Bakkal Telif Hakkı İstedi

Since2011

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
21 Mart 2011
Mesajlar
13,023
Reaksiyon puanı
7,178
Puanı
859
Konum
Türkiye
Öyle Bir Geçer Zaman ki yeni sezonda dev bir platoda çekilecek. Dizideki mahalleyi platoya kurmak isteyen yapım şirketi, mahalledeki bakkala tosladı

Uyanık bakkal, dükkânını platoya taşıyan yapım şirketinden telif ücreti istedi...

DÖNEM DİZİSİNİN ZORLUKLARI
Final bölümü milyonları ekrana kilitleyen dönem dizisi Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin yapımcıları öyle bir kayaya tosladı ki ne yapacaklarını şaşırdı. Geçen sezon çekimlerde çok zorlanan ekip hem dönem dizisi olmanın zorluklarını aşmak hem de sete akın eden hayranlar işe engel olmasın diye yeni sezonda diziyi platoda çekmeye karar verdi.

MAHALLELİYİ ÜZEN HABER
Dizinin çekildiği tarihi semt Balat'taki Zeyrek Mahallesi sakinleri bu duruma üzülürken, bazı uyanıklar durumdan faydalanmak için harekete geçti. Dizide şu anda Caroline ile Ali Kaptan'ın evinin karşısında bulunan bakkal dükkânının sahibi, yapımcıdan telif hakkı istedi. Hukukçular, telif isteyen uyanık bakkalın böyle bir hakkı olmadığını
söyledi.
Telif Hakkının Açıklaması;

Telif hakkı, herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesidir. Kısaca, orijinal bir yaratının kopyalanmasına veya kullanılmasına izin verme hakkıdır.
Telif hakkı, genellikle belirli bir süre için geçerlidir. Sembolü çember içinde bir "C" harfidir, © harfi üzerinde bulunduğu yaratının telif haklarının korunduğunu belirtir ve İngilizce "copyright" kelimesini ifade eder.