YGS nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan King08
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

King08

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
1
Puanı
157
YGS nedir?

Herhangi bir yükseköğretim kurumuna girmek için aday önce Birinci Aşama olarak bilinen YGS(Yükseköğretime Geçiş Sınavı)na girmek zorunda. Bu sınavın taban puanı 140 olarak belirlendi. Bu puanı alan adaylar önlisans programları ile açıköğretim programlarını tercih etme hakkına sahip.

180 puan ve üzeri alanlar ikinci aşama sınavları olan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı'na) girme hakkı elde ediyor.

Birinci Aşama: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)Sınav tarihi: 11 Nisan

Testler ve soru sayıları

Türkçe: 40 soru

Temel Matematik: 40 soru

Sosyal Bilimler: 40 soru

Fen Bilimleri: 40 soru

Toplam: 160 soru

Sınav süresi: 160 dakika

Testlerin nitelği: Ortak müfredata dayalı testler (2009 ÖSS'deki ilk 4 test ile aynı niteliklere sahip olacak)

Soru kitapçığı: Tek soru kitapçıoğı

Cevap kağıdı: Tek cevap kağıdı

Kötü bir sınavdır. Zamanınızı çok iyi kullanmayı gerektirir. Verilen süre kesinlikle çok yetersizdir.

Sınavda ki sorular düşündürücü ve ikilemde bırakır .Eğer çok düşünürsen bi bakmışın sınav bitmiş

İlk kez gireceğim,aldığım duyumlara göre LYS'den çok daha etkili ve soruları yetiştirmenin zor olduğu bir sınavdır...

Bu sınava girmiş biri olarak şunları söyeleyebilirim:Ygs ye ocak ayına kadar bitirin v lys sınavına çalışmaya başlayın yoksa lys de nanayı yiyorsunuz benm gibi

2. kez sınava girişimde Öss'nin 2ye ayrılması ile oluşan 1. kısım sınavı. Kendisi güzel bir sınavdır benim yüzümü güldürmüş hatta şaşırtmıştır. Bu sene gene bir çok madura sebep olacak sınav 1 Nisan'da olması ile sizinle kafa buluyorum demektedir.

hayatımda tek zamanında bitiremediğim sınavdır..

Süreyi yetiştirmenin imkansıza yakın olduğu sınavdır.

Taktik hatası yaparsanız 1 senenizin boşa gitme ihtimali yüksektir veya benim gibi pek sevmediğiniz bir bölüme gidersiniz.

bu pazar gireceğim sınavdır....

pazar günü gireceğim sınav
bu arada süre çok yetersiz demişsiniz korkmaya başladım

sağolun arkadaşlar

sağol cenation