Zil Çalınca

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hafız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hafız

Aktif Üye
Konu Sahibi
Katılım
20 Kasım 2011
Mesajlar
3,946
Reaksiyon puanı
342
Puanı
205
Konum
Denizli
The Walt Disney Company, bugün ilk yerel komedi dizisi Zil Çalınca için TIMS Productions ile anlaştı. Bu duyuru, Avrupa ve Amerika'ya yayılmadan önce ilk olarak Disney Channel'ın Avrupa prodüksiyon merkezi tarafından yapılan ve çok sevilen dizinin 20'inci uluslararası versiyonu olma özelliğini de taşıyor.



Disney Channel Gelişen Pazarlar Genel Müdürü Maciej Bral konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Disney Channel'ın Türkiye'deki ilk yerel yapımı olan Zil Çalınca'yı sizlere duyurmaktan ve TIMS'deki lider yapım şirketlerinden biriyle çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Disney olarak yerel izleyicilerimizle ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla her zaman yerelleştirilmiş içerikler kullanmaya özen gösteriyoruz. Bize yeni Türk yeteneklerini keşfetme imkanı veren bu prodüksiyon ve seçtiğimiz on yetenekli baş rol oyuncumuzla ilgili çok heyecanlıyız. Dünya'da yaygın olarak kullanılan; Disney Channel yıldızlarının da büyük çıkışlarını yaptıkları bu formatın Türkiye'de de aynı başarılara imza atacağına inanıyoruz' dedi.

Başrolde oynayacak on yetenekli genç Türk oyuncuyla birlikte dizinin çekimleri Ocak ayında başlayacak. Bu şanslı onlu, Disney Channel'ın şifresiz ve ücretsiz yayına geçişini kutlamak üzere bu Cumartesi düzenleyeceği etkinlikte Disney Channel'ın Amerikalı yıldızı Debby Ryan ile kırmızı halıda yürümeye ve kendileri de birer Disney yıldızı olmanın tadını erkenden çıkarmaya hazırlanıyorlar.

TWDC Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Genel Müdürü Sinan Ceylan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Disney Channel'ın ücretsiz yayına geçme kararını duyurmasının ardından ilk yerel dizimizin başlaması da Disney markasının Türkiye'de belli bir konuma gelmesi için önemli bir adımdır. Disney Channel Türkiye'nin büyümesi, Disney Channel'ın uluslararası dizi ve filmlerini tamamlamak için yerel televizyon programlarına ve yerel yeteneklere yatırım yaparak ona daha yerel olma fırsatı tanımaktadır' dedi.

Disney Channel'ın Avrupa prodüksiyon merkezi, uluslararası yayınlanabilecek ve belirli pazar tercihlerine uyarlanabilecek program ve formatlar oluşturmak için kuruldu. Quelli Dell'Intervallo (Zil Çalınca) bugüne kadar en başarılı programlardan biri olmuş ve Amerika, İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ve Avusturya gibi 19 ülkede yeniden çekildi.
Dizi, birçok pazarda hızlıca birinci sıraya oturarak Avrupa'da çok popüler oldu ve 2011'in üçüncü çeyreğinde 14.1 milyon kişi tarafından izlendi (İtalya, İspanya ve Polonya'da).
Dizinin en son yerelleştirilmiş versiyonu, Haziran 2010'da Polonya'da yayınlanmış olup büyük bir başarı yakalayarak hala Disney Channel'ın en iyi reyting alan 10 programı arasında yer alıyor (Ekim 2011). Bu başarıyla birlikte dizi İtalyancaya Quelli dell'intervallo Café adıyla uyarlandı.

Kısa süre önce Disney Türkiye, çocuk ve aile programlarını Türk televizyon izleyicilerin yüzde 60'ından fazlasına ücretsiz olarak ulaştıracağı Disney Channel'ın 12 Ocak 2012 tarihinden itibaren ücretsiz yayın yapacağını duyurmuştu. Bu gelişmeyle, Disney Channel bölgedeki varlığını önemli ölçüde arttırmayı hedefliyor.

Zil Çalınca, bir okulun koridorlarında geçmektedir ve bu okuldaki öğrencilerin ders aralarında yorgunluklarını atmak için yaptıklarını anlatmaktadır. Karakterlerin dünyasına açılan pencereyse gerçekten de bu okulun penceresidir. Komedi dizisinin yıldızları, ders aralarını hayat, aşk, arkadaşlık, çekişme, aile ve ev ödevleri sorunlarını çözmek için kullanıyorlar.

İstanbul'da çekilen Zil Çalınca'nın ilk bölümü 45 dakikalık bir bölüm olacaktır.
 
Disney Channel kanalı TİMS'e bir çocuk dizisi mi yaptırıyormuş ? Doğru mu anlamışım. ?

Eğer öyleyse senaryosunu vs. kanal mı verecek, uyarlama bir iş mi olacak ?

Cevaplanması gereken çok soru var. :)