Yeni Sezon, Yeni Umutlar

Yakamoz-Asi

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
35,352
Puanı
1,061

Geçtiğimiz ay yayınladığım 2013-2014 Sezonu Dizi Analizi'nde bildiğiniz gibi geçen sezon 100 dizi yayınlanmış, bunlardan 61 tanesi final yapmıştı.

Temmuz-Ağustos döneminde yeni başlayan yaz dizileri ile geç final yapan diziler de oldu. Bunlara ek olarak Kurtlar Vadisi Pusu, Kanal D'ye transfer oldu. Anallı Oğullu isim değiştirdi, Kanal D'ye transfer oldu, ama yeni sezona kalmadan final yapıyor.

Show TV'de ise 2 dizinin akıbeti belirsiz: Pis Yedili ve Gölgedekiler.

Tüm bu durumları göz önünde bulundurursak, kesin olarak geçmiş sezondan kalma, yaz dizileri dahil olmak üzere 34 tane dizi yeni sezona girecek - tabi yeni diziler hariç.

Birkaç gün sonra Eylül ayına giriyoruz ve diziler, yeni sezona yeni umutlarla merhaba demeye hazırlanırken, yeni dizilerden tek tek haberler geliyor. Bu hafta Show TV'de 'Yılanların Öcü' ile sezonun ilk yeni dizisi başladı bile. Son haftalarda gelen haberleri göz önünde bulundurursak, gelecek sezon içerisinde ismi belli olan 34 yeni proje ekrana merhaba diyecek. Böylece toplam 7 kanalda 68 tane dizi yayınlanacak.

Star TV, Acun Ilıcalı'nın tv8'e geçmesi ve 8 yeni proje ile yayın akışında büyük değişikliğe uğrayacak kanalların önünde yer alıyor.

KANALDEVAM EDEN DIZI SAYISIYENI DIZI
ATV55
KANAL D88
STAR TV68
FOX TV44
SAMANYOLU TV51
TRT 156
SHOW TV12
TOPLAM3434

Işte kanal kanal yeni diziler ve belli olanlarda başlama tarihi... Sizce kaç tanesi tutar?

KANAL D
DiziBaşlama Tarihi
Adı YokOcak 2015
Bana Artık Hicran De14 Eylül 2014 Pazar
Benim Adım Gültepe3 Eylül 2014 Çarşamxba
Bu Son Olsun
Poyraz Karayel
Roman Havası
Şeref Meselesi
Urfalıyam Ezelden

STAR TV
DiziBaşlama Tarihi
Aşktan Kaçılmaz14 Eylül 2014 Pazar
Ben Olsaydım
Gönül İşleri
Kaderimin Yazıldığı Gün
PropagandaOcak 2015
Reaksiyon17 Eylül 2014 Çarşamba
Serce Sarayı
Sil Baştan20 Eylül 2014 Cumartesi

ATV
DiziBaşlama Tarihi
Beyaz Karanfil26 Eylül 2014 Cuma
Kalp Hırsızı31 Ağustos 2014 Pazar
Kertenkele
Kumar
Üç Arkadaş25 Eylül 2014 Perşembe

FOX TV
DiziBaşlama Tarihi
1 Erkek 1 Kadın 1 Çocuk11 Eylül 2014 Perşembe
Emanet2 Eylül 2014 Salı
Günahkar
Kadim Dostum1 Eylül 2014 Pazartesi

SHOW TV
DiziBaşlama Tarihi
Ah Neriman
Yılanların Öcü27 Ağustos 2014 Çarşamba

TRT 1

DiziBaşlama Tarihi
Aşkın Kanunu
Büyük Kafkas Sürgünü (Mini Dizi)
Ertuğrul
Filinta
Hayat Ağacı18 Eylül 2014 Perşembe
Yeşil Deniz

Samanyolu TV

DiziBaşlama Tarihi
Yetim Gönüller17 Eylül 2014 Çarşamba

TRT'nin Hayat Ağacı'nı ve Yeşil Deniz'ini unutmuşsun
Kanal D'de de Bu Son Olsun, Poyraz Karayel ve Urfalıyam Ezelden'i
bence 10 tanesi falan tutacaktır.

Benim Adım Gültepe: Tutar
Bana Artık Hicran De: İnşallah tutar.
Şeref Meselesi: Tutar.
Aşktan Kaçılmaz: %50 ihtimalle tutar.
Ben Olsaydım: Tutmaz
Gönül İşler: Tutabilir
Kaderimin Yazıldığı Gün: Tutmaz.
Propaganda: Fikrim yok.
Reaksiyon: Tutar diyorum şimdilik ama Kurt Seyit ve Şura faciası hala akıllarda.

Serçe Sarayı: Fikrim yok.
Sil Baştan: Tutmaz.
Beyaz Karanfil: Vadi karşısında ne yapacak merak ediyorum cidden kestiremiyorum.
Kalp Hırsızı: İlk etapta iyi gidecektir sonrasını kestiremiyorum.
Kertenkele: Tutmaz.
Kumar: Fikrim yok.
Üç Arkadaş: Tutabilitesi var.
1 Erkek 1 Kadın 1 Çocuk: Tutar.
Emanet: Tutar.
Günahkar: Reytinglerde değil de sosyal medyada iyi gider.
Kadim Dostum: Tutmaz
Ah Neriman: Senaryo iyi işlenirse tutabilir.
Çiçek: Tutmaz.
Yılanların Öcü: Tutmayacak.

TRT 1 dizi tutturabilirse öpüp başına koysun, Yetim Gönüller'i bilmiyorum.

Kanal D ve Star TV'nin dizi sayısı aynı

Eline sağlık

Bu dönem büyük dizi kaybı yaşayacağız

Starın hiç bir dizisi tutmayacak
Showda ah Neriman tutacak Foxta tutarsa şans olur ATV de tutarsa kertenkele tutar sadece oda gün secimi doğru olursa

Kanal D'de Bana Artik Hicran De ve Benim Adim Gultepe;
Star Tv'de Asktan Kacilmaz ve Reaksiyon;
Atv'de Beyaz Karanfil;
Fox'ta Emanet;
Show'da Yilanlarin Ocu;
ve Yetim Gonuller bence tutacak olan projeler ama belli de olmaz.

Kanal d nin ayrıca adı yok dizisi ve roman havası dizisi de var @Yakamoz-Asi

Ben Olsaydım: TutarAşktan Kaçılmaz: Tutar
Gönül İşleri
utar
KDY: Tutar
Propaganda: Tutar
Reaksiyon: Tutar
Serçe Sarayı: Tuta
Sil Baştan : Tutmaz

Son düzenleme:
Yine güzel değerlendirmelerden biri olmuş. Eline sağlık. @Yakamoz-Asi

Ben sadece tutacak dizileri değerlendirmek istiyorum. Önce Kanal D ile başlayayım. Kanal D'de iddialı olarak gördüğüm ve izlemeyi düşündüğüm Bana Artık Hicran De'nin tutacağını dşünüyorum ama oranları nasıl olur onu tam olarak kafamda belirleyemedim. Merak ettiğim bir dizi doğrusu. Onun dışında Benim Adım Gültepe'den ben çok ümitli değilim. 5, 6 civarı oranlarla yayın hayatına devam eder diye düşünüyorum. Urfalıyam Ezelden diziside yeni bir Dila Hanım olabilir gibi geliyor bana.

Star'daki dizilerin hiçbirinden emin değilim doğrusu. Şimdilik geçiyorum ama Reaksiyon'un kadrosu güzel, konusu çok soğuk ve karışık bir şekilde işlenirse Son, Saklı Kalan gibi olması muhtemel. Ocak ayında başlayacak olan Propaganda güzel bir dizi halinde oluşturulursa tutar gibi geliyor.

atv yeni sezonda dram değilde komedi üzerinden gidecek gibi. Kalp Hırsızı'nın tutma ihtimali var ama 3, 4 civarı oranlar alır diye tahmin ediyorum ben o gün için.

Show TV'nin Yılanların Öcü dizisi başladı. Oranları da fena sayılmaz bence yükselme şansı var. Onun dışında ben Çiçek ve Ah Neriman'ı da tutabilecek potansiyelde görüyorum ama ne olur tam bilemiyorum. Show TV'nin tanıtım konusunda biraz eksikliği var bu konuda...

Fox'ta da Emanet tutabilir gibi geliyor fikrimce. Kadim Dostum'dan hiç emin değilim şahsen...

Atv YAYIN AKSI BENCE BOYLE
Pazartesi Karadayi
SALI Kacak 9 eylul = KERTENKELE yeni
CARSAMBA Kara Para Askk 3 eylul
PERSEMBE UC ARKADAS yeni
CUMA BEYAZ KARANFIL yeni = DIGER YARIM
CUMARTESI BUGUNUN SARAYLISI
PAZAR Kalp Hirisiz Yeni

Cahangir in Goll Kizi

Bana Artık Hicran De, Benim Adım Gültepe, Reaksiyon, Kalp Hırsızı, 1 Erkek 1 Kadın tutacağını düşündüğüm işler.

Henüz fragmanı bile yayınlanmayan, günü belli olmayan diziler için yorum yapmak istemedim. Ancak Şeref Meselesi de tutma potansiyeli yüksek gibi görünüyor.

Bir de Ah Neriman'ın iyi reytingler almasını çok istiyorum. Ancak show için artık bu durum çok zor gibi görünüyor.