Dünyanın En Güzel Sahillerine Yolculuğa Hazır mısınız???

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,449
Reaksiyon puanı
31,454
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Evet,
Havuzları dolaştıktan sonrada bugünü sahillerde bitirelim.. Size araştırıken dikkatimi çeken 10 adet plajı,sahili derledim.
Siz gidemesenizde ,ben ekranınıza getiriyorum :)

Keyfini Sürünüz.


1. Ölüdeniz, Fethiye, Muğla

Ölüdeniz,Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir beldedir.. Ölüdeniz kumsalı yüzde seksen iki oyla 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir.

Belde, turizm açısından oldukça gelişmiştir. likyalılarda ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ'da "Uzak Diyar" olarak tanınır, Anadolu'nun güneybatısında yer alan Teke Yarımadası'da bulunur.

Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir. En fırtınalı günlerde kıyılar dalgalarla boğuşurken, Ölüdeniz'de sadece çırpıntılar meydana gelir.

Ancak durgun gibi gözüken Ölüdeniz, gözle görünmeyen üç nedenle kendini hemen her gün yenilemektedir. Bunlardan ilki, Ölüdeniz'de mevcut yoğun kaynak suyu çıkışları, dipte içeriden açıkdenize doğru bir akıntı yaratmaktadır. İkincisi, bu kaynak sularının yarattığı tuz farkından dolayı açıkdenizden içeriye ve dışarıya devamlı bir sirkülasyon oluşmasıdır. Üçüncüsü ise gel-git etkisi ile iki-üç günde bir deniz ortalama yarım metre yükselir ve alçalır. Bu da büyük miktarda deniz suyu giriş ve çıkışı sağlamaktadır.
Fethiye-Ölüdeniz-1-700x420.jpg
1-696x406.jpg



2. Bora Bora, Fransız Polinezyası


Bora Bora, Güney Pasifik'teki bir Fransız Denizaşırı toprağı olan Fransız Polinezyası'nda bulunan ada. Adaya ilk olarak Polinezyalı yerleşimcilerin 4. yüzyıl civarında yerleştikleri düşünülüyor. Orijinal adı Tahiti dilinde ilk doğum anlamına gelen "Pora Pora"'dır

Bora-Bora-Adalari-Fransiz-Polinezyasi.jpg
exterior.jpg



3. Phi Phi Adaları, Tayland
Phi Phi Adaları, Güney Tayland'da Andaman Denizi ve Phuket arasında bulunan takımadalar. Ko Phi Phi Don ve Ko Phi Phi Lee isimlerindeki adalar Krabi vilayetine bağlıdırlar. Ko Phi Phi Don daha büyük olan ve yerleşime açık adadır. Ko Phi Phi Lee ise sadece günübirlik turlar ile ziyaret edilebilmektedir.

tayland-maya-bay-ko-phi-phi-rehberi-1155x676.jpg
image-phi-phi-island-maya-bay-khai-island-by-speed-boat.164.jpg



4. Navagio, Zakintos, Yunanistan
Navagio Plajı, Yunanistan'ın batısında yer alan İyonya Denizi'ndeki Zakynthos adasının kuzeybatısında yer alan kayalık bir koy. Buranın sahilinde batık bir gemi de yer almaktadır. Buraya ulaşmak için deniz yolu dışında bir seçenek bulunmamaktadır

yunanistanin-yeni-gozdesi-zakintos-3.jpg
zakynthos-adasi-wts.jpg



5. Whitehaven, Withsunday Adaları, Avustralya
Whitsunday Adası,Whitsunday takımadalarının en büyüğüdür. Quennsland Avustralya kıyılarının açıklarında bulunmaktadır.

10-top-rated-tourist-attractions-of-the-whitsunday-islands-2.jpg

tour_img-858038-148.jpg



6. La Digue, Seyşeller
La Digue Seyşeller içerisinde Praslin'in doğusuna kadar uzanan ve Felicite Adası'nın batısında bulunan dördüncü en büyük adadır. 2,000 kişilik bir nüfusa sahip olan ada sakinleri genellikle La Passe'nin batı sahil köylerinde yaşarlar.
La-Digue-15-850x550.jpg

1324333-anse-cocos-la-digue.jpg




7. Playa San Miguel, İbiza, İspanya
Port de Sant Miguel, Ibiza'nın kuzey batı kıyısında beyaz, kumlu bir plaja sahip küçük bir plaj tesisidir. Bu küçük yerleşim, bir zamanlar yakınlardaki Sant Miquel de Balansat köyü için balıkçı limanı idi. Tesis, çam ormanları ve ovmalarla kaplı dik kayalıklarla çevrili küçük, korunaklı bir girişte yer almaktadır.

cbbac856181b6bc5afff5d743c3c9de5.jpg
puerto-de-san-miguel-beach-ibiza-165.jpg



8.Playa Paraiso, Meksika
playa-paraiso.jpg

instagram-a-gore-dunyanin-en-iyi-10-plaji-playa-paraiso-meksika.jpg



9. Vaeroy, Norveç
Norveç'in Nordland ilçesinde bir ada belediyesidir. Geleneksel Lofoten bölgesinin bir parçasıdır. Belediyenin yönetim merkezi, ana Værøya adasındaki Sørland köyüdür. Værøy'deki diğer köy Nordland'dır. Sakinlerin çoğu ana limanı çevreleyen Sørland bölgesinde yaşıyor.
vaeroy-coast-norway.jpg

vaeroy+beach.jpg



10. Horseshoe Bay, Bermuda
Horseshoe Bay, Bermuda'da tanınmış bir plajdır. Bir turistik yer olarak, ana adanın güney kıyısında, Southampton bölgesinde bulunur

Horseshoe.jpg



Ve diğer ilgilenen herkes.

Konunun İlham Kaynağı Olan Siteler
www.edumag.net
www.haberturk.com
www.wikipedia.com


Not:Siz Plajları gezerken Havuzları Gördünüz mü Peki ?

 
Son düzenleme:

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Şöyle Lost'daki gibi bu sahillere benzer bir sahile düşsek, ama malzeme vb. her şey olsa mis gibi.. Şaka bir yana çalışmak zorunda kalınmasa tam yaşamalık yerler. Ama kime niyet kimlere kısmet tabi, yapacak bir şey yok monitör ekranından iç geçirmekten başka bakıp bakıp. :A

Emeğine sağlık @The_Erinch iç açıcı aynı zamanda iç acıcı bir konu olmuş betonlar diyarında yaşadığımız düşünülürse...
 
  • Harika
Reactions: The_Erinch

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,699
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Bir kez daha eline ve emeğine sağlık abi. :D @The_Erinch

Onun dışında Ören'imizin sahilleri > hepsi. :A Şaka bir yana Cunda'da bulunan Patriça Koyu birçoğundan daha güzel gözüküyor bence ama böyle güzel ve kaliteli fotoğrafları yok maalesef. :(
 
  • Harika
Reactions: The_Erinch