Diriliş "Ertuğrul" 56. Bölüm Yorumları

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Bölümü bitirdim şuan. Tek kelimeyle muazzamdı... Son 45 dakikada gerçekleşen olaylar karşısında verdiğim tepkiler 'oha, yok artık, çüşş, hadi canım' gibisinden tepkilerdi. Onlar nasıl sahneler öyle, efsanevi aksiyon sahneleriydi... Gerçek anlamda bu işi bunlardan iyi yapan bir dizi yok şuanda. O kan efektleri, uzun süreli kılıç dövüşleri, dövüşlerde ki teknikler muazzam. Hem Moğol hem bizimkilerin teknikleri güzel olmuş. Bu sayede hem uzun sürüyor hem de kolay ölüm olmayınca aldığımız keyif kat kat artıyor. :)

Dizideki olaylara değineyim biraz da. Köpek sağlam plan kurmuş. Yiğit üzerinden yürüttüğü oyun gerçekten çaresiz bıraktı Ertuğrul'u. Zaten bu sayede Noyan'ın tuzağını da yuttular. Bunlar bitmek bilmeyen Moğol askerleriyle uğraşırken Gökçe kaçırıldı. Adamlar emellerine ulaşacaklar gibi. Bakalım nasıl toparlanacak mevzu. Sezon finaline doğru temponun arttığını, olayların ciddiyetinin arttığını görüyoruz. Artık Alaaddin Keykubat da geleceğine göre Selçuklu üzerinden yürütülen senaryo iyice deşilecek.

@EFE UYSAL Savaşın olacağını düşünmüyorum, söylemiştim geçen bölümde de. Şuan ki tarihe göre 13 yıl sonra oluyor büyük savaş. Zaten savaşta Alaaddin Keykubat yok Selçuklu'nun başında. Ama eğer savaş olacaksa Noyan'ın ordunun başında olması gerektiğinden dizide öldürülmemesi gerekir. Bu eğer böyle işlenmezse diziye yakışmaz yani. Bu kadar oynayacaklarını düşünmüyorum tarihle. :) Zaten savaş olacaksa da ancak sinema filminde görülebilir. Dizi prodüksiyonu kaldıramaz savaş sahnelerini. Çok daha geniş çaplı şeyler lazım. Bu sezon sonuna doğru Alaaddin tarafından uç beyliği verilir Ertuğrul'a. Bunlarda göç ettiklerinden dolayı Noyan mevzusu dizide kapanır sinemaya aktarılır. Senaryo böyle olursa tam anlamıyla tarihe uyduklarından mis gibi olur. :) Bakalım nasıl işleyecekler büyük merak ediyorum. :A