Yol Ayrımı dizisinde Atatürk'ün unutulmaz anları canlanıyor!

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
8,680
Puanı
860
Konum
Antalya
ataturk12.jpg
634859966655955005.jpg


1930 yılında Büyük Yalova Oteli'nde gerçekleşen Seyr-i Sefain Balosu, tam 82 yıl sonra aynı otelde, aynı salonda yeniden hayat buluyor. Hem de aynı isimlerle!


Alev Alatlı uyarlamasıyla TRT 1 ekranlarında izleyicileriyle buluşmaya hazırlanan Kemal Tahir'in ölümsüz eseri Yol Ayrımı'nın çekimleri Yalova'da devam ediyor. 1930 yılında Büyük Yalova Oteli'nde gerçekleşen Seyr-i Sefain Balosu, tam 82 yıl sonra Yol Ayrımı dizisiyle aynı otelde, aynı salonda yeniden hayat buluyor. Hem de aynı isimlerle!

Baloda yer alan isimlerden Atatürk'ü Yavuz Sepetçi, İsmet İnönü'yü Haluk Cömert, Fethi Okyar'ı Seda Yıldız, Salih Bozok'u Ali Tutal, Hasan Tahsin Uzer'i Metin Coşkun, Makbule Hanım'ı Mine Şenhuy Teber, Nuri Conker'i Murat Göksu, Ahmet Ağaoğlu'nu Engin Gürmen, Mahmut Esat Bozkurt'u Cengiz Tangör, Kazım Özalp'i Halit Ergör, Mevhibe Hanım'ı Gülen Karaman, Tezer Ağaoğlu'nu Mina Özlem Leo canlandırıyor.

Yol Ayrımı'nın Yalova'da çekilen sahnelerinde izleyicileri bekleyen sürprizler de var. Göksel, yaşam öyküsüyle Türkiye sanat hayatının en renkli simalarından biri olan Seyyan Hanım rolüyle dizide konuk oluyor ve ilk defa bu dizi için tango söylüyor. Aynı zamanda, baloda Atatürk'ün Hatice Mediha Hanım'la yaptığı dans da çok konuşulacağa benziyor.

Yapımcılığını Pana Film'in, yönetmenliğini Yasin Uslu'nun üstlendiği, senaryosunu Başar Başaran'ın yazdığı Yol Ayrımı'nda başrolleri Ahmet Uğurlu, Engin Altan Düzyatan, Dolunay Soysert, İlker Kızmaz, İbrahim Kendirci, Kerem Alışık ve Ali Sürmeli paylaşıyor.

YOL AYRIMI

Yapım: Pana Film
Yönetmen: Yasin Uslu
Senaryo: Başar Başaran

Oyuncular: Ahmet Uğurlu, Engin Altan Düzyatan, Dolunay Soysert, İlker Kızmaz, İbrahim Kendirci, Ali Sürmeli, Kerem Alışık, Yavuz Sepetçi, Haluk Cömert, Seda Yıldız, Ali Tutal, Atilla Pekdemir, Bora Sivri, Bensu Soral, Metin Coşkun, Mine Şenhuy Teber, Murat Göksu, Mina Özlem Leo, Tülay Bursa,

Umut Karadağ, Zafer Kırşan

'Can havliyle erişilmiş bir ülkünün şafağında yorgun, uykusuz, fakat dinlenmeye vakti olmayan ülkenin sokaklarındayız. Tarih 1930... İstiklal Mahkemesinin sıraları çürümeden, Kara Kemal'in cenazesinin üzerinden dört sene geçmeden Türkiye yeniden 'Demokrasi' diyor…'