- Reaksiyon puanı
- 1
- Puanı
- 157
YGS nedir?
Herhangi bir yükseköğretim kurumuna girmek için aday önce Birinci Aşama olarak bilinen YGS(Yükseköğretime Geçiş Sınavı)na girmek zorunda. Bu sınavın taban puanı 140 olarak belirlendi. Bu puanı alan adaylar önlisans programları ile açıköğretim programlarını tercih etme hakkına sahip.
180 puan ve üzeri alanlar ikinci aşama sınavları olan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı'na) girme hakkı elde ediyor.
Birinci Aşama: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)Sınav tarihi: 11 Nisan
Testler ve soru sayıları
Türkçe: 40 soru
Temel Matematik: 40 soru
Sosyal Bilimler: 40 soru
Fen Bilimleri: 40 soru
Toplam: 160 soru
Sınav süresi: 160 dakika
Testlerin nitelği: Ortak müfredata dayalı testler (2009 ÖSS'deki ilk 4 test ile aynı niteliklere sahip olacak)
Soru kitapçığı: Tek soru kitapçıoğı
Cevap kağıdı: Tek cevap kağıdı
Herhangi bir yükseköğretim kurumuna girmek için aday önce Birinci Aşama olarak bilinen YGS(Yükseköğretime Geçiş Sınavı)na girmek zorunda. Bu sınavın taban puanı 140 olarak belirlendi. Bu puanı alan adaylar önlisans programları ile açıköğretim programlarını tercih etme hakkına sahip.
180 puan ve üzeri alanlar ikinci aşama sınavları olan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı'na) girme hakkı elde ediyor.
Birinci Aşama: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)Sınav tarihi: 11 Nisan
Testler ve soru sayıları
Türkçe: 40 soru
Temel Matematik: 40 soru
Sosyal Bilimler: 40 soru
Fen Bilimleri: 40 soru
Toplam: 160 soru
Sınav süresi: 160 dakika
Testlerin nitelği: Ortak müfredata dayalı testler (2009 ÖSS'deki ilk 4 test ile aynı niteliklere sahip olacak)
Soru kitapçığı: Tek soru kitapçıoğı
Cevap kağıdı: Tek cevap kağıdı