2015 Chappie (2015) Film Bilgileri & Yorumları

gundix123

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
1823672.jpg

Chappie (2015)

Türü: Bilim Kurgu, Dram, Komedi
Yönetmen: Neill Blomkamp
Senaryo: Neill Blomkamp, Terri Tatchell

Oyuncular:
Hugh Jackman
Dev Patel
Sigourney Weaver
Sharlto Copley
Jose Pablo Cantillo

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde geçen hikayenin başkarakteri Chappie isminde üstün zekaya sahip bir insan, hatta bir robot! Doğumu sırasında iki düzenbaz suçlu tarafından kaçırılan Chappie, tuhaf aile tarafından evlatlık edinilir. Doğumuyla birlikte kendine bahşedilen yeteneği ise hayatı boyunca başına türlü belalar açacak cinstendir. Bilimkurgu ve komedi türlerindeki filmin yönetmeni, 'District 9' adlı düşük bütçeli yapıtıyla bilimkurgu türüne bambaşka bir boyut kazandırdıktan sonra 'Elysium' filmiyle izleyici karşısına çıkan Neill Blomkamp. Filmin başrollerindeyse Hugh Jackman, Sigourney Weaver ve Sharlto Copley bulunuyor.

Filmin Fragmanı

 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
2015 filmlerine de yavaş yavaş başlıyoruz artık. Bu film de en çok beklediğim filmlerden biriydi.

Bolca mantık hatası var filmde. Die Antwoord diye rapçi bir grubu oynatmış filmde yönetmen. Neredeyse başrollerdi ve performanslar çok kötüydü tabi. Fazlasıyla absürt olmuş. Aksiyon sahnelerinde iyice göze battılar.

Güldüren sahneler vardı. Bolca mantık hatası vardı. Hugh Jackman'ı severim ama bu filmde kötüydü. Karakterinin fazla karikatürize olmasının payı var.

İzlemeseniz de olur ama eğlenceli vakit geçirttiriyor.

6/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,103
Reaksiyon puanı
49,764
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Bu film benim için tarihe geçti. Şöyle ki bu film otobüste izlerken izlediğim ilk film oldu ve bu deneyim iyi bir deneyim oldu. Bundan sonra işten dönerken trafikteki vaktimi film izleyerek değerlendirebileceğim. :)

Filmin kendisine geçecek olursak tam yorumum şurada: http://izleryazar.com/chappie-2015/

Aslında @Danger UA! ile hemen hemen aynı görüşleri paylaşıyorum. Kötü adam çetesi gerçekten kötüydü, Hugh Jackman büyük hayal kırıklığıydı. Yine de Chappie'nin kendisi çok sempatik olmuş. Onunla ilgili yerler komikti, eğlenceliydi. Onun hatrına kötü şeylerin bir kısmını görmezden gelerek iyi puan verdim filme:

6.5/10
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
2015 Oscar döneminin yavaş yavaş yaklaşması ile 2015 model filmlere start verdim. Nice zamandır listemde olan bu bilimlkurgu ile başlayalım dedik.

Bu filme yapılan çok fazla olumlu yorum vardı. Başyapıt diyenden, gelmiş geçmiş en iyi Bilimkurgu diyene ne ararsan her türlü methiyeler dizilmiş buna.

Yahu bu arkadaşların bilimkurgu geçmişini cidden merak ettim. Bu Bilimkurgu başyapıtsa ötekiler nedir?

Tek cümleyle "oldukça kötü bir film." hayal kırıklığının ötesinde. Yönetmen de aynı olunca buram buram District 9 havası yaratılmaya çalışılmış ama bildiğiniz elde patlamış.

Klişeler, saçmalıklar, romantik tavırlar havada uçuşmuş resmen. İlla Afrika'da film çekeceksiniz şu Discrit 10 u çekin en azından. Bu nedir?

Film boyunca kötü adamı oynayan "Ninja" filmin sonunda birden Hollywood kahramanı kesilmeye başlıyor. Bak sen! Sarışın kadının son anda Geyik'e sıkması, sevdiceğini kurtarması ama kendini Fedai etmesi... Sonra Chappie'nin "Nayır nollamaz annee" diyerek anında intikamını alması... Off Off ki ne Off. Yeşilçam filmleri bile bu kadar klişe değildir kesin. Resmen yılın klişesi olmuş

Filmin sonu ayrı kafa

Hiçbir mantıklı gerekçe, açıklama vb. Yapmadan hap hup hokus pokusa getirerek insan bilincini saniyeler içinde robota aktarmak... Bu nedir Allah aşkına? :) Tamam Chappie'nin hemen öğrendiğini görüyoruz da (ki bu bile saçmalık ve kolaya kaçma) bunu nasıl başarıyor, her şeyden önce daha önce insanlık tarihinde hiç denenmemiş bu deney saniyeler içinde nasıl gerçekleşiyor? Sen PC'ne film mi indiriyorsun? Koskoca insan zihnini saniyeler içinde robota aktarmak ha?

Yılın bilimkurgu adına en utanç verici işi oldu. Umarım daha kötüsünü izlemeyiz. Bu filmin niye bu kadar yüksek puanlar aldığını hâlâ kestiremedim.

Vol-i, Artifical İntelligence, Matrix, Terminator, Her gibi filmlerden örnek alıp, bilinç olayını da katarak mükemmel bir film çıkarmak dururken, böylesine kolaya kaçmak ve senaryodan ziyade olaya ve aksiyona önem vermek, güzelim filme yazık olmuş. Belki daha özen gösterirseydi cidden başyapıt düzeyinde bir şey çıkabilirmiş ama bu haliyle vasatı geçememiş.

5.5/10