31 Mayıs 2013 - Gezi Parkı Olayı

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
7d1jO3mL5Ir2dk0YAfnY3hl0.jpg


Abdullah AKTAN / FavoriForumum.Net

Taksim'deki 'Gezi Parkı' olayı halkı kışkırtan en büyük olay oldu ve sadece Türkiye değil, Dünya gündemine oturdu bu konu. Gezi Parkı, Topçu Kışlası olacakmış. Hatta AVM olacağına dair söylentiler dahi vardı.

31 Mart İsyanını hatırlayalım. 31 Mart İsyanı, 1909 yılında İstanbul yönetimine karşı yapılan bir ayaklanmaydı. Bu ayaklanmada en büyük rolü Topçu Kışlası oynuyordu. Hani şimdilerdeki Gezi Parkı olan yer. Topçu Kışlası'nı yeniden inşaa etmek doğru birşey olmayacak.

Gezi Parkı, Taksim'in en geniş yeşillik alanı ve tepkinin temel nedenlerinden biri bu. Aslında halkın sözü geçmiyor, inadına yapılma eylemine giriliyor. Polislerin müdehale yöntemleri iyi değil. Bunda emir verenlerin büyük suçu var. Yürüyüş yapmak haktır ve hatta bu anayasada yazmaktadır.

Anayasa'nın 34. Maddesi:

Kısım: Temel Haklar ve Ödevler

Bölüm: Kişinin Hakları ve Ödevleri

Anayasa`nın 34. Maddesi :

B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı

Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.

Anayasa geçen bu maddeye göre yürüyüş yapılması en temel haktır. Ortada silah ve saldırı olmuyor genel anlamıyla ve polislerin olaylara müdehale etmemesi lazım. Bu olaylar yüzünden ölen oldu, gözü çıkan oldu, ağzı burnunu kırılan oldu.. Polise taş atılmasını doğru bulmuyorum ve polisin de orantısız güç kullanımını doğru bulmuyorum.

Twitter dünyası yıkıldı adeta. Twitter'da bu olaylarlar Trend Topic oldu ve halen daha oluyor. Ünlülerden de büyük tepkiler geldi. Televizyon dünyası o kadar da iyi değildi malesef. Bu olaylarda, gösteri yapanlara terörist muamelesi gösterdi bazı televizyon kanalları. Çok nadir kanallar vardı bu olayları canlı canlı aktaran, haber yapan. Diğer ülkelerden bize karşı olumlu destekler geldi ayrıca.

Olanlar oldu, bitenler bitti. Sonuç olarak 31 Mayıs 2013 tarihi, Gezi Parkı Olayı olarak kayıtlara geçirildi. Bu olay sadece Türkiye'nin değil, Dünya'nın gündemine oturdu. Bu olay daha da konuşulacağa benziyor.
 

Yakamoz-Asi

Emekli
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
49,232
Reaksiyon puanı
29,162
Puanı
1,061
Merak icerisindeyim yeni anayasa ile bu maddenin akibeti ne olacak...

Ellerine saglik @Arslan Bey
 

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın