2015 Concussion - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,099
Reaksiyon puanı
49,760
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
3322364.jpg


Concussion (2015)

Türü: Biyografi, Dram, Spor
Yönetmen: Peter Landesman
Senaryo: Peter Landesman, Jeanne Marie Laskas (GQ article "Game Brain")

Oyuncular:
Will Smith
Alec Baldwin
Albert Brooks
Gugu Mbatha-Raw
David Morse

IMDb Sayfası


Filmin Özeti
Yönetmen Peter Landesman Amerikan futboluna dair bir dram filmiyle karşımıza çıkıyor. Amerikan Futbolu oyuncularının yaşadıkları ciddi sakatlanmaların, kritik seviyedeki kafa yaralanmalarının ve travmalarının, yaşam boyu sakat bırakan beyin sakatlıklarının trajik boyutunu perdeye taşımayı hedefleyen Landesman, bir dergi haberinden yola çıkarak oluşturduğu öyküde, bu türden hasarların tekrarlanmasının, oyuncular ve onların yaşamlarını nasıl etkilediğini vurguluyor. Başrolde Will Smith'i izleyeceğimiz filmde ünlü aktöre Alec Baldwin, David Morse, Luke Wilson gibi önemli isimler eşlik ediyor.

Filmin Fragmanı
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,099
Reaksiyon puanı
49,760
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Konuyu açtığım gün yorum yapacaktım sözde ama açıp, kaçmışım. :D

Tam yorum: http://izleryazar.com/concussion-2015/

İyi sayılabilecek bir filmdi, konusu güzel. Bazen işte büyük kurumlar böyle insan hayatını ikinci üçüncü plana atabiliyor. Çıkarcı insanlar, kurumlar sandığımızdan çok daha fazla.

Will Smith iyi oynamış ama Oscar adaylığını bence hak etmiyor. (Zaten alamadı da) Ha Matt Damon ile hemen hemen aynı seviye denebilir. Matt Damon yerine aday olsa yadırganmazdı.

Filmin en zayıf yanı yönetmendi. Yönetmen filmi klişeleştirmek için elinden geleni yapmış. Senarist de yardımcı olmuş tabii bazı diyaloglarla. :):)

Bu arada az daha unutuyordum Gugu Mbatha-Raw'ı ilk kez geçen yıl izlemiştim Belle ile ama burada çok beğendim. İyi yazılmış birkaç sahnesi daha olsa Oscar adaylığı bile alabilirdi belki de. Muhtemelen birkaç yıl içinde Oscar adaylığı aldığını görürüz. :)

6.5/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Amerikan futbolu oyuncularının yaşadıkları ciddi sakatlıkları farkındalık yaratmak için şok edici bir şekilde ekrana yansıtan bir film.

Will Smith'i izlemeyi özlemişim. Hem komik hem dramatik hem de trajedik her role uyum sağlayan ve rolünün hakkını veren ender insanlardan biridir. Bunda da o tanıdığımız güçlü performanslarından birine hayat vermiş olsa da, filmin kısıtlı teması doğal olarak filmi klasik bir biyografi filminin ötesine götüremiyor. Bir filmin amacı işlediği temayı geliştirerek insanların beyninde kalıcı bir etki bırakabilmektir, ''Doğruyu Söyle''nin ise bunu yapabildiğini düşünmüyorum. Amerikan futbolu hastalık temasına sahip güçlü bir film ''Doğruyu Söyle''yi tozlu raflara atacaktır.

Sonuç olarak, oyunculuklarıyla kendini izleten fakat beklentilerimin altında olan bir filmdi:

6/10