kötü baltayı taşa vurdurlar...Pr ve abonelik çekmek adına MUSTAFA KEMAL ATATÜRK adını çok iyi kullandılar,çok manevi reklamlar yaptılar..Sonra küresel küçülme bahanesiyle ana katalogdan çekmeleri son derece amatör bir hamle oldu...
İstedikleri açıklamayı yapsınlar...Sadece kendilerini avutacaklar....