2015 Beasts of No Nation - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,106
Reaksiyon puanı
49,774
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1365050.jpg


Beasts of No Nation (2015)

Türü: Dram, Savaş
Yönetmen: Cary Fukunaga
Senaryo: Cary Joji Fukunaga (screenplay), Uzodinma Iweala (based on the novel by)

Oyuncular:
Abraham Attah
Emmanuel Affadzi
Ricky Adelayitor
Andrew Adote
Vera Nyarkoah Antwi

IMDb Sayfası


Filmin Özeti
Jane Eyre uyarlamasıyla uluslar arası sinema arenasında parlayan ve True Detective diziyle de dikkatleri üzerine toplayan genç yönetmen Cary Fukunaga'nın Uzodinwa Iwala'nın aynı adlı eserinden beyazperdeye taşıdığı filmde, Afrika'daki çocuk askerlerin öyküsü anlatılıyor.

Filmin Fragmanı

 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,106
Reaksiyon puanı
49,774
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Oscar sezonu açtık yavaş yavaş. :)

Tam yorum şurada: http://izleryazar.com/beasts-of-no-nation-2015/

Etkileyici bir konuya sahip ama beni pek etkileyemedi. Daha önce bu tarz filmler izlemiş olduğumdan yeterince ilgi çekici bulamamış olabilirim. Oyunculuklar iyiydi ama senaryo vasattı. Yer yer çok sıkıldım.

Idris Elba, yardımcı oyuncu Oscar'ını alır diyorlardı ben de alabilir diye düşünüyordum ama filmi izleyince çok düşük ihtimal olarak görmeye başladım. Bence aday da olamayacak.

True Detective'e bayılan arkadaşların bu filmi beğenip beğenmeyeceğini merak ediyorum. True Detective sonrası yönetmenin ilk filmi bu. :) @destere @sürgünüm

6/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Hutular ve Tutsiler arasındaki iç savaşı anlatan Hotel Rwanda filmini izlemiştim ona çok benziyor. Ancak onun kadar iyi bir film değil tabii.

Aslında bu filminde senaryosu çöp olmasa çok acıklı, çok derinden etkileyen bir ana konusu var. Nijerya'da çoluk çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek ayırt etmeden yüzbinlerce insan öldürülüyor ve bu günümüzde de hâlâ devam ediyor onu anlatıyor.

Bu tür filmleri Batılılar objektif bir şekilde ele almıyorlar. Boko Haram gibi şeriatçı örgütleri ayrı tutarak, sen önce Afrikalıyı sömür kanını em onu siyah diye insandan sayma yetmezmiş gibi bir onları kendi aralarında parçala sonra da hiç suçları yokmuş gibi iki yüzlü davran. Gelişmemiş toplumların emperyalizmin oyunlarıyla nasıl kullanıldığı çok çarpıcı ve tamamen gerçeklere dayalı bir şekilde yansıtılmış bu film de.

İzlemeli ki görmeli gerçek dünyayı.

7/10