Züğürt Ağa (1985) Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,445
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
0201368.jpg

Züğürt Ağa (1985)

Türü: Komedi, Dram
Yönetmen: Nesli Çölgeçen
Senaryo:

Oyuncular:
Şener Şen
Erdal Özyağcılar
Nilgün Nazli
Füsun Demirel
Atilla Yigit

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Bir köy ağasının köyünde itibarını kaybetmesi ve beraberinde İstanbul'a yapmış olduğu göç ve sosyoekonomik durumunu mizahi açıdan değerlendirilmesi konu ediliyor.

Filmin HD'si henüz çıkmamış galiba. Yerine HD olan aynı ayarda başka bir film mi seçseydik? :( Bulan var mı kaliteli versiyon? @Tolstoyevski

Hiçbir bilgim yok o konuda şu aralar eğer sen de bulamadıysan benim bulma imkanım hiç yok ama görüntü kalitesi çok kötüyse ankette bu filmden sonra üçüncü ya da ikinci olan film seçilebilir? :D

Filmin HD'si henüz çıkmamış galiba. Yerine HD olan aynı ayarda başka bir film mi seçseydik? :( Bulan var mı kaliteli versiyon? @Tolstoyevski
Hiçbir bilgim yok o konuda şu aralar eğer sen de bulamadıysan benim bulma imkanım hiç yok ama görüntü kalitesi çok kötüyse ankette bu filmden sonra üçüncü ya da ikinci olan film seçilebilir? :D
Filmi geçen hafta izlemek için açtım ama kalitesi çok kötü, 10 dakika sonra kapattım. :( Ozan'ın dediği gibi başka film izleyebiliriz.

Filmi geçen hafta izlemek için açtım ama kalitesi çok kötü, 10 dakika sonra kapattım. :( Ozan'ın dediği gibi başka film izleyebiliriz.
@Tolstoyevski sen bakarsın o zaman anket sonucuna tekrar. :) Benzer dozda olması için başka bir Şener Şen filmi seçilebilir belki? :)

Bir sürü HD'ye dönüşmüş Yeşilçam filmi varken düşük kalitede sürünmeyelim. :D

Youtube'da hd hali yok da birkaç sitede buldum. Buralardan izlenebilir herhalde.

@Tolstoyevski sen bakarsın o zaman anket sonucuna tekrar. :) Benzer dozda olması için başka bir Şener Şen filmi seçilebilir belki? :)

Bir sürü HD'ye dönüşmüş Yeşilçam filmi varken düşük kalitede sürünmeyelim. :D

Son durum nedir peki benim bu ara bakma olanağım yok ama eğer sorun devam ediyorsa Züğürt Ağa dan sonra en yüksek puana sahip ve kuvvetle muhtemel restore edilmiş Anayurt Oteli konusu açılabilir. :)

Defalarca izlediğim efsane film.Film içeriği hakkında konuşacak olursam:

Şener Şen'in komedi-dram ve verdiği mesajlar açısından en tadında filmidir bana göre.Genelde Komedi filmlerinde pek dram olmaz ustanın ama mesaj verirdi bkz: "Çıplak Vatandaş". Filmi en basit haliyle anlatacak olursak doğuda bir köy ağasının yaşadığı çöküşle beraber İstanbul gibi büyük bir şehirde giriştiği mücadeleyi anlatıyor.Ağa olarak büyüdüğü için hayatında hiç yetenek gerektiren bir iş yapmamış ve ticari zeka konusunda oldukça zayıf bir karakter.Bu nedenle sık sık başarısızlığa uğruyor.Filmde en sevdiğim replik kahyasını azad ettiği sahnede : "ne olursa olsun ben bir ağayım,kimseye borçlu kalamam,boynu eğik gezemem". demesidir.Filmde Şener Şen dışında göze çarpan diğer isim ise Erdal Özyağcılar.Birde meşhur "domates" sahnesi vardır :D

Şener Şen oynadığı en iyi filmidir tabi Kemal Sunal ile oynadığı filmlerden hariç Şener Şenin tek başrolde olduğu filmlerden en iyisidir :bhr::bhr::bhr:

Şuankı günümüzüde anlatan Kibar Feyzo ile birlikte Züğürt Ağa günüzümüzdeki durumu o dönemlerden harika anlatan 2 filmdir :bhr:

şu sahne özellikle günümüzü özetliyor adamlar 30 yıl önceden günümüzü bilmişler :A