Geçen hafta yeni sezonunu açan Zengin Kız Fakir Oğlan yeni sezona da oldukça iyi başladı.
Ramazan ayını konu alan bölümleri ile ekranlara gelen Zengin Kız Fakir Oğlan'da Ramazan'ın bereketi ve coşkusu çok iyi anlatıldı.
Pide sırasına giren Nurhan (Ufuk Özkan) tam 4 kez sıranın sonuna geçti ve izleyicilere yok artık dedirtti. Sıranın sonuna geçmesinin sebeplerinden biri de kul hakkıydı. Birinde ise yaşlı bir teyzeye yer vermesiydi.
Sarp ise yine üç kağıtçılık peşindeydi. Sırf fakir oğlan Nurhan'ı kaynatasına ezdirmek için onlardan önce iftar yemeği verdi.
Şükrü ise her zamanki gibi para peşindeydi. Ramazan ayı onu pek değiştirmemişti. Oruç tutuyordu tutmasına ama uyuyarak. Şükrü'nün eşi Meryem tam bu sırada çok iyi mesaj verdi. Uyuyarak oruç tutulmaz dedi.
Dizi, Ramazan ayındaki açsızlıktan ve susuzluktan olan sinirliliğe de dikkat çekti. Şükrü çocuğununun onla beraber top oynamak istemesi üzerine topu kesti. Bunun üzerine Meryem yine mesajı verdi.
Nurhan her zamanki gibi yine iyilik yapayım derken sakarlık yaptı. Hoparlörü bozulan caminin hoparlörünü tamir etmek isterken hoparlörü açık bıraktı ve ezanı erken okudu. Fakat kimse iftarını açmadan durumu fark etti ve açıklama yaparak olayı halletti.
Dizide Ramazan davulculuğu üç kağıtçılığı yapanlara da dikkat çekildi. Şükrü Ramazan ayını fırsat bilerek sahte davulcu olmaya karar verdi. Fakat gerçek davulcu onu görünce davulu başına geçirdi.
Dizide Ramazan ayındaki birlik ve beraberlikten de bahsedildi. Birlikte iftarlar açıldı, teravih namazları kılındı. Fakat Sarp teravih namazına gidiyorum diyerek başka bir yere gitti. Sarp'ın yaptığı bu davranışta gösterişin önde gideniydi.
Diziyi her ailenin en az 1 kez izlemesi gerektiğini düşünüyorum. 7'den 70'e izleyen herkesin beğendiğini de düşünüyorum.
Herkese iyi iftarlar.
Zengin Kız Fakir Oğlan her Perşembe 21.05'de TRT 1'de!
Son düzenleme: