Yetim Çocukların Ekranda Ağlamasına RTÜK Dayanamadı!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,492
Reaksiyon puanı
2,345
Puanı
809
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Yarışma programlarında artık katılımcıların performanslarından çok, hayat hikâyelerinin konu edilmesi ve bunun istismara varan boyutlara ulaşması Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu (RTÜK) harekete geçirdi.

Fox TV'de yayınlanan 'Var mısın Yok musun' isimli yarışmada yetim çocuklar amcalarını izlemek için stüdyoya getirildi. Program sırasında çocukların ağlamaları ve bu esnada yüzlerine yakın çekim yapılarak ekrana taşınması RTÜK'ü kızdırdı.
[/FONT]

[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Programı mercek altına alan Kurul, 8 yıl önce iş kazası sonucu vefat eden ağabeyinin geride kalan biri erkek üçü kız dört çocuğu ve bu çocuklarla ilgili yaşam mücadelesinin, yarışma sunucusu Asuman Krause'nin yönlendirmesi ile yarışmacı Ertuğrul Tokgöz tarafından anlatıldığını kaydetti.
[/FONT]

[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Programın eğlence amaçlı olmasına rağmen, çocuk ya da yetişkin bireylerin yaşadıkları acı ve kayıplar üzerine aşırı vurgu yapıldığına, çocukların yaşadığı acıların gereksiz yere bir yarışma programına alet edildiğine işaret edildi. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Raporu değerlendiren RTÜK üyeleri de söz konusu uzman görüşüne paralel olarak, kanalın uyarılması gerektiği yönünde karar aldı. İhlalin tekrarı halinde ise para cezasının gündeme geleceği ikazında bulunuldu.



rtuk.jpg

[/FONT]
 
rtükün yaptırımı laf ola beri gele..... uyarmışmış!!!.. her taraf ağlayan inleyen insanlarla dolu tv lerde, ve bunları ekrana getiren sahte gözyaşlarına boğulan uyanık proğramcılarla dolu ekranlar.. acıyı sömürerek kar elde etmeye çalışan bu tarz tv yapımcısı kılığındaki iki ayaklılar gerçek bir cezaya uğramadıkları sürece kişnemeye devam edecekler...
 
aynen geçen reklam arasında denk geldim adamlar 10 dk kutu açmadan ağladılar nasıl izliyolar bu programı hayret
 
Var Misin Yok Musun programi Var Misin Yok Musun'dan çikti "Bu programda yok yok" programi oldu.
 
okan bayülgene verdiği cezanın aynısını bu proğrama neden veremiyor rtükcük...
bir kurumda adalet olmayınca kimse o kurumu 5 kuruşa takmaz..