Yeni Sezon Başlıyor...

Yeni sezonda 1. mücadelesi Kanal D ile Star arasında geçecek gibi, ama Kanal D 'yi bir adım önde görüyorum. Geçen yılki yanlış strtejilerini geride bırakırsa oldukç başrılı bir sezon geçirebilir. Bu sezonun en iddialı dizileri Kanal D 'den geliyor. Ancak en büyük hantikap çok fazla dizi yayına sokması. Bu da sanırım deneme yanılma yöntemiyle dizileri part part yayına sokacak olduğunu gösteriyor.

Küçük Ağa ve Kurtlar Vadisi Pusu ile iki günü garantilemiş oluyor zaten. Pazartesileri Bana Artık Hicran De kadın izleyicinin dikkatini çekecek bir iş. Yine de Karadayı'yı geçebileceğini sanmıyorum, ama bir şekilde Kanal D'nin pazartesi talihsizliğini giderecektir. Benim Adım Gültepe çrşamba yarışında bence Reaksiyon ile birlikte en güçlü rakip. Gün 1. liği alabileceğini düşünüyorum. Arka Sokaklar'ın cuma gününe geçmesi bana göre büyük hata. Karagül gibi Total bir dizinin karşısında yine total bir dizinin şansı çok yok gibi. Ankara'nın Dikmeni kanalı cumartesi günleri alt sıralara sürükleyecektir. Ulan İstanbul ve Güllerin Savaşı PT2 de kanalın yüzünü güldürecektir diye düşünüyorum. Yalan Dünya'dan ne yazık ki hiç umutlu değilim. Hangi günde olursa olsun artık yükseliş göstermesi zor görünüyor. Ancak Arkadaşım Hoşgeldin'in hangi gün olacağını merakla bekliyorum. Şeref Meselesi de özellikle Güneşi Beklerken seyircisinin dikkatini çekecektir ve Pazar gününde yayınlanırsa başarılı olcaktır kanısındayım.

Atv bu sezonun en iddiasız kanalı. Karadayı'nın haricinde kanala gün 1.liği getirecek bir iş göremiyorum. Kara Para Aşk ve Kaçak bir şekilde kanalı mutlu edeceklerdir elbet, ama yeni işler maalesef çok sönük. Üç Arkadaş ve Kertenkele başarısız olacaklardır. Beyaz Karanfil ise total ve erkek izleyiciyi çekebileceği doğru bir günde yayınlanırsa başarılı olabilir.

Star Acun'dan ve Muhteşem Yüzyıl'dan kalan boşluğu doldurmak için elbette bir çok yapım sürecek öne. Dizi sayısı tavan yapmış durumda. İçlerinde en iddialısı şüphesiz Reaksiyon. Çarşamba günü özellikle AB de 1.liği alabilir, ama yayın haytına diğer dizilere oranla geç başlayacak olması bence bi dezavantaj. Aramızda Kalsın perşembe, Medcezir cuma günlerini yine başarılı bir şekilde idare edecektir. Güzel Köylü cumrtesi günleri Arka Sokaklar'dan kalan liderlik boşluğuna oturacaktır diye düşünüyorum. Kaçak Gelinler'in ise ömrü çok uzun olmayacak kanısındayım.

Show bence umutsuz vaka. Fatih Harbiye bir şekilde kanalı idare edecektir elbet ama gerisi ne yazık ki çöp. Yılanların Öcü'nün aldığı reytingle bunu görmüş olduk. Her ne kadar Ah Neriman tutmasını istediğim bir dizi olsa da, ne yazık ki onunda ömrü çok uzun olmayacak gibi. Show tv nin tekrar kumandalardaki yerini alması için daha büyük ataklar yapması gerek diye düşünüyorum.

Fox yaz döneminin en başarılı kanalıydı bence. Kocamın Ailesi ve Kiraz Mevsimi yeni sezonda da başrılı gidecektir. Karagül ve O Hayat Benimde kanalı güldürecektir. Ancak yeni başlayacak olan Kadim Dostum ve Günahkar dizilerinin pazartesi ve çarpamba günlerinde önemli bir başarı elde edebileceklerini hiç sanmıyorum.