Yeni sezonun en iddialı 10 projesi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,493
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
Şu sıralar her gün kanallarda yeni diziler bir bir perde açıyor. Kimi güldürüyor kimi de gözyaşı vaat ediyor. Aslında bu diziler, bu sezon ne kadar çok yeni yapım izleyeceğimizin de ayak sesleri. Ancak kanallar en iddialı yapımlarını bayramdan sonraya, yani eylül ayına saklıyor. İşte size aşkı, ihaneti, entrikası, yalanı, tecavüzü, töresi, kardeş kavgası ve hastalık kozlarıyla bu yılın en iddialı 10 projesi...



SENSİZ OLMAZ
12 Eylül'de Show’da başlayacak olan Sensiz Olmaz, boşanmış bir çiftin çocuklarının amansız bir hastalığa yakalanmasını konu ediniyor.

“Çocuğun için her şeyi göze alabilir misin?” sorusunu yeniden gündeme getirecek dizinin başrolünde Nurgül Yeşilçay ve Murat Han var. Onlara Gönülçelen’in Levent’i Onur Saylak, Yaprak Dökümü’nün Hayriye’si Güven Hokna ve Leyla’sı Gökçe Bahadır eşlik ediyor.



İFFET
İstanbul'un kenar mahallelerinden birinde yaşayan çapkın delikanlı Cemil’e âşık olan İffet, sevgilisinin tecavüzüne uğrar. Piknikte arabanın camına kafasını sıkıştırarak tecavüz ettiği İffet’i evlenmek vaadiyle kandırmıştır Cemil. Ama başkasıyla evlenir...

Türk sinemasının en önemli filmleri arasında yer alan İffet şimdi dizi oldu. İffet’i Yaprak Dökümü’nün Ferhunde’si Deniz Çakır oynayacak. Cemil karakterini ise Karadağlar’ın Gülali’si İbrahim Çelikkol canlandıracak. Gelecek sezonun iddialı yapımları arasında sayılan İffet eylülde Star’da başlayacak.



KUZEY GÜNEY
Fırıncılıkla geçinen bir aile ve Kuzey ile Güney adında birbirinin zıttı iki kardeş. Biri asi, öteki sakin. Üstelik aynı kıza âşıklar.

Aşk-ı Memnu’nun Behlül’ü Kıvanç Tatlıtuğ Kuzey, Fatmagül’ün Suçu Ne?’nin vicdanlı tecavüzcüsü Vural’ı, yani Buğra Gülsoy’u Güney olarak izleyeceğimiz dizi 9 Eylül’de Kanal D’de başlıyor.



YALANCI BAHAR
Star bu seneki diz atağıyla reyting listelerini zorlayacak. Starları bir bir bünyesine toplayan kanalın İffet’ten sonraki iddialı işi Yalancı Bahar. Bir yanda Yaprak Dökümü’nün Necla’sı Fahriye Evcen, diğer tarafta Gönülçelen’in Murat Hoca’sı Cansel Elçin var. Onlara, Gişe Memuru filmiyle Altın Portakal’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Serkan Ercan eşlik ediyor.

Gelelim konusuna... Geçmişte sevgilisiyle dolandırıcılık yapan Evcen, sonunda ünlü bir işadamıyla hayatını birleştirir. Ancak eski sevgilisi hapisten çıkar ve peşine düşer...



AL YAZMALIM
Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un Selvi Boylum Al Yazmalım adlı eserinden 1978 yılında sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde Kadir İnanır, Türkan Şoray ve Ahmet Mekin rol almıştı. Şimdi gönüllerde yer eden filmin dizisi çekiliyor.

Dizide Özge Özpirinçci, Muhteşem Yüzyıl’da Hürrem Sultan’ın eski aşkı Leo olarak tanınan Seçkin Özdemir, Barış Falay ve Nesrin Cavadzade oynayacak. Günümüze modernize edilerek çekilecek dizide İlyas bu defa kamyon şoförü değil, motorcu. Dizi, eylül ayında atv’de başlayacak.



YALAN DÜNYA
Avrupa Yakası’nın mimarı Gülse Birsel’in uzun süredir üzerinde çalıştığı Yalan Dünya Ekim ayında Kanal D’de olacak. Birsel, yeni dizisinde Cihangir’deki oyunculuk piyasasını mercek altına alacak.

Ekipte Beyazit Öztürk, Sarp Apak, Hasibe Eren, Gönül Ülkü, Olgun Şimşek var. Okan Bayülgen’in skeçlerinin şarkıcı Nahide’si Nihal Yalçın ve Çoğunluk filmiyle Altin Portakal’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Bartu Küçükçağlayan da kadroda.



GÜN AKŞAM OLDU
Bu sezon Yaprak Dökümü’nün oyuncuları hep başrollerde. Gün Akşam Oldu, Yaprak Dökümü’nün Ali Rıza Bey’i Halil Ergün’ü yine acılı baba olarak karşımıza çıkaracak. Dizide Ergün, eşini kaybettikten sonra yalnız yaşayan bir adamı canlandıracak.

Yıllar sonra çocuklarını bir araya getirip sevgi bağını yeniden kurmayı hedefleyen Ergün’e sevgisizlik bir tokat gibi çarpacak. Acı ve gözyaşının garanti olduğu dizi için oyuncu arayışları halen devam ediyor. Show’da başlayacak dizinin Ocak ayında yayında olması öngörülüyor.



BİR ÇOCUK SEVDİM
Sezen Aksu’nun muhteşem şarkısıyla aynı adı taşıyan dizi eylülde Kanal D’de başlıyor. Bülent İnal ve Çetin Tekindor’un başrolü paylaşacağı dizide 16 yaşında hamile kalan bir kadının hikâyesi anlatılıyor.

Her Şeye Rağmen dizisiyle oyunculuğa adım atan Gülcan Arslan da bu iki ustaya eşlik ediyor.



FİRAR
Senaryosunu Ahmet Yurdakul’un yazdığı Firar’da, İsmail Hacıoğlu, Hanımın Çiftliği’nin Kemal’i Caner Cindoruk, Ece Çeşmioğlu ve Engin Şenkan başrolleri paylaşıyor.

Dizi, Mardin’de çekiliyor. Bir yanda aşiret, diğer tarafta intikam ve iktidar savaşlarının girdiği yarıştaki insanların öyküsünü anlatan Firar eylül ayında Star’da perde açacak.



KEŞANLI ALİ DESTANI
Haldun Taner’in müzikali Keşanlı Ali, Ocak ayında Kanal D’de başlayacak. 1988’de TRT için dizisi çekilen, Engin Cezzar ve Gülriz Sururi’nin başrollerini oynadığı yapım için uzun süredir oyuncu seçmeleri yapılıyor.

Diziyi, Çağan Irmak yönetecek. Keşanlı Ali Destanı, suçsuz yere hapse düşen Ali’nin, “Toplumda sessiz, sakin, efendi olursan her zaman dayak yer, ezilirsin. Ama terbiyesiz, güçlü, zalim, ne dediğini bilmeyen biri olursan, o zaman saygı görürsün” felsefesiyle yeni Ali’yi keşfetmesini konu alıyor.





1zl4x80.jpg
 

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,493
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
Benim favorilerim:

Sensiz Olmaz, Iffet, Yalanci Bahar, Gün Aksam Oldu, Kuzey Güney, Bir Çocuk Sevdim